Sunday, May 5, 2013

Οταν κάποιες κυβερνήσεις θεσμοθετούν την γελοιότητα με τον γάμο μεταξύ δυο ανθρώπων του ιδίου φύλου!!!!



Διάβαζα για τις κινητοποιήσεις  και τις διαμαρτυρίες των Γάλλων [Mariage pour tous : lesmanifestants ont déjà l'esprit ailleurs] για την ψήφιση του νόμου από το κοινοβούλιο του νόμου που επιτρέπει όχι μόνο τον γάμο μεταξύ των ομοφυλοφίλων αλλά και την υιοθεσία παιδιών από αυτούς!!! 
Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις όλων των λεγόμενων φιλελεύθερων και δήθεν προοδευτικών απόψεων που επιχειρούν παντού να αλλάξουν τα ήθη μιας κοινωνίας η οποία θέλει να πορεύεται με κανόνες. Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους και πιστεύω ότι πρέπει  να έχουν τα ίδια δικαιώματα, αλλά ο γάμος που είναι ένας κανόνας ομαλής ανθρώπινης συμβίωσης και επιβίωσης, δεν μπορεί να γίνεται κουρελόχαρτο. Φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε να εκφράσουμε την δική μας άποψη μη τυχόν και θεωρηθούμε αναχρονιστές, πουριτανοί, μη προοδευτικοί, μνημεία του παρελθόντος!!! 
  • .............................
Αναρωτιέμαι τι λύσσα τους έχει κυριέψει που θέλουν σώνει και καλά να επιβάλουν τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, τη στιγμή που ο γάμος είναι ένας θεσμός αποκλειστικά μεταξύ δυο ανθρώπων διαφορετικού φύλου; Ας πάνε στον συμβολαιογράφο να κάνουν όσες συμβάσεις θέλουν και να τις θεσμοθετήσει το κράτος. Δεν μπορώ  να δεχτώ ότι η κοινωνία ή το μεγάλο εκείνο κομμάτι της κοινωνίας που αρνείται να δεχτεί αυτές τις ανόητες αντιλήψεις υπέρ του γάμου ανθρώπων του ιδίου φύλου, δεν είναι ώριμο, δεν έχει χειραφετηθεί ή είναι υπανάπτυκτο. Καμιά εποχή δεν στάθηκε τόσο ανόητα φουσκωμένη από τον εαυτό της, τόσο στενοκέφαλα αυτάρκης, καμιά δεν σνομπάρισε τόσο πολύ τις προηγούμενες  όσο η δική μας.
  • Αυτό που βλέπω είναι ότι κάποιες κυβερνήσεις θεσμοθετούν την γελοιότητα.
Και βέβαια δεν μπορεί όποιοι έχουν διαφορετικές απόψεις πάνω σ’ αυτό το τεράστιο θέμα που υπονομεύει τα θεμέλια της κοινωνίας μας, να είναι ρατσιστής ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά είναι φανερό ότι οι «μοντέρνες» αυτές απόψεις υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων απλώς χλευάζουν την ανθρώπινη ευταξία ή την προσπάθεια τόσων αιώνων να πορευτεί η ανθρωπότητα προς την πρόοδο. Δεν μπορεί όμως η εποχή μας να παραδοθεί στα θέλγητρα της πρόκλησης εκείνων που χοροπηδάνε ανόητα πάνω σε ήθη, έθιμα και παραδόσεις. 
  • Και η φωνή η δική μας, των άλλων, να πνιγεί μέσα στο θόρυβο που αυτοί κάνουν με ιαχές, σαλπίσματα, τυμπανοκρουσίες;;  
Είναι δυνατόν ν' αδειάσουμε από περιεχόμενο τους θεσμούς αιώνων μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί το αίτημα των ομοφυλοφιλικών οργανώσεων; Υπάρχει μια διαλεκτική της προόδου, η οποία όμως δεν πιστεύω ότι περιλαμβάνει στις σελίδες της τον γάμο μεταξύ των ομοφυλοφίλων. Τη συμβίωση, ναι! Είναι που είναι ειδική και αινιγματική η ψυχολογία των νέων, θα έρθει τώρα ο γάμος μεταξύ των ανθρώπων του ιδίου φύλου να κάνει αυτή την ψυχολογία ακόμα πιο δυσκολονόητη και την κοινωνία να χάνεται σε βάναυσες διαδικασίες. Είναι αλήθεια ότι σήμερα οι ομοφυλόφιλοι έχουν στη διάθεσή τους όλα τα μέσα αυτοπροβολής και όλα τα σύγχρονα μέσα θορυβοποιίας, αλλά ένα δεν έχουν κι αυτό τους αδυνατίζει τον αγώνα. Δεν έχουν κανένα από τα παλαιά στερεωτικά!!! Ξέρουμε πολύ καλά πως ό,τι μια εποχή θεωρεί ωραίο, η άλλη το περιφρονεί. Κι αυτή η εξέλιξη, δηλαδή να γίνεται νόμος αυτός ο περίεργος "γάμος", δεν σημαίνει αυτομάτως ότι η κοινωνία μας καλυτερεύει. Σημαίνει ότι για λίγο μετατοπίζεται. Τίποτε περισσότερο.

2 comments:

fanis panagiotopoulos said...

"Είναι δυνατόν ν' αδειάσουμε από περιεχόμενο τους θεσμούς αιώνων..." Κάποτε θεσμός αιώνων ήταν και η δουλεία. Κι όπου προοδευτικοί και ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι πρότειναν την κατάργησή της, κάποιοι άλλοι, σαν εσένα, μιλούσαν για θεσμούς με παράδοση που δεν καταργούνται!

Η ανθρωπότητα πηγαίνει μπροστά. Όσοι θέλετε και μπορείτε να ακολουθήσετε είστε ευπρόσδεκτοι.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Φίλε, ποιος σου λέει για νήματα που λες πέντε κουβάρια;;;;
Τι δουλειά έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο;;;
Και κάτι ακόμη: εσύ κουλαντρίζεις την ανθρωπότητα;;;