Wednesday, March 27, 2013

Με αφορμή την Προανακριτική για τη «λίστα Λαγκάρντ»

  • ΕΙΔΗΣΗ: Επισπεύδεται η κλήση προς τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να καταθέσει στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ. 
ΕΙΠΑ ότι δεν θα ασχολούμαι με την τρέχουσα πολιτική γιατί πλέον τα παιχνίδια που παίζονται με προσβάλλουν ως πολίτη κι εμένα και όλους. Δυστυχώς όσοι κουλαντρίζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας, από το δρόμο του πολιτισμού, μας ξαναγυρίζουν πίσω σε καιρούς αμνημόνευτους, προϊστορικούς. Δεν μπορώ να αποφανθώ αν η Ιστορία σχηματίζει κύκλους, αλλά νιώθω ότι πρέπει να κονταροχτυπηθούμε μ' εκείνους που θέλουν να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση. Δεν ισχυρίζομαι ότι ο κόσμος ο δικός μας, ήταν θεμελιωμένος στην έννοια του Αγαθού. 
  • Είχαμε αξίες, είχαμε ηθικό έρμα, είχαμε ψυχή κι αυτά τα μεταδώσαμε και στα παιδιά μας.
  • Αυτοί που μας κυβερνούν κι όσοι επιζητούν μανιωδώς να μας κυβερνήσουν τι προβάλλουν;;;
Ένα σύστημα αξιών ή ένας κώδικας ηθικής δεν δημιουργούνται χωρίς μια πνοή αισιοδοξίας, χωρίς αυτοπεποίθηση και περηφάνια που να κολπώνουν το πανί της βάρκας, να την σπρώχνουν στην πορεία της, προς τα εμπρός!
  • Η πολιτική σκηνή στη χώρα μας έχει πλημμυρίσει από παρείσακτους!
Είναι κατανοητό ότι η κοινωνία, οποιαδήποτε κοινωνία, είναι ένα πεδίο ανταγωνισμών. Και αναφέρομαι σε υγιείς ανταγωνισμούς. Αυτό είναι ανάγκη για λόγους πρακτικούς, γιατί στην αντίθετη περίπτωση δεν πραγματώνεται η συμβίωση. Όμως στην δική μας περίπτωση, οι παρείσακτοι που έλεγα πιο πάνω θέλουν να στραγγαλίσουν τους πολιτικούς αντιπάλους, να τους εξαφανίσουν. Και βρισκόμαστε μπροστά σ’ έναν αμοραλισμό που είναι η ηθική από την ανάποδη.
  • Δεν υπάρχει πατριωτική αλληλεγγύη. Υπάρχει μίσος για να υπηρετηθεί το κομματικό και πολιτικό συμφέρον.
Το δόγμα της νέας κατάστασης είναι η αυθαιρεσία, που δημιουργεί την ψυχολογία της γραφειοκρατίας, των βουλευτών «μανδαρίνων» που ξεγελιόνται σιγά-σιγά και ταυτίζουν τον εαυτό τους με το κράτος και τη δικαιοσύνη, το θεωρούν υπόθεση αποκλειστικά και αναφαίρετα δική τους, το αποχωρίζουν ηθικά από το σύνολο, το μεταβάλλουν σε δύναμη αλλότρια, εχθρική για τους άλλους. 
  • Αυτό που κάνει το κοινοβούλιο σήμερα είναι να τρώγεται με τις σάρκες του.
Το κράτος περισσότερο από κάθε άλλο θεσμό θα πρέπει να εξηγεί πάντοτε, έμμεσα έστω, αλλά πειστικά, από πού αρύει το ηθικό του κύρος. Δεν μπορεί και δεν θα μπορεί να το αντλεί από την εξουσία, δηλαδή από την ωμή δύναμη επιβολής.
  • Προσέξτε ότι γύρω από το όνομα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έχει στηθεί μια ολόκληρη εκστρατεία κατασυκοφάντησης και πολιτικής εξουδετέρωσης! 
Καμιά αυταπάτη και κανένας συνοικιακός δονκιχωτισμός από μέρους μας. Θέλουμε να βλέπουμε καθαρά και χωρίς παρωπίδες. Ποιο είναι το πρόβλημα το ελληνικού λαού σήμερα;;; Αν θα «προσαχθεί» στην Προανακριτική ο Γιώργος Παπανδρέου ή αν ο Παπακωνσταντίνου θα τιμωρηθεί για ένα αδίκημα που ουδέποτε διεπράχθη;;; Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι η Ιστορία κάποιες φορές αν δεν έχει φαντασία, έχει τουλάχιστον χιούμορ.  Όλα αυτά που γίνονται σήμερα με κοινοβουλευτικές αποφάσεις για τη συγκρότηση μιας «προανακριτικής» για να διαλευκάνει το «έγκλημα», σε λίγο καιρό θα ακούγονται αστεία. 
  • Η λίστα υπάρχει!!! 
  • Ποιο είναι λοιπόν το έγκλημα;;;
Δηλαδή θα έπρεπε ο τότε πρωθυπουργός Παπανδρέου που είχε γίνει πατίνι κι έτρεχε από τη μιαν άκρη της Ευρώπης στην άλλη για να εξασφαλίσει τα δίκαια της χώρας μας, ν’ ασχολείται μ’ ένα «στικάκι»;;; Δηλαδή να πάει στην προανακριτική για να δεχτεί τον αναιδή καταιγισμό του μίσους της Κωνσταντοπούλου για τη «συμμετοχή» στην υπόθεση της λίστας!!!  Πρωθυπουργός ήταν, ενημερώθηκε, έδωσε εντολή να «προχωρήσει η υπόθεση και συνέχισε να τρέχει…
  • Είμαι βέβαιος ότι η σύγχυση αρχών και ιδεών που ταλαιπωρεί την εποχή μας, θα την γελοιοποιήσει αύριο στα μάτια των μεταγενεστέρων. 
Κι όμως, από την ασυμμετρία μεγέθους εποχής-σμικρότητα ψυχής , πληρώνουμε σήμερα και δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αντιπρόσωποι του λαού στο εθνικό κοινοβούλιο είναι διάφοροι τύποι σαν την Κωνσταντοπούλου, τον Τσίπρα, τον Στρατούλη, ή τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του Καμμένου, (δεν εξαιρώ τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου) που ταμπουρωμένοι στη χαμηλή μισαλλοδοξία, στην απέχθεια για τον διάλογο, στον ηθικό αποκεφαλισμό των αντιπάλων, επιχειρούν να μονοπωλήσουν τον πατριωτισμό και το μέλλον μας.

No comments: