Thursday, September 10, 2015

Η ΑΣΥΔΟΤΗ ΦΛΥΑΡΙΑ ΤΩΝ [μικρο]ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!!!!!!



Πού ζούμε;;; Σε τι καιρούς βρεθήκαμε άοπλοι και συνεχώς σε απορία;; Τι μας συμβαίνει και βρισκόμαστε σε παραλήρημα;;; Ο καθένας κομίζει στην καθημερινή ατζέντα τις δικές του αγκυλώσεις. Έχουμε πληθωρισμό σοφών αναλυτών και σωτήρων που διαβιούν στο παλκοσένικο της πιο ασύδοτης πολιτικολογίας. Όλοι διαφημίζουν την ηθική καθαρότητά τους, αλλά όλοι είναι βουτηγμένοι στη λάσπη. Σαλταδόροι είναι, που καρπώνονται αγώνες, οι οποίοι δεν τους ανήκουν. Κολακεύουν τον λαό όλοι αυτοί οι δερβίσηδες της δημοκρατίας.

Όλοι πλασάρονται ως ηρωικές φιγούρες, αλλά είναι κενολόγοι και καιροσκόποι. Θ’ αναρωτηθεί κανείς: Μα δεν υπάρχει έστω και ένας άξιος του έθνους και του λαού;  ΟΧΙ, δεν υπάρχει, τουλάχιστον σ’ αυτή την εποχή. Και δεν ξέρω πότε θα υπάρξει. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι μπορούν ν’ αξιώσουν τον επίζηλο τίτλο του Οδηγού, που θα μας οδηγήσει σε απάνεμο λιμάνι. Είναι ερωτευμένοι με τις λέξεις και τα λεκτικά σχήματα για να μας θαμπώσουν. Μας κοιτάζουν στα μάτια και μας χαμογελούν. Προφανώς έχουν καταλάβει τη χαμηλή στάθμη των μαζών κι έτσι όλοι τους γίνονται θεατρίνοι, υποτάσσοντας την πολιτική σκέψη σε φραστικά σχήματα για να υπηρετήσουν και το λογόφιλο πάθος τους.
Μεθυσμένοι με τις λέξεις που ξεστομίζουν, παλεύουν απεγνωσμένα να μας αποκοιμίσουν όλους. Αλλά μέχρι πότε η ασύδοτη φλυαρία των μικροπολιτικών της ζωής μας θα ευημερεί και θα τονώνει την ατροφία της πολιτικής σκέψης;;;; Πότε θα ωριμάσει ο λαός;;;

No comments: