Sunday, March 22, 2015

Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ...


Επειδή διαβάζω τα σχόλια κάποιων φίλων στο διαδίκτυο σχετικά με την υπόθεση του υπουργού Κατρούγκαλου [και τις αποκαλύψεις του ΒΗΜΑΤΟΣ], θα ήθελα να πω ακόμη δυο κουβέντες που δεν έχουν σχέση με την ενοχή ή όχι του ανθρώπου που ήθελε να υπηρετήσει τον λαό.
Δεν είμαι δικαστής αλλά είμαι... λαός και ως λαός θέλω ο πολιτικός να φαίνεται και να είναι τίμιος. Απ' ό,τι φαίνεται, εξετάζοντας όσα διακινούνται στο φως, δεν υπάρχει κάποια παρανομία. Υπάρχει όμως αυτό που λέγεται ΗΘΙΚΗ. Κι εδώ δεν μιλάω παρά την ηθική της πολιτικής, που σήμερα απουσιάζει. 


Η πολιτική είναι και ηθική;;; Η ηθική στάθμη της πολιτικής και πάντοτε και σήμερα ιδιαίτερα στον τόπο μας βρίσκεται σε σχέση ευθέως ανάλογη προς την ηθική στάθμη του κοινωνικού περιβάλλοντος. Και φυσικά θα πω αυτό που έχει ειπωθεί άπειρες φορές, ότι δηλαδή οι πολιτικοί δεν είναι ούτε καλύτεροι ούτε χειρότεροι από τους άλλους ανθρώπους. Και για να δώσουμε μια παραπέρα διάσταση, ανήκουν στη μέση ανθρωπότητα.

Λοιπόν από αυτή την κατηγορία δεν εξαιρείται και ο κύηριος Κατρούγκαλος. Η πολιτική εκφράζει την ηθική του μέσου πολίτη. Είναι η πολιτική ΚΑΙ ηθική, αλλά ηθική της μεσότητας. Ασφαλώς σε κάθε περίπτωση υπεισέρχονται και κάποιοι παράγοντες που εμείς δεν μπορούμε να τους ξέρουμε. Πάντως η έννοια της ηθικής δέχεται αρκετές νοθεύσεις και οπωσδήποτε επηρεάζεται από την πολιτική και κομματική στρατηγική. Συμφέρει την κυβερνώσα παράταξη αυτή τη στιγμή η παραίτηση του Κατρούγκαλου. Οχι!!! Γι' αυτό και ο πρωθυπουργός [μακριά από το αγριεμένο πλήθος] καμώνεται ότι δεν ξέρει τίποτε και με το θέμα που προέκυψε ασχολείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...

Καταλήγοντας, θέλω να υπογραμμίσω ότι η ηθική της πολιτικής ακολουθεί μια σύμβαση ετεροδικίας κι αυτό είναι το μεγάλο νόσημα της δημοκρατίας μας... Αλλά εδώ μπαίνουμε σε άλλα θέματα που προς το παρόν τ' αφήνουμε ανέγγιχτα.

No comments: