Monday, September 21, 2015

ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΛΙΜΟΚΟΝΤΟΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!!


Νομίζω ότι εμείς οι παλιότεροι που έχουμε ζήσει  τη δικτατορία των Απριλιανών, με όλα εκείνα που την συνόδευαν, μπορούμε να κάνουμε κάποιες συγκρίσεις που δεν τις μπορούν οι πολύ νέοι. Και δεν τις μπορούν ούτε οι σημερινοί τριαντάρηδες ή και ακόμα οι σαραντάρηδες. Δεν θέλω να κάνω τον τιμητή των πάντων και πολύ περισσότερο δεν έχω διάθεση να πάρω τη θέση εκείνου του απαισιόδοξου που βλέπει όλα τα σημερινά χειρότερα. Κι ακόμα δεν μ’ ενδιαφέρει να ταυτιστώ με τη θέση του ξιπασμένου αισιόδοξου που τα βλέπει όλα καλύτερα απλώς και μόνον επειδή είναι νέα.
Δεν συμμερίζομαι την κραυγαλέα συνθηματολογία του άρτι εκλεγέντα πρωθυπουργού που διαλαλούσε στις λαϊκές συγκεντρώσεις του κόμματός του ότι πρέπει «ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ»!!!! Ή εκείνο που αρνήθηκε κατά τη δημόσια τηλεοπτική αναμέτρησή του με τον αρχηγό της ΝΔ, δηλαδή «ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ»!!! Να θυμηθούμε κι εκείνο στη Ρόδο;;; «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδηµα, λένε µερικοί. Λοιπόν ναι. Ιδού η Ρόδος. Και το πήδηµα σε λίγες µέρες, µε την ώθηση του ελληνικού λαού…»

Αλλά δεν ήσαν αυτά μονάχα… Όλη  η αντιπολιτευτική ρητορική του βασιζόταν στο ΨΕΜΑ, στη μαγκιά και τον ψευτοτσαμπουκά. Και το μέγα θέμα που προκύπτει είναι πώς οι ψηφοφόροι του δεν έστρεψαν αλλού την προτίμησή τους και επέμειναν στον Τσίπρα!!!!!! Έφτασε ο άνθρωπος να υιοθετεί τα συνθήματα των αντιπάλων του και να τα κάνει δικά του, να μιμείται, να παίζει θέατρο... Κι έκανε απίστευτα τραγικά λάθη και για τη δική του προσωπική ωρίμανση ζημίωσε τη χώρα.

Τι συμβαίνει λοιπόν με τους πολίτες;;; Αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι πως έχουν πλέον εθισθεί στη συμπεριφορά του Τσίπρα και δεν νοιάζονται αν λέει ψέματα, αν κάνει τον παλικαρά, αν αυτά που διακηρύσσει πραγματικά στέκουν ή είναι πομφόλυγες!!!! Είναι φανερό ότι έχουν εξοικειωθεί με αυτού του είδους τη συμπεριφορά που σε άλλες εποχές δεν θα στεκόταν ούτε για μια μέρα, ενώ τώρα είναι στην ημερήσια διάταξη, συνοδευμένη με αλαζονεία, εχθρότητα, εμπάθεια, βοναπαρτισμό, και αυθάδεια. 
Να μην παραλείψουμε ότι επέβαλε στη δημόσια ζωή και τον ακροδεξιό Καμμένο, με τον οποίο συνεργάζονται αρμονικότατα. Αν δεν ταιριάζανε, δεν συμπεθεριάζανε, που έλεγαν και οι παλιοί.

Το ΗΘΟΣ, μια βαριά και πολυσήμαντη λέξη, στις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκπέσει και συμβαδίζει με την ικανότητα της υπόκρισης, είτε λόγω ιδιοσυγκρασίας είτε λόγω αγωγής. Πολιτική για τον Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει εμπαθής και ιδιοτελής πολεμική κατά των πολιτικών αντιπάλων, που τη συνθέτει συνονθύλευμα συκοφαντίας και κακοπιστίας και που ασκείται από σεσημασμένους αμαθείς και απευθύνεται προς αμαθείς, προθυμότατους να γίνουν αποδέκτες της οποιασδήποτε μωρίας.

Ωστόσο, θα παρατηρήσω και το γεγονός ότι ο πολιτικός μας βίος θα διέπεται πλέον από τη δύναμη του εκβιασμού που μπορούν ν’ ασκούν οι ασύδοτα θρασείς Συριζαίοι. Σκεφθείτε ότι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι υπερψήφισαν την συμφωνία όταν ο Τσίπρας την έφερε στη Βουλή και μόνον που δεν τους έβριζε. Κι αυτό ούτε καν που το υπολόγισε ώστε να υπάρξει νηνεμία. Θυμάμαι που έλεγε πως αν δεν θέλουν την ψηφίσουν τότε θα πάμε σε εκλογές!!!! Αλλά ο λιμοκοντόρος [που ενεδύθη τη στολή του πρωθυπουργού, χωρίς να του ταιριάζει] τις εκλογές τις είχε αποφασίσει και, τελικά, τις έκανε και τις κέρδισε. Και τούτο διότι ο λαός έχει πάθει μιθριδατισμό και δεν καταλαβαίνει τίποτε. Ανέχεται τα πάντα και δεν αντιδρά είτε διότι δεν μπορεί είτε διότι δεν θέλει είτε διότι είναι ζυμωμένος με τη διαφθορά και ανέχεται και τις παρανομίες του κάθε Φλαμπουράρη

No comments: