Friday, June 14, 2013

Η ΕΡΤ μπορεί να είναι η αρχή του τέλους για τον Σαμαρά!!!

Το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν απλώς η αφορμή για να καταλάβει επιτέλους ο κόσμος, στην πλειοψηφία του, την λάθος πορεία μιας ανόητης κυβέρνησης που αντί να μας βγάζει στο ξέφωτο, μας βυθίζει περισσότερο στην ύφεση και το αδιέξοδο. Αποδείχτηκε αυτό που πάντα έλεγα ότι δηλαδή ο Σαμαράς είναι ένας ανέμπνευστος, και άχρηστος πρωθυπουργός.

Δεν μπόρεσε να δώσει όραμα στη χώρα και το περίεργο είναι ότι έδειξε μια -ίσως- αθέλητη πανουργία όταν επιχείρησε (και εν πολλοίς τα κατάφερε) να εξοντώσει κυριολεκτικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθιστώντας το ΠΑΣΟΚ υποχείριο ή όπως χαρακτηριστικά σχολιάζεται "συνιστώσα" της Νέας Δημοκρατίας. 

Δε με αφορά η Δημοκρατική Αριστερά παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός της, ο Φώτης Κουβέλης φαίνεται να στηρίζει κάποιες επιλογές που δεν θ' αρέσουν στον Σαμαρά και το γεγονός ότι μόνος του προτείνει λύση της αδιέξοδης τακτικής Σαμαρά, χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με τον Βενιζέλο. Η τακτική αυτή δείχνει μικροκομματική αντίληψη. Εξακολουθεί ο Κουβέλης να προσδοκά κι αυτός τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ για να αρπάξει κάποια κομμάτια του...

Ο Βενιζέλος διαπίστωσε ότι είναι πολιτικά χαμένος και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο κομματικής αλλά και ατομικής πανωλεθρίας στις επόμενες εκλογές, τις οποίες όιπως δείχνουν τα πράγματα, ο Σαμαράς τις επιδιώκει, αλλά για να μη θεωρηθεί ότι σέρνει για άλλη μια φορά τη χώρα σε εκλογική αναμέτρηση, προσπαθεί να φορτώσει την ευθύνη σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. 

Η ΕΡΤ ήρθε "κουτί" στους Βενιζέλο και Κουβέλη, αλλά εάν δεν υπήρχε η γενική κατακραυγή, ίσως και να πατάγανε την πεπονόφλουδα που τους έριξε ο Σαμαράς. Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές, αφού αναμένεται τη Δευτέρα και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αν θ' ανοίξει ή όχι προσωρινά η ΕΡΤ. Και τούτο έχει μια κάποια ηθική σημασία που αντανακλά στην κοινή γνώμη, παρότι η απόφαση, όποια κι αν είναι, δεν ανατρέπει την κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, αφού η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν προσβάλλεται δικαστικά ούτε ακυρώνεται, έστω και αν δεν υπερψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Το θέμα όμως πλέον, μετά τις πανελλήνιες αντιδράσεις, είναι εάν ο Σαμαράς θα συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική του, για να μην δείξει ότι ηττάται ("η απόφασή μου είναι μη αναστρέψιμη") ή βλέποντας το επερχόμενο τέλος, θα υποχωρήσει!!! Κι αυτό έδειξε με την "αποστολή" του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη στον Φ. Κουβέλη και την επικοινωνία του με τον Βενιζέλο, για ένα μεταβατικό στάδιο λειτουργίας της ΕΡΤ με  κονσερβαρισμένο πρόγραμμα και στελέχωση στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τη νέα ραδιοτηλεόραση.

Ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης θέτουν ως προϋπόθεση την "ανοιχτή ΕΡΤ" κι εδώ είναι το επίμαχο σημείο που μπορεί να δώσει μια λύση, η οποία ενδεχομένως να ικανοποιεί και τις τρεις πλευρές. Ωστόσο, πρέπει να δει κανείς ότι μπορεί ο Σαμαράς να κινήθηκε με πανουργία για την εξόντωση των "συμμάχων" του, όμως έπεσε στην παγίδα που ο ίδιος έστησε. Στις εκλογές οποτεδήποτε κι αν γίνουν, δεν πρόκειται η Νέα Δημοκρατία να έχει την ποθούμενη αυτοδυναμία. Κι αν δεχτούμε ότι μπορεί το τρίτο κόμμα να είναι η Χρυσή Αυγή, θα συμμαχήσει μαζί της;;;

Φαίνεται πλέον ότι με την τακτική του βάζει αυτογκόλ και αποδομεί την ίδια του την προοπτική εξουσίας. Κι αν μελετήσουμε καλύτερα τα δεδομένα, θα παρατηρήσουμε ότι προϊόντος του χρόνου ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, όσο αυτό κι αν ενοχλεί όλους εκείνους που συνωμότησαν για την ανατροπή του, το πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο, αλλά και τους δημοσιογραφικούς παπαγάλους, οι οποίοι ακόμη κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τον κρατούν μακριά από την πολιτική σκηνή.

Ο Παπανδρέου δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, να παραμείνει στο Ευρώ και να είναι αξιοπρεπής. Μπορεί να έκανε κάποια λάθη και παραλείψεις. Όμως του αναγνωρίζω ότι ήταν ειλικρινής, με αναμφισβήτητο ήθος (αυτό δηλαδή που δεν έχουν οι σημερινοί πολιτικοί αρχηγοί) κι έθεσε τις βάσεις πάνω στις οποίες κινούνται όλοι αυτοί σήμερα που κάνουν τους σωτήρες.

Κι εδώ θα πρέπει να σημειώσω την επαίσχυντη αναφορά του Σαμαρά που συνεχώς πιπιλίζει ότι έδωσε στη χώρα την αξιοπρέπεια!!! Ποιος - ο Σαμαράς;;; Το μόνο που κατάφερε ήταν να ψάχνει και να μην βρίσκει λύσεις για να βγούμε από το σκοτάδι. Επιπλέον, αγνόησε ότι η κυβέρνηση στηρίζεται και από δυο άλλα κόμματα και πάντοτε συμπεριφέρθηκε σαν κυρίαρχος του παιχνιδού, προσπαθώντας να οικοδομήσει για άλλη μια φορά το κράτος της δικής του Δεξιάς..
  • Και τελικά, εξοντώνοντας τους συμμάχους του, κατάφερε να προλειάνει το έδαφος για την επάνοδο του Παπανδρέου στο προσκήνιο.
  • ΥΠΟΜΟΝΗ και θα δείτε!!!
Τώρα το άλλο ορατό σε μας είναι η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί την συγκυρία. Όμως ο καιροσκοπισμός του Τσίπρα και των στελεχών του δεν υπάρχει περίπτωση να τους προσπορίσει κάτι. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καθηλωμένος εκεί που τώρα βρίσκεται και σιγά-σιγά θα αποκαλύπτεται η γύμνια του, διότι λειτουργεί όχι ως κόμμα αλλά ως μια "συνιστώσα του εαυτού του!!! Με φρασεολογία... "ξεπατικωτούρα" δεν πρόκειται να συνέλθει. Κανένας "ανένδοτος" δεν θα ανεβάσει στον κυβερνητικό θώκο τον νεαρό Τσίπρα...

No comments: