Thursday, March 27, 2014

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟΥ!!!!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ [όπως όλοι] τις πολιτικές εξελίξεις και νιώθω μια απογοήτευση για τα όσα συμβαίνουν καθημερινά. Νόμιζα ότι θα βαδίζαμε προς μεγάλες συνθέσεις, εντελώς διαφορετικού τύπου από τις παλιές, αλλά δυστυχώς βλέπουμε όλοι τον κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί που θέλουν να κουλαντρίσουν τις τύχες της χώρας δεν έχουν καταλάβει τη θέληση της Ιστορίας. Δεν υπάρχει συνεκτική ύλη. Δηλαδή δεν υπάρχουν ιδέες που να περιέχουν την ειλικρίνεια, τη συνέπεια και τον αλληλοσεβασμό. Λες και άνοιξε η πόρτα του τρελοκομείου και ξεχύθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες ο Ναπολέων, ο Στάλιν, ο Μεγαλέξανδρος, ο Καίσαρας, ο Χίτλερ, ο Ταμερλάνος... Αναρωτιέμαι αν τελικά εκφυλίστηκε η κινητήρια ιδεολογία που ήταν πάντα η δημοκρατία και η ελευθερία!! Η ιδεολογική αποσκευή των υποψήφιων σωτήρων μας είναι μηδαμινή έως ανύπαρκτη.*
 
Το έδαφος των σημερινών πολιτικών εξελίξεων είναι άμμος κινούμενη κι επόμενο είναι ο λαός να τα έχει χαμένα και να μην ξέρει πού ν' ακουμπήσει. Έχει κι ο ίδιος ευθύνες, αλλά δεν μπορεί να τα βάλει με το κατεστημένο που έχει στα χέρια του τη δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία ποδηγετούν τις θελήσεις και τις εξελίξεις. Μπορεί οι Έλληνες να είμαστε αντικομφορμιστές και οπαδοί της ανορθογραφίας, ωστόσο θα δεχόμουν αυτόν τον αντικομφορμισμό εάν ήταν μια γόνιμη ανταρσία. Όμως δεν είναι. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διαμόρφωσαν τα τελευταία χρόνια ένα κοινό που πάσχει από προβατισμό. Γι' αυτό βλέπουμε με πόση ευκολία βρίσκουν έδαφος οι διάφοροι μπεχλιβάνηδες και αλωνίζουν.  
...............
*Άκουσα τον "ηγέτη" του Ποταμιού να λέει ότι θέλει να είναι ο καθοριστικός παράγων των πολιτικών εξελίξεων!!!! Με ποια φόντα;;; Άλλωστε, ο λαός αποφασίζει κι όχι αυτός για το ποιος θα είναι ο καθοριστικός παράγων των εξελίξεων. Ας κάνει μια έκθεση με τα φωτογραφικά του ενσταντανέ για να πάμε όλοι να την δούμε και να θαυμάσουμε τις επιμελώς ατημέλητες πόζες του.


No comments: