Friday, May 3, 2013

ΟΧΙ στις κατασκευασμένες ειδήσεις, ΟΧΙ στην τρομοκρατία των μέσων ενημέρωσης!!!!!

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, η σκέψη μου γύρισε πολλά χρόνια πίσω όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν "μικρό" και δεν είχε με το μέρος του τα μέσα ενημέρωσης. Θυμάμαι ότι σχεδόν παρακαλούσαμε για να μας "περάσουν" ένα δελτίο τύπου είτε της Νεολαίας είτε της Σπουδάζουσας ή και του ΠΑΣΟΚ ακόμα πέρα βεβαίως από τις μεγάλες παρεμβάσεις του ίδιου του Ανδρέα. Τις παραμονές της μεγάλης Αλλαγής, όταν πλέον τα πράγματα έδειχναν ότι κανείς και τίποτε δεν μπορούσε να ανακόψει τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα, ξαφνικά η Κλαδική των Δημοσιογράφων του ΠΑΣΟΚ πλημμύρισε από δημοσιογράφους... Πασόκους!!! Για να μη σας πω ότι ανακαλύψαμε και κάποιον που πάταγε σε δυο βάρκες. Δηλαδή ήταν και στην δική μας κλαδική και σ' εκείνην του [πώς λεγόταν τότε;;;] ΚΚΕεσωτ. 
  • ............................

Κι όταν το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην κυβερνητική εξουσία, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, το ΑΠΕ, τα γραφεία Τύπου μεγάλων οργανισμών, τα γραφεία Τύπου των πρεσβειών κ.λπ. καλύφθηκαν απ' όλο αυτό τον συρφετό. Και γι' αυτό τώρα που παρατηρώ τις εξελίξεις, νιώθω βαθύτατη θλίψη για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπου ο τυχοδιωκτισμός είναι η δευτέρα φύση. Ακούσατε ποτέ να δημοσιοποιούνται οι καταστάσεις με τα ονόματα των δημοσιογράφων που παίρνανε χρήμα ζεστό και μπόλικο από τα διάφορα υπουργεία;;;;
  • Αν έχει κώλο ο Σαμαράς, ας βγάλει στη φόρα τα ονόματα!!! Και σε τούτο μέμφομαι και τον Γιώργο Παπανδρέου, που από καλή πρόθεση ενδεχομένως για να ξεχάσουμε το παρελθόν δεν έκανε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση και τώρα εισπράττει τα επίχειρα εκείνης της τακτικής.
Λοιπόν, επειδή έγραψα χτες να μην εμπιστευόμαστε πλέον τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, γι' αυτό επανέρχομαι για να υπογραμμίσω ότι δεν αξίζει να παρακολουθεί ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, το Mega, τον Αντέννα. Θα πει κανείς, και τι να παρακολουθεί;;; Είναι δυνατόν όμως να αναγκάζεται ο τηλεθεατής να παρακολουθεί τα διάφορα σενάρια και τις ερμηνείες των τηλε-δημοσιογράφων και μετά να του λένε την είδηση;;;
  • Ήταν αρκετή μια "είδηση" χαλκευμένη των "Νέων" για να αρχίσουν οι κουτάλες ν' ανακατώνουν την κατσαρόλα της πολιτικής επικαιρότητας.
Αυτοί που κανοναρχούν σήμερα τις πολιτικές εξελίξεις θέλουν να συντρίψουν τους λίγους για να κυριαρχήσουν πάνω στους πολλούς. Και δεν διστάζουν τους αντιπάλους των συμφερόντων τους να τους ρίξουν στον λάκκο με τους σκορπιούς. Πόσες φορές δεν έχετε νιώσει ότι την οξύτητα και την ένταση την δημιουργούν τα μέσα ενημέρωσης;;;; Μπορεί μια μέρα να την έχετε περάσει ήσυχα ή κουραστικά λόγω δουλειάς (ή αναζήτησης δουλειάς) και το βράδυ που θ' ανοίξετε ένα τηλεοπτικό κανάλι για τις ειδήσεις θα πάθετε... των παθών σας τον τάραχο. Τρομοκρατία, κλίμα ζοφερό, αδιέξοδο, με μια λέξη χαμός!
Λοιπόν, ΟΧΙ στις κατασκευασμένες ειδήσεις, ΟΧΙ στην τρομοκρατία των μέσων ενημέρωσης

No comments: