Friday, May 10, 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβισμένος «σε μια μεσσιανική αοριστολογία» δεν μπορεί να μηδενίζει το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ!!

Μου κάνει εντύπωση η ευκολία των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία κρίνουν τα πολιτικά πράγματα. Η αντιπολιτευτική στάση και συμπεριφορά πρέπει να έχει κάποια όρια. Εδώ θα περιοριστώ σ' ένα άρθρο του Δημ. Σεβαστάκη, που είναι είναι ζωγράφος και αν. καθηγητής ΕΜΠ. Το άρθρο του («Η σιωπή του λαού»), δημοσιευμένο στην ΑΥΓΗ (5/5/2013), επιχειρεί την ισοπέδωση των πάντων,  ακολουθώντας την λογική του οδοστρωτήρα και παρομοιάζει την πολιτική πρακτική του πάλαι ποτέ κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ (το τωρινό δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, αλλά το κόμμα του Βενιζέλου), με την αιώνια πρακτική της Δεξιάς που ήταν το ρουσφέτι. Σε γενικές γραμμές ακολουθεί μια λογική που όμως δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη των «συνασπιστών».

Γράφει:  Ο πολίτης, μέχρι και τη δεκαετία του '70, πήγαινε στον τοπικό δεξιό βουλευτή για να λύσει το πρόβλημά του. Tο ΠΑΣΟΚ, αποκέντρωσε το «μέσον» με τον γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης, τον κλαδικό αρχισυνδικαλιστή κ.λπ. Για να «γίνει η δουλειά», έπρεπε να βρει κανείς την «άκρη», δηλαδή την αμοιβαία ωφέλεια με κάποιο στέλεχος επιρροής...

Καλό θα ήταν οι διάφοροι τιμητές της πολιτικής ζωής να μην μιλάνε πια αορίστως, αλλά με ντοκουμέντα. Αυτό που επικαλείται ο Σεβαστάκης, και προφανώς αναφέρεται σε ρουσφετολογικές περιπτώσεις, μπορεί και να συνέβη σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά δεν ήταν ο κανόνας. Και η περίπτωση του Τσοχατζόπουλου δεν συνιστά «κανόνα» σε ό,τι έχει σχέση με το μεγάλο κεφάλαιο της εν Ελλάδι διαφθοράς που μάλλον είναι νόσος ενδημική και χρονολογείται από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους. 

Το θέμα δεν είναι υπερασπιστώ εδώ το ΠΑΣΟΚ, αλλά να σημειώσω ότι δεν μπορεί να περιορίζεται η εμβέλεια των αναζητήσεών μας για την κακοδαιμονία του τόπου στην περίοδο που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ. Ας βρει λοιπόν ο Σεβαστάκης έναν γραμματέα τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ που έκανε αυτή τη δουλειά και λειτουργούσε ως «μέσον» για να βρίσκει ο κάθε πικραμένος δουλειά στο δημόσιο ή δεν ξέρω κι εγώ πού... 

Ωστόσο, εγώ θα μπορούσα να αναφέρω σωρεία παραδειγμάτων με ανθρώπους που δεν είχαν σχέση με το ΠΑΣΟΚ αλλά ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητικές και κρατικές θέσεις ή σε θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα και που ανήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά καιρούς λεγόταν ΚΚΕεσωτ, ΕΑΡ, Συνασπισμός κ.λπ. Για να μην αναφερθώ στους πανεπιστημιακούς που πρόσκεινταν στον ΣΥΡΙΖΑ και ξεσκίστηκαν να επιδοτούνται για διάφορα προγράμματα, έρευνες κ.λπ. Αυτά είναι γνωστά τοις πάσι και απορώ γιατί ο Σεβαστάκης το θέμα αυτό το διεξέρχεται κάνοντας τον ανήξερο. 

Όμως καλό είναι κάποτε να βλέπουμε τα πράγματα με καθαρό μάτι και ν' αφήσουν οι (γενικώς) Συριζαίοι τις εξυπνάδες κι ότι δήθεν αυτοί μπορούν να κρίνουν επειδή δεν κυβέρνησαν ποτέ!! Αυτά είναι σαχλαμάρες. Με όλες τις κυβερνήσεις οι Συριζαίοι ήσαν «μέσα»! Λέει βεβαίως κάπου ότι «από τη νοσηρή λειτουργία επωφελήθηκαν και αρκετοί, που με όχημα την Αριστερά (και την αδίστακτα καιροσκοπική ένταξή τους σ' αυτήν) έπαιρναν "δουλίτσες" από το κράτος ή άρπαζαν κόκκαλο από το πλούσιο ψαχνό»!!! Δηλαδή, δεν ήσαν συνειδητοί «αριστεροί»;;; Είναι αστείο. Γιατί οι συνειδητοί «αριστεροί» δεν έπαιρναν δουλίτσες και δεν άρπαζαν κόκκαλα;;; Αυτοί κυρίως έπαιρναν τις καλές δουλειές και το ψαχνό και τα κόκκαλα τ' άφηναν για τους φτωχομπινέδες.
  • Γι' αυτή την «αγωγή μεσιτείας και αναζήτησης του ενδιάμεσου κόμβου» και την εμπέδωσή της ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ!! 
Αυτό το τροπάριο περί ευθύνης του ΠΑΣΟΚ κάποτε θα πρέπει να σταματήσει. Είναι αλήθεια ότι με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ξεμπλόκαραν πολλά προβλήματα της καθημερινότητας των ελλήνων πολιτών, οι οποίοι βγήκαν στο προσκήνιο της κοινωνίας κι έπαψαν να είναι οι παρείσακτοι όπως τους ήθελε το κράτος της Δεξιάς. Δεν μπορεί, λοιπόν, επειδή βρέθηκαν μερικοί απατεώνες, να λιθοβολείται όλη η κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ και η πρακτική του. Το τι προσέφερε στην ελληνική κοινωνία είναι γνωστό, αλλά το αντιπολιτευτικό μένος του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει στους ανθρώπους του να δουν την πραγματικότητα από την οποία κι εκείνοι ωφελήθηκαν, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Και ο ελληνικός λαός θα πρέπει κάποια στιγμή ανεμπόδιστα να μιλήσει και να επιμερίσει ευθύνες!

No comments: