Saturday, May 11, 2013

Ο Σπύρος Δραΐνας, ο ΑΝΔΡΕΑΣ και τώρα ο Σαμαράς με την Wall Street Journal !!!

Με τίτλο «Πώς ο Σαμαράς ανέκτησε το ρυθμό του» και με υπότιτλο «Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας μείωσε τις πολιτικές εντάσεις και σταθεροποίησε την οικονομία με μια χαμηλών τόνων, αλλά αποτελεσματική διακυβέρνηση», η εφημερίδα Wall Street Journal προβάλλει εκτενές άρθρο για τη Ελλάδα που υπογράφει ο ιστορικός και συγγραφέας Stan Draenos.

Αυτά τα διάβασα στο σημερινό Βήμα του Ψυχάρη. Ο τίτλος του ρεπορτάζ στο Βήμα είναι: "Wall Street Journal: Ο Αντ. Σαμαράς μείωσε τις εντάσεις στην ελληνική κοινωνία και εκτόπισε τον Τσίπρα".

Αλλά η εφημερίδα παραλείπει σκοπίμως να σημειώσει ότι το "εγκωμιαστικό άρθρο της εφημερίδας για τον πρωθυπουργό" [How Samaras Got His Groove Back. Greece's prime minister has cooled political tempersand stabilized the economy with his low-key but effective governance] δεν είναι "θέση" της εφημερίδας αλλά κάτω από τη ρουμπρίκα OPINION EUROPE, δημοσιεύεται ένα άρθρο του Stan Draenos [φωτο], που δεν είναι άλλος από τον Σπύρο Δραΐνα.

Ο Δραΐνας, που πριν ένα χρόνο περίπου κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το βιβλίο του τον τίτλο «Andreas Papandreou: The Making Of A Greek Democrat And Political Maverick» (Ανδρέας Παπανδρέου: Η ιστορία ενός Έλληνα δημοκράτη και ανυπότακτου πολιτικού), είναι πολιτικός αναλυτής, ιστορικός και αρθρογράφος, ο οποίος επί αρκετά χρόνια εργαζόταν ως ιστορικός στο Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν θα σχολιάσω εδώ την προηγούμενη θητεία του στο Ίδρυμα. Αυτό είναι θέμα άλλου άρθρου… Τι έκανε στο Ίδρυμα, ποιος τον έβαλε, κ.λπ.

Φαίνεται όμως ότι ο εν λόγω Δραΐνας θέλει να πιάσει όλο το φάσμα της ελληνικής πολιτικής ζωής και τώρα βρήκε την ευκαιρία να θυμιατίσει τον Σαμαρά και ο τρόπος που έγραψε το κείμενο στην ξένη εφημερίδα δείχνει ότι ηθελημένα δεν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα ή την γνωρίζει και το άρθρο του εντάσσεται σε μια περίεργη για το ευρύ κοινό [και όχι για μας] εκστρατεία «αγιοποίησης» ή ηρωοποίησης του άχρηστου Σαμαρά. Ναι, του άχρηστου, διότι είναι ανέμπνευστος, ψεύτης, υποκριτής και για να κερδίσει το κόμμα του την κυβέρνηση, οδήγησε τη χώρα σε δυο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και υλοποιεί τώρα ένα πρόγραμμα που δεν είναι δικό του, αλλά στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, δυο κόμματα που εισπράττουν την οργή του κόσμου και βάζουν πλάτη για να γράφονται κάτι τέτοιες μπαρούφες, όπως αυτή του Δραΐνα στις ξένες εφημερίδες και μετά οι ντόπιοι καρχαρίες των μέσων ενημέρωσης να μας τις παρουσιάζουν για «αποκάλυψη»!!!!

No comments: