Wednesday, April 1, 2015

ΑΙΔΩΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛειοι.

  • ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΑΣ
  • Οι αταίριαστοι εταίροι της συγκυβέρνησης αποφάσισαν να τιμωρήσουν τους πυροσβέστες αθωώνοντας τους εμπρηστές.
Διαβάζω την είδηση και τρελαίνομαι: «Κατατέθηκε η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων. Η πρόταση υπογράφεται και από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ.
 

Το χρονικό πλαίσιο που τοποθετείται η διερεύνηση της υπόθεσης αφορά τα ζητήματα που ανέκυψαν κατά την χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τον Ιανουάριο 2015».
ΟΧΙ, δεν είναι Πρωταπριλιάτικη φάρσα.
Δεν λέω, σε μια ανοιχτή, δημοκρατική και δίκαιη κοινωνία, οι εκλεγμένοι - και μη - άρχοντες πρέπει να ελέγχονται για τον τρόπο που ασκούν την εξουσία και να αποδίδονται ευθύνες πολιτικές ή και ποινικές όπου δει. Αν όσοι κλήθηκαν να διαχειριστούν την κρίση, έκαμαν λάθη, αν οι πυροσβέστες, ενδεχομένως, δεν έκαμαν καλά τη δουλεία της απόσβεσης του πυρός, ας ελεγχθούν πολιτικά.
Όλος ο πλανήτης όμως γνωρίζει ότι η κρίση είχε ολοκληρωθεί και ξεσπάσει το 2008. Γιατί λοιπόν «ξεπλύνουν» τον πρωθυπουργό της πενταετίας  2004 – 2009 Κώστα Καραμανλή και τους συν αυτώ, όταν το δημόσιο χρέος σχεδόν διπλασιάστηκε, αυξανόμενο κατά € 150 δισεκατομμύρια, με την καταλήστευση του δημοσίου χρήματος και όταν μαγειρεύτηκαν τα στατιστικά του δημοσίου ελλείμματος  που εμφανιζόταν ως 6,5% αντί του πραγματικού 15,6%;;;;
Και γιατί εξαιρούν την προηγούμενη περίοδο Σημίτη όταν κυριαρχούσε η ανεξέλεγκτη διαφθορά, οι μίζες της Ζήμενς και των εξοπλιστικών και ας μην ξεχνάμε τα currency swaps με τη Golman Sachs;;;
Ο Παπανδρέου τους μάρανε που, όταν τον άφησαν μόνο και τον πετροβολούσαν, έπρεπε να αποτρέψει την καταστροφή της πτωχευμένης ήδη χώρας μας; Εδώ ισχύει η ρήση: «Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον».
Τι deals γίνονται πίσω από την πλάτη των πολιτών και… για ποιό ανομολόγητο λόγο;;
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με την ξεκάθαρη δέσμευση να εφαρμόσει το ηθικό  και το δίκαιο χωρίς εξαιρέσεις. Ο λαός πίστεψε και ψήφισε ανάλογα. Και εμείς που δεν την ψηφίσαμε, αποφασίσαμε να βάλουμε πλάτη, υποστηρίζοντας τη διαπραγμάτευση για το καλό της χώρας και του λαού.

No comments: