Thursday, June 20, 2013

Η ΣΙΩΠΗ είναι χρυσάφι αλλά καταντάει.. μπρούντζος!!! Η ΣΙΩΠΗ είναι συνενοχή...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΠΡΟΤΙΜΩ Ν' ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ Μ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ!!!!

Δεν θ' αλλάξουν την πορεία του τόπου όλοι αυτοί που τον κατέστρεψαν!!! Οι μπεχλιβάνηδες της μικροπολιτικής, οι κατ' εξακολούθηση και επί χρόνια ΑΕΡΓΟΙ, που ζουν ακόμη σε βάρος μας, που δεν ένιωσαν ποτέ την αγωνία για το καθημερινό, που δεν ίδρωσαν, που δεν ξέρουν τι σημαίνει να ξυπνάς κάθε πρωί και να μην ξέρεις πού να δώσεις λογαριασμό!!!

Η συνείδησή μου έρχεται σε αντίθεση με οποιαδήποτε λογική. Όλοι αυτοί, τα ονόματα των οποίων διακινούνται εδώ κι εκεί, σε αναλύσεις, σε παραπολιτικά, σε ειδήσεις, στα social media, μου φαίνονται άκρως αντιπαθητικοί και στεναχωριέμαι διότι αγνοί άνθρωποι, αγωνιστές της ζωής, φίλοι, τους κρατάνε μια θέση στην καρδιά τους. Και το μόνο που καταφέρνουν είναι να περνάνε τη ζωή τους με τα χέρια αδειανά, σηκωμένα ψηλά, απλωμένα κατά τον ουρανό, σαν κλαδιά ξερά ενός δέντρου καψαλισμένου από τον κεραυνό, αξεδίψαστα μέσα στη νεροποντή, δαρμένα αλύπητα από την καταιγίδα.

Δεν είναι δυνατό να πορεύομαι μαζί μ' εκείνους που δεν ίδρωσε ποτέ ο κώλος τους. Εγώ τώρα προσπαθώ να νιώσω την ανάσα των νέων ανθρώπων, που αγαπάνε τη βραχυλογία, που συχαίνονται τις μεγαλοστομίες και τα ύπουλα βλέμματα, που θέλουν ένα νέο όραμα ζωής. Διότι βγαίνουν από έναν "πόλεμο" που απογύμνωσε όλες τις αξίες. 

Επαναλαμβάνω ότι δεν μ' ενδιαφέρουν τα ονόματα που διακινούνται στην πολιτική αγορά για να εναποθέσω εκεί για άλλη μια φορά την τιμή μου. Διότι διακήρυξαν αρχές και τις ξέγραψαν στη μικροκομματική διαπάλη. Επιχείρησαν -λένε- να διορθώσουν την κοινωνία μας και την κατάντησαν χειρότερη από πριν. Εδώ υπάρχει ένα θέμα κύρους που μονάχοι τους το κλόνισαν. Ο σεβασμός είναι άγραφος νόμος, μια τάξη αναγκαία για την ισορροπία της ζωής, που εξασφαλίζει την ομαλή διαδοχή, οργανώνει εσωτερικά τον καινούργιο κι ορμητικό φορέα της.

Τα τελευταία δυο χρόνια είδαμε την αυθαιρεσία, την προδοσία, την μικροπολιτική, την αναξιοκρατία, τον τραμπουκισμό, την αλητεία, την παραχάραξη της ιστορίας, το ψέμα και την απάτη, και τα παραπλανητικά συνθήματα να κατευθύνουν τη ζωή μας...

Εμείς οι άνθρωποι της καθημερινότητας, ο καθένας στον κύκλο του, άλλος στον πνευματικό τομέα, άλλος στον πρακτικό, έχουμε χρέη βαρύτερα και βασανιστικότερα γιατί είμαστε πλέον ορφανοί από οδηγούς! Κι αυτό το νιώθει ο καθένας διότι στο προσκήνιο εμφανίζονται ως οδηγοί άξεστοι μπασιμπουζούκοι, θλιβεροί ανίδεοι, ημιμαθείς και άθλιοι, διάφοροι αυτάρεσκοι κονδυλοφόροι που ηδονίζονται με την κοπριά, πολιτικοί κάλπικοι, μικροί, ολίγιστοι, ανόητοι μιμητές που διακινούν κίβδηλες αξίες, που προσφέρουν όχι οράματα, αλλά χίμαιρες, που εισάγουν στον ελεύθερο χώρο της Δημοκρατίας, άνετα και ατελώνιστα, την πραμάτεια τους.

Μπορεί κανείς να δεχτεί αυτούς τους μικροπωλητές της δημόσιας ζωής που επιχειρούν να καρπωθούν αγώνες που δεν τους ανήκουν, που ήσαν πάντοτε αρνητές, στείροι και βιρτουόζοι της δυσφήμησης και του διασυρμού, αυτούς τους σαλταδόρους της μικροπολιτικής

Η ΣΙΩΠΗ είναι συνενοχή!
Η απάθεια ισοδυναμεί με συγκατάνευση ή με παρότρυνση και ακριβώς σε αυτή την απάθεια υπολογίζουν όλοι αυτοί οι ιππόποδες του πολιτικού βυθού για να δεσπόσουν ξανά, σ' ένα χώρο όπου η φυσική τους θέση θα ήταν στον πυθμένα του περιθωρίου.

Η ΣΙΩΠΗ είναι συνενοχή!
Δεν μπορεί σε καίριες ώρες, σε ώρες μάχης, σε ώρες ευθύνης να λείπει κανείς! Επειδή, λοιπόν, η σιωπή είναι συνενοχή και επειδή η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσάφι, αλλά καταντάει να είναι σκέτος... μπρούντζος, λέω ότι είναι καιρός να μιλήσει ο άξιος πολιτικός ηγέτης!!! Να πάρει το κουβάρι και να μας βγάλει από τον λαβύρινθο...

No comments: