Tuesday, April 23, 2013

Ο ανεκδιήγητος Γ. Δελαστίκ


Ο δημοσιογράφος Γ. Δελαστίκ είναι ένας κατ’ εξακολούθηση αριστεριστής και φυσικά σέβομαι τις θέσεις και απόψεις του – δεν μπορώ να κάνω και διαφορετικά! Η μπροσούρα «Ο “Αριστερισμός” Παιδική Αρρώστια του Κομμουνισμού» του Λένιν γράφτηκε τον Απρίλη του 1920 και αποτέλεσε τη βάση για τις αποφάσεις του Δευτέρου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς (6-25 του Ιούλη 1920). Εκεί λοιπόν έχει σταθμεύσει ο Δελαστίκ… Πέρα λοιπόν από την «αρρώστια» αυτή είναι κι ένας από τους φανατικούς πολέμιους του ιμπεριαλισμού (κι εγώ το ίδιο είμαι…) και της αδηφαγίας των Μεγάλων Δυνάμεων. 
  • Αλλά από μια αριστερίστικη λογική, δεν ήταν δυνατό ποτέ να περιμένεις νηφαλιότητα.
  • Ωστόσο ήταν και είναι ένας πολεμοχαρής αντίπαλος των Παπανδρέου. 
Ποτέ δεν βρήκε κάτι καλό να τους το αποδώσει. Πάντοτε τα έβλεπε όλα μαύρα κι άραχλα. Κι αν ανθολογήσω τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία κατά καιρούς τους έχει στολίσει, τότε πραγματικά θα καταλάβει κανείς ότι κάτι συμβαίνει και δεν πρόκειται για μια απλή πολιτική διαφωνία. Όλους τους Παπανδρέου τους έχει περάσει από γενεές δεκατέσσερις – κι ο Γεώργιος (ο Γέρος της Δημοκρατίας) και ο Ανδρέας έχουν ακούσει τα εξ αμάξης από τη γραφίδα του Δελαστίκ. Δεν έχασε ποτέ την ευκαιρία να εξαπολύσει βέλη φαρμακερά εναντίον τους.
  • Έτσι και τώρα που όλοι βρήκαν την αφορμή της «συμπλήρωσης» τριών χρόνων από εκείνη την ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή, 23 Απριλίου του 2010. 
Και μεταξύ άλλων έγραψε:

«O Γ. Παπανδρέου είχε διαλέξει συμβολικά το Καστελόριζο για να οδηγήσει από εκεί την Ελλάδα στη μεγαλύτερη εθνική ταπείνωση της σύγχρονης ιστορίας της: να την υπαγάγει σε καθεστώς υποτέλειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ μέσω της υπογραφής του διαβόητου πλέον ανά την υφήλιο Μνημονίου. “Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που από κοινού δημιουργήσαμε στην ΕΕ. Έχω ήδη δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες”, ανακοίνωσε προς τον παγωμένο από φρίκη ελληνικό πληθυσμό…»

Δεν μας είπε ποτέ ο Δελαστίκ τις δικές του προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, όπως επίσης και την έξοδο από την κρίση της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου… Και για την ταλαιπωρία αυτών των χωρών, σύμφωνα με τη λογική του Δελαστίκ, ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!! Όταν η πολιτική λογική έχει πάει περίπατο και κυριαρχεί η θολούρα και το γαργάλημα του υπογαστρίου, τότε δεν είναι δυνατό να περιμένει κανείς καθαρό μυαλό. Αλλά σαν τον Δελαστίκ, υπάρχουν κι άλλοι δημοσιολόγοι που κοιμούνται και ξυπνούν με την έγνοια τους στον Παπανδρέου. 
  • Τι μηρυκάζει ο Δελαστίκ και οι όμοιοί του; Κάποια άλλη εποχή, ένα άλλο πολίτευμα, μια άλλη χώρα; Δυστυχώς δεν έχει καταλάβει ότι οι ακραίες τοποθετήσεις του όσο κι αν του προσπορίζουν κάποιους αναγνώστες στην εφημερίδα που γράφει (ΕΘΝΟΣ), ή προκαλούν δέος σε κάποιους ανίδεους δημοσιογράφους που τον καλούν στις τηλεοπτικές εκπομπές, δεν ωφελούν και κινούνται στη σφαίρα του επέκεινα και όχι του εντεύθεν. 
Ο ρεαλισμός για τον Δελαστίκ έχει πάει περίπατο!

No comments: