Thursday, October 8, 2015

Η ΚΥΡΑ ΣΙΑ και η ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ!!!!!!





Μέρες τώρα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο κι όλο το ξεχνούσα. Ποτέ δεν είναι αργά.
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου [που παριστάνει την 30χρονη] ενοχλήθηκε επειδή το πανελλήνιο την προσφωνεί «κυρά Τασία». Στο μεταξύ από το βήμα της Βουλής εμφανίστηκε και η κυρά Σία [που μόλις βγήκε από τη ζούγκλα], υπουργός Παιδείας, να κάνει διάλεξη περί σεξισμού.

Μήπως θυμούνται την Κυρά της Ρω, την κυρά Δέσποινα Αχλαδιώτη, που κάθε πρωί ύψωνε την ελληνική σημαία στο νησάκι της. Αλλά την ελληνική σημαία οι κυράδες αυτές την βλέπουν και βγάζουν καρούλες.

Επίσης μήπως θυμούνται την Κυρά των Μαρασίων, την κυρά Βασιλική Λαμπρίδου-Φωτάκη, που κι αυτή ύψωνε την ελληνική σημαία και όσοι έκαναν τη στρατιωτική θητεία τους στον Έβρο, τη θυμούνται με λατρεία και ευγνωμοσύνη. Στο φτωχικό της έβρισκαν καταφύγιο. Τους μαγείρευε, του έπλενε, τους συμβούλευε. Έβλεπε τα φανταράκια σαν δικά της παιδιά.

Για να δούμε λοιπόν, τι λέει το Λεξικό του Δημητράκου:

  • κυρά, κ. κερά, πλ. Κεράδες.: τιμητική προσαγόρευσις εγγάμων ιδ. Γυναικών, κυρία, αρχόντισσα, οικοδέσποινα. Επίσης, ευλαβής τίτλος της Παναγίας. Ακόμη, η μάμμη, η γιαγιά.

Και το Λεξικό του Μπαμπινιώτη:

  • κυρά κ. [λαϊκ.] κερά, γυναίκα [κυρίως παντρεμένη]: από δω η κυρά μου [η σύζυγος] // φώναξε την κυρά σου [την οικοδέσποινα, σε αντίθεση με τις υπηρέτριες]

Πρέπει να καταλάβουν η κυρά Τασία και η κυρά Σία [τι σχέση έχει με τη ΣΙΑ των ΗΠΑ;;;;] ότι τους περιποιεί τιμή αυτή η προσφώνηση. Οι μανάδες μας και οι γιαγιάδες μας ήσαν κυράδες.
Αυτά, για να πάψουν να κλαίγονται οι κυράδες του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να μας διδάξουν το πολιτικά ορθό!!!! Και τέτοιες ευαισθησίες, μου ανακατώνουν το στομάχι και μου έρχεται να ξεράσω.

No comments: