Monday, June 24, 2013

Γιατί ΔΕΝ μ' ενδιαφέρει ο ανασχηματισμός;;;;

ΠΡΟΤΙΜΩ να απέχω από την "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" [δεν θ' αναφέρω στο εξής ονόματα που μ' ενοχλούν]. 
Δεν μ' ενδιαφέρει ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ και πολύ περισσότερο το μέλλον αυτών των πολιτικών, τα ονόματα των οποίων διακινούνται συνεχώς αυτή την εποχή.
  • Κανένας δεν είναι σε θέση να μας "σώσει.
  • Δυστυχώς, οι εξελίξεις και η πολιτική πρακτική όλων δείχνει μια απελπιστική λειψανδρία σε ηγετικές μορφές, που θα μπορούσαν να γίνουν πυρήνες προωθητικοί των συνειδήσεων.
Προτιμώ, λοιπόν, να φιλοδωρήσω τον εαυτό μου με μια ωραία γαλήνη, που στηρίζεται στη συναίσθηση του ολοκληρωμένου και εκπληρωμένου χρέους, παρά ν' ασχολούμαι καθημερινά με τα ευτελή γνωρίσματα της πολιτικής τέχνης και την εκμετάλλευση των συναισθηματικών παρορμήσεων των μαζών  για τον έλεγχο  και την καθοδήγηση του δυναμισμού τους.

Η ενασχόληση με την ΕΡΤ τράβηξε σε μάκρος και δεν μπορεί ν' απαντήσει κανείς σε μια μονολεκτική ερώτηση, όπως κάνουν συνήθως στις δημοσκοπικές έρευνες. Υπήρχε πράγματι τεράστιο πρόβλημα, αλλά πρόβλημα γεννήθηκε και με το "μαύρο" που έριξε η ανόητη απόφαση του πρωθυπουργού. Ήδη η υπόθεση της ΕΡΤ έχει περάσει στην ημερήσια διάταξη της αντιπολιτευτικής δράσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οπότε δεν υπάρχει λόγος πλέον ν' ασχολούμαι κι εγώ.

Μ' ενοχλούν οι καιροσκοπικές επιδιώξεις των πολιτικών, που έχουν ως όπλο τους τη δημαγωγία, δηλαδή την εκμετάλλευση των στιγμιαίων αντιδράσεων του πλήθους, χωρίς να προηγηθεί κάποια εμβάθυνση στα προβλήματα που γίνονται τα κίνητρα της λαϊκής δυσφορίας.

Μ' ενοχλεί η ασύδοτη χρησιμοποίηση κάθε μέσου για τη διάβρωση του αντιπάλου. Και έχουμε καταλάβει πλέον τη συκοφαντία, τη διαστροφή πραγματικών γεγονότων, την εξώνηση συνειδήσεων. Κι αυτό το ατελείωτο πηγαινέλα των βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο... θυμίζει αλισβερίσι σε παζάρι. Εκεί που ξέραμε ότι στην ελευθερία της δημοκρατίας η πολιτική  ως έννοια είναι συναρτημένη με την ελευθερία του ανταγωνισμού των ιδεών και των κοινωνικο-οικονομικών προγραμμάτων
Συνεπώς μην ψάχνετε για ηθική της πολιτικής και των πολιτικών. Έχει πάει περίπατο ή για να το πω πιο απλά, έχει γίνει λάστιχο!

No comments: