Thursday, October 30, 2014

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ


Δεν είναι φρέσκο το νέο. Είναι παλιό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί κατά γράμμα μια στρατηγική πολύ γνωστή που ανθοφόρησε τα περασμένα χρόνια στην Ιταλία και σε κάποιες περιόδους ακολουθήθηκε και στη χώρα μας. Η στρατηγική της έντασης δυστυχώς είναι ακόμη στην ημερήσια διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ, διότι πιστεύει ότι έτσι θα καταφέρει να κατανικήσει τους αντιπάλους του, ν’ αλώσει το κράτος και, ενδεχομένως, να καταλάβει την κυβερνητική  εξουσία. Επίσης είναι γνωστό τοις πάσι πλέον ότι δεν ανδρώθηκε, αλλά ακόμη πάσχει από την ασθένεια του αριστερισμού. Οι διάφορες συνιστώσες του δεν πρόκειται να του επιτρέψουν να γίνει ένα κόμμα σοβαρό και υπεύθυνο.

Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δεχτεί ότι μπορεί να γίνει κάτι καλό χωρίς να έχει ο ίδιος συμμετοχή σ’ αυτό, τον τρελαίνει, τρελαίνει τα στελέχη του, τρελαίνει τον αρχηγό του, και τον Λαφαζάνη και τον Σκουρλέτη, και τον Στρατούλη και τον Μπαλάφα.

Όπως έχουν ξεδιπλώσει σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής κινητοποιήσεις κάθε λογής, έτσι και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Αυτά που συμβαίνουν εκεί με την εισβολή ομάδων φοιτητών στην αίθουσα της Συγκλήτου είναι πρωτοφανή. Εξωθούν σε άσχημες εξελίξεις. Κανείς δεν αρνείται ότι η χώρα είναι στα δυο στενά, ότι υποφέρουμε ΟΛΟΙ από τη σκληρή φορολόγηση κι ότι έχουμε φτάσει στα όριά μας, αλλά πρέπει να καταλάβουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλουμε και την ηρεμία. Αλλά έχουν μπερδέψει τα πράγματα. Όσοι δεν είναι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εχθροί του λαού!!!!! Αυτό είναι και το μέγα λάθος του, ότι δηλαδή διαχωρίζει τους Έλληνες. Μην τολμήσουμε δηλαδή να φέρουμε αντίρρηση στις πρακτικές του και αμέσως μας κατατάσσουν στους... απέναντι!!! Λόγου χάρη δαιμονοποιούν κάποιους κι αν τύχει και δουν ότι μπορεί να συμφωνήσουμε μαζί τους μας στέλνουν και εμάς στο πυρ το εξώτερον.

Αυτοί οι κύριοι που πάνε να κάνουν μπάχαλο το πανεπιστήμιο, γιατί δεν περιμένουν να δουν πρώτα τη δουλειά του πρύτανη, του κ. Φορτσάκη και μετά να κάνουν ό,τι θέλουν;;; Κι εμείς θ’ ακολουθήσουμε… Αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Βλέπουμε έναν πανεπιστημιακό σοβαρό [τον Φορτσάκη] και ο άνθρωπος αποπνέει μια σοβαρότητα και υπευθυνότητα και δεν τον αφήνουν να κάνει τη δουλειά του. Διάβαζα το σημερινό ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ για όσα συνέβησαν στη Σύγκλητο και γελούσα με την δήθεν σοβαροφάνειά του. Πού νομίζουν ότι ζούμε – στη χούντα;;;
 
Η στρατηγική της έντασης δεν οδηγεί παρά στο συνεχές μπάχαλο. Θα το καταλάβουν οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ;;;

No comments: