Tuesday, February 20, 2007

Ο ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ...


Σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2007 (και όχι 2006 όπως σημειώνεται στο Δελτίο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού), ο Υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης ανακοίνωσε ότι νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είναι ο Γιάννης Χουβαρδάς.
Ο Υπουργός μιλώντας για τον Γ. Χουβαρδά, τόνισε ότι: έχει αποδεδειγμένες διοικητικές ικανότητες και μπορεί να ηγηθεί ενός μεγάλου οργανισμού όπως το Εθνικό Θέατρο, είναι άνθρωπος της νεότερης γενιάς, ο οποίος θα λειτουργήσει χωρίς καλλιτεχνικούς αποκλεισμούς, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Εθνικού Θεάτρου, η διεθνής εμπειρία του είναι ένα ακόμα εχέγγυο για την ανάληψη της ηγεσίας του Εθνικού Θεάτρου.

Ο υπουργός επεσήμανε, επίσης, ότι: ο Χουβαρδάς θα αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η νομική διαδικασία του διορισμού του, και αφού αποδεσμευτεί από τις ανειλημμένες καλλιτεχνικές υποχρεώσεις του στο εξωτερικό και μέχρι τότε, θα παρακολουθεί και θα ενημερώνεται για όλα τα θέματα του Εθνικού Θεάτρου.

Και με το Θέατρο του Νότου (Θέατρο Αμόρε) και λοιπά, και λοιπά, τι θα κάνει ο κ. Χουβαρδάς; Τέλος πάντων, ο Βουλγαράκης υπουργός είναι όποιον θέλει διορίζει. Αλλά εγώ έκατσα κι έγραψα με αφορμή τον Χουβαρδά κάποια πράγματα σχετικά με τις επιχορηγήσεις... Για τα υπόλοιπα, στην πορεία...

No comments: