Monday, April 6, 2015

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ !!!!!




ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΛΙΘΙΝΟΣ

Η ζωή, ορισμένες φορές, παίζει περίεργα παιχνίδια. Καλά μας το έλεγαν οι μεγαλύτεροι αλλά εμείς δεν τους δίναμε και μεγάλη σημασία. Τους αντιμετωπίζαμε ειρωνικά. Να, όμως, που είχαν δίκιο!
Εξηγούμαι:
Τρόικα = Θεσμοί (Brussels Group, Athens Group)
Μνημόνιο (Master Financial Assistance Facility Agreement) = Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της Ελλάδας (Master Financial Assistance Facility of Greece)
Έπεται συνέχεια, από την πλευρά της Κυβέρνησης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ο κατάλογος των λεκτικών μεταμφιέσεων, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι μακρύς. Η πραγματικότητα, τεχνηέντως, αποκρύβεται.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Την επεξεργασία των λεπτομερειών της έχει αναλάβει μία καλοκουρδισμένη μηχανή προπαγάνδας που εδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, πρέπει να το ομολογήσουμε, φέρουν σε πέρας το έργο τους με αρκετή επιτυχία.
Στόχος της όλης προσπάθειας, να εμπεδωθεί η αίσθηση στους πολίτες πως άλλαξαν τα πάντα, ύστερα από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, όλα θα είναι ακριβώς όπως προηγουμένως.
Πού να το φανταζόμασταν λίγες δεκαετίες πριν, όταν χορεύαμε στα μαθητικά πάρτι που διοργανώνονταν, πως οι στίχοι του τραγουδιού, που ερμήνευαν τόσο ωραία ο Πασχάλης και οι «Ολύμπιανς», θα εύρισκαν δικαίωση στις μέρες μας;

Υστερόγραφο: Για λόγους τάξης δεν πρέπει ωστόσο να παραλείψουμε και τους υπόλοιπους συντελεστές του όμορφου τραγουδιού «Ο Αλέξης». Τους στίχους είχε γράψει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και η μουσική ήταν του Βαγγέλη Πιτσιλαδή.
Τον προσεχή Σεπτέμβριο, συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από τη δημιουργία στη Θεσσαλονίκη του Μουσικού Συγκροτήματος των «Olympians», ιδρυτικό και βασικό μέλος του οποίου ήταν ο Πασχάλης Αρβανιτίδης.
Αν γίνει κάποια σχετική εκδήλωση, να πάμε όλοι! Για να τραγουδήσουμε με νοσταλγία, –ή μήπως με τρόμο;– πως «πίσω από τις λέξεις έρχεται ο Αλέξης».

No comments: