Wednesday, June 12, 2013

Το ναυάγιο με την Gazprom, το επικοινωνιακό στραπάτσο του Σαμαρά και η διάλυση της ΕΡΤ και του κράτους!!!


Κάποιοι σχολιαστές επιχαίρουν που μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ, διότι δεν μπορούσε -λένε- να πάει άλλο η κατάσταση! Το θέμα όμως είναι ότι η Νέα Δημοκρατία που κυβερνά σήμερα τον τόπο, έχει τεράστια ευθύνη διότι μέσα σ’ ένα περίπου χρόνο την διάλυσε κυριολεκτικά την ΕΡΤ πριν την καταργήσει. 

Προσλήψεις άπειρες με άχρηστους ανθρώπους, με εξωφρενικούς μισθούς, με πανάκριβες εξωτερικές παραγωγές, με αναξιοποίητο προσωπικό... Αλλά φαίνεται πλέον ότι ήταν σχεδιασμένη αλλά και βεβιασμένη κίνηση, αρκεί να σκεφτεί κανείς το στραπάτσο μετά το ναυάγιο στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, αφού η ρωσική Gazprom, για λόγους που δεν ξέρουμε μάζεψε τα μπογαλάκια της πριν καλά-καλά κάτσει για συζητήσεις. Κι αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα που θέλει ειδική ανάλυση, αφού είναι πολλοί οι παράγοντες που υπεισέρχονται. 

Οι φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά ενσταντανέ με τον Σαμαρά ήταν απλώς για λόγους επικοινωνιακούς του έλληνα πρωθυπουργού, που αρέσκεται όπως έχουμε καταλάβει, σε θεαματικές κινήσεις, όπως ήταν και αυτή με το ταξίδι στην Κίνα, απ’ όπου δεν είδαμε να έρχεται με κάτι χειροπιαστό!!!

Κι επειδή θέλει ν’ ακούει τους επικοινωνιολόγους του, πίστεψε ότι είναι σε “μεταρρυθμιστική” τροχιά αν βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, προχώρησε δίχως να μετρήσει τις συνέπειες. Ακόμη δεν ξέρουμε κατά πόσο το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν απαίτηση της Τρόικας, ή η Τρόικα ζήτησε μονάχα την απόλυση δυο χιλιάδων υπαλλήλων του δημοσίου. Αλλά είτε το απαίτησε η Τρόικα είτε όχι, αυτό το κακούργημα πιστώνεται στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, τον Αντώνη Σαμαρά, που αποδεικνύεται ως ο πολιτικός που δεν κατάλαβε ποτέ για ποιο λόγο έγινε πρωθυπουργός!!!

Είναι αλήθεια ότι ο Σαμαράς έχει χάσει το μέτρο και αγνοεί στοιχειώδη πράγματα σε ό,τι αφορά την έννοια των λέξεων, όπως το ίδιο ακριβώς είχε πάθει και ο Κωστάκης Καραμανλής. Χρησιμοποιεί τη λέξη “μεταρρύθμιση” και την έχει κάνει κομπολόι! Η διάλυση του δημόσιου τομέα είναι μεταρρύθμιση και η κατάργηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα είναι μεταρρύθμιση;;;
  • Ούτε μια πραγματική μεταρρύθμιση δεν έχει κάνει κι ούτε πρόκειται να κάνει διότι η κυβέρνησή του είναι ανέμπνευστη και φυσικά κι αυτός ο ίδιος. Και δεν περιμένω μεταρρυθμιστικές κινήσεις  με αυτά που σχεδίασαν να κάνουν στη θέση της παλιάς ΕΡΤ.

Μόλις τώρα μάθαμε ότι «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση Α.Ε» (ΝΕΡΙΤ- Α.Ε.) θα είναι η επωνυμία του νέου φορέα, ο οποίος θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, όπως αναφέρεται στο σχετικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Η ΝΕΡΙΤ- Α.Ε. θα είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και θα λειτουργεί με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας και έδρα την Αθήνα. Τι ωραία, τι καλά!!

Οι σκανδαλώδεις ιδιότητες που περιέγραψε ο Κεδίκογλου στην ανακοίνωσή του δεν γεννήθηκαν μαζί με την δημιουργία της ΕΡΤ. Στην πορεία έγιναν κι ένα μεγάλο, το μεγαλύτερο, μερίδιο ευθύνης έχει η Δεξιά που την έκανε τσιφλίκι της και την ήθελε καθηλωμένη στα κομματικά της καθήκοντα, όπως κάποτε η ΥΕΝΕΔ ήταν το μακρύ χέρι της χούντας.

Δεν την κατάργησε την ΕΡΤ ο Σαμαράς γιατί είδε τάχατες ένα ωραίο όνειρο κι αποφάσισε να γίνει ο σωτήρας της. Απλώς ήταν η πιο εύκολη λύση γι’ αυτόν. «Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς», είπε ο Κεδίκογλου. Πώς έγινε αυτό;;; Αυτός και η Νέα Δημοκρατία ζούσαν αλλού και δεν ξέρουν τίποτε;;; Υποκρισία...

Αλλά εδώ αποδεικνύεται η ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης να βρει λύσεις που δεν θα παραχαράσσουν τις δημοκρατικές αξίες, που δεν θα ρίχνουν στην ανεργία χιλιάδες πολίτες, που θα περιφρουρούν τη δημόσια περιουσία, αλλά όχι με τον τρόπο αυτό, του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, που μας παραπέμπει στις μαύρες μέρες της επάρατης χουντικής επταετίας.


Αναρωτήθηκε άραγε ο Σαμαράς τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται απολυμένοι;;; Πού θα βρουν δουλειά όταν η ανεργία έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη; Το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με οικογένειες που χάνουν το βασικό τους εισόδημα θα διογκωθεί κι από,τι ακούγεται έχουν σειρά κι άλλοι οργανισμοί του δημοσίου.

No comments: