Thursday, May 16, 2013

Ουάου, η Πάτι Σμιθ θα τραγουδήσει στο Φεστιβάλ!!!!

  • Η Πάτι Σμιθ (φωτο) άλλαξε την ημερομηνία επιστροφής από την ευρωπαϊκή της περιοδεία στο Λος Άντζελες, για να εμφανιστεί μια βραδιά στο Ηρώδειο, στις 22 Ιουνίου. Δεν είναι η μόνη ξένη σταρ του που άλλαξε ή ακύρωσε το πρόγραμμα της προκειμένου να εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών!!!
Κάπως έτσι υποδέχτηκαν οι δημοσιογράφοι του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ την ανακοίνωση του προγράμματος του Ελληνικού Φεστιβάλ από τον  καλλιτεχνικό διευθυντή του Γιώργο Λούκο. Και, όπως χαρακτηριστικά έγραψε μια δημοσιογράφος είναι «ένα πρόγραμμα που έγινε εκ της περιουσίας: των προσωπικών γνωριμιών και επαφών του Γιώργου Λούκου και της διαθεσιμότητας των καλλιτεχνικών δυνάμεων…». Εάν δεν ήταν έτσι, τότε τι λόγο θα είχε ο Λούκος να είναι διευθυντής;;; Αστεία πράγματα…
Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι έγινε θαύμα και η Πάτι Σμιθ (Patricia Lee Smith, γεν. στις 30/12/1946), χάρη στον Λούκο θα έρθει να τραγουδήσει!
Και είναι βέβαιο ότι από τώρα ένα πλήθος τρελών προετοιμάζεται να εξασφαλίσει εισιτήρια για ν’ ακούσει την Πάτι Σμιθ ή την Νταϊάνα Κρολ.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα θεωρούσα τα τραγούδια αυτών των δυο τραγουδιστριών «τρέλα», αλλά ο Λούκος ζει σε άλλη χώρα.
  • Η Πάτι Σμιθ μόνο ως μουσειακό είδος θα μπορούσε πλέον να εμφανιστεί στο Φεστιβάλ. Ήταν κάποτε… Κι όλοι το θεωρούσαν μοντερνιά να μιλάνε γι’ αυτήν που «βάφτισε» την πανκ κουλτούρα, αλλά ποιον μπορεί να παραξενεύει το γεγονός ότι υπήρξε ένας άνθρωπος που συνεχώς αναζητούσε αυτό που της έλειπε;;; Όλοι κάτι αναζητούν. Κι ο Καζαντζάκης αναζήτησε τη δική του αλήθεια στον βουδισμό, κι ο καθένας έχει τη δική του «οδύσσεια».
Δεν τα βάζω τώρα με την Πάτι Σμιθ, αλλά μ’ εκείνους που νομίζουν ότι ανακάλυψαν… τις λάσπες! Ενδιαφέρουσα η περίπτωση της Πάτι Σμιθ, αλλά όχι πλέον... Και στο κάτω της γραφής δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα έρθει στην Ελλάδα.

Όσο για τις επαναλήψεις στο Φεστιβάλ, τι να πω;;; Απλώς ο Λούκος διευθετεί «υποχρεώσεις» σε όσους στήριξαν την επιμονή του να παραμείνει στο τιμόνι του Φεστιβάλ. Και τώρα σκέφτομαι ότι ο Χουβαρδάς ήταν πιο μάγκας. Δεν ήθελε ή δεν τον ήθελαν, πήρε το καπέλο του κι έφυγε από το Εθνικό. Ο Λούκος γιατί επέμεινε να παραμείνει;; Πάλι με παράπονα ότι δεν φτάνει ο προϋπολογισμός που όμως φέτος «μπορεί να φτάσει και 3 εκατ.» κ.λπ.
  • Πάντως είναι ένα πρόγραμμα λιπόσαρκο, που δεν βοηθάει το στόχο και του υπουργείου που είναι «τέχνη και τουρισμός».

No comments: