Wednesday, May 22, 2013

Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες, Βενιζέλος [ΚΟΔΗΣΟ], Σοσιαλιστική Διεθνής [Παπανδρέου] και Προοδευτική Συμμαχία...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ το αναρτημένο κείμενό μου για τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες για να καταλάβετε για ποιο λόγο υπογράφει ο Βενιζέλος στην ίδρυση της "Προοδευτικής Συμμαχίας", που αποτελεί ένα βήμα για την διάσπαση και κατάργηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο άνθρωπος θα ήθελε να γράψει... ΚΟΔΗΣΟ, αλλά αφού έχει καταφέρει να κουλαντρίζει το ΠΑΣΟΚ, υπέγραψε ως ΠΑΣΟΚ!!!!

Αυτή η εξέλιξη δεν είναι ευνοϊκή για το λαϊκό κίνημα και πολύ περισσότερο για τη χώρα μας, αλλά είναι μια ευκαιρία για να καταλάβουμε το ρόλο της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας σήμερα. Τα χαμόγελα και οι φιλικές χειραψίες δεν ωφέλησαν και πάντοτε έκρυβαν το αληθινό πρόσωπο των εχθρών μας. Είναι φανερό πλέον ότι όχι μόνον η Μέρκελ συνετέλεσε στην αποπομπή του Παπανδρέου αλλά κι οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες είχαν το δικό τους μερίδιο. 

Οι αιτιάσεις του προέδρου των γερμανών σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο άνοιγμα των εργασιών του ιδρυτικού συνεδρίου της Προοδευτικής Συμμαχίας (Progressive Alliance - PA) στη Λειψία, παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι αφελείς. Ξαφνικά διαπίστωσε ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής δεν είχε τα τελευταία χρόνια κάποια ουσιαστική συνεισφορά, ούτε έναντι των υπερβολών των αγορών, ούτε έναντι των άλλων προκλήσεων, όπως η πείνα και η κλιματική αλλαγή. «Η Σοσιαλιστική Διεθνής δεν είναι εδώ και καιρό η οργάνωση του Βίλι Μπραντ και του Όλαφ Πάλμε. Η ΣΔ είναι σήμερα οργανωτικά διαλυμένη. Ζει -εάν ζει- περισσότερο στο παρελθόν παρά στο παρόν. Ακόμη χειρότερα. Ανέχτηκε στους κόλπους της αντιδημοκρατικά κόμματα»

ΕΙΝΑΙ φανερό ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ σχέση με τον Βίλι Μπραντ και τον Όλαφ Πάλμε... Και τι έκαναν αυτοί που τώρα έρχονται ως τιμητές;;; ΤΙΠΟΤΕ. Απλώς βρήκαν κάποιες προφάσεις για το διαλυτικό αυτό εγχείρημά τους. Η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου, με την ανοιχτή ΕΠΙΣΤΟΛΗ του, δίνει το στίγμα των αρνητικών εξελίξεων για τις οποίες ευθύνη φέρουν οι Γερμανοί:

«Σε εποχές κρίσης για την Ευρώπη και όταν όλοι υποφέρουν από την μεγάλη ύφεση της οικονομίας σε διάφορα μέρη του κόσμου είναι λυπηρό, η ηγεσία των Γερμανών μελών μας να επιδιώκει τη διαίρεση του διεθνούς προοδευτικού κινήματος αντί να προωθεί τη συσπείρωση και την ενδυνάμωσή του. Εξίσου λυπηρό είναι να καταφεύγει κανείς σε ψευδή επιχειρήματα για να πετύχει κάτι τέτοιο…»

No comments: