Wednesday, April 9, 2014

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μας χαρακτηρίζει «κατσαπλιάδες του διαδικτύου»!!!


ΑΝ ο Παπανδρέου έλεγε ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ τους ανθρώπους του διαδικτύου θα γινόταν σεισμός και σήμερα θα βούιζε ο τόπος από τα σχόλια και τις πολεμικές ιαχές.
Όμως τα συστημικά και σε διατεταγμένη υπηρεσία μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν με την ανακοίνωση του ηγέτη και προέδρου [με ποιες διαδικασίες εξελέγη;;;] του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, του Σταύρου Θεοδωράκη, που με ανακοίνωσή του τα βάζει μ’ εκείνους τους πολίτες  που έχουν βρει επικοινωνιακή διέξοδο στο διαδίκτυο: «Καθημερινά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης εκατοντάδες κατσαπλιάδες του διαδικτύου με ψευδώνυμα βάζουν στο στόχαστρο τους επίσημους λογαριασμούς μας σε Facebook και Twitter και επιτίθενται με ανυπόστατες κατηγορίες, βρισιές, ακόμη και με ευθείες απειλές…».

Είναι δείγμα της «παιδείας» που έχει ο κύριος Θεοδωράκης. Δηλαδή, δεν έχει παιδεία!!!! Και κατά δεύτερον είναι έλλειψη ψυχραιμίας. Διότι αν ήταν ψύχραιμος θα ήταν ευγενικός. Αλλά φαίνεται ότι και η ευγένεια είναι χαρακτηριστικό που έχει βυθιστεί και κολλήσει στη λάσπη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Ο Θεοδωράκης δεν έχει θέσεις και δεν ξέρει σε ποια ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου θα ενταχθεί και αυτό έχει άμεση σχέση με την απουσία ιδεολογίας και πολιτικών αρχών! Οι απαντήσεις του σε όλα τα πολιτικά ζητήματα είναι αόριστη. Περιμένει τα αποτελέσματα των εκλογών για ν’ αποφασίσει σε ομάδα θα ενταχθεί. Αν είναι δυνατόν!!! Αν έχει ξεκάθαρες θέσεις θα μπορούσε να το πει από τώρα. Αλλά είναι μέγας καιροσκόπος και αυτό ακριβώς είναι το χαρακτηριστικό εκείνων που τον έχουν πλαισιώσει, διότι κανείς μας δεν έχει καταλάβει τι καπνό φουμάρουν. Η αοριστία των θέσεών του απλώς αντανακλά τον καιροσκοπισμό του.

Ο Θεοδωράκης λέει στην ανακοίνωσή του: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στα άλλα κόμματα. Ξέρουμε ότι πληρώνουν χρήστες με ‘δελτίο παροχής’. Τα έχουν γράψει και άλλοι πριν από εμένα. Όποιος έχει λεφτά, έχει και μια στρατιά υποστηρικτών και συνάμα υβριστών των αντιπάλων του. Νέα παιδιά συνήθως, άνεργα, που με 500 ευρώ σε κάνουν ‘θεό’. Γεννούν από είκοσι ψεύτικους λογαριασμούς ο καθένας και περιμένουν την άνωθεν εντολή σου για να εξαπολύσουν τα δηλητηριώδη τουιτς τους. Βέβαια οι παλιοί του ίντερνετ τις αναγνωρίζουν όλες αυτές τις μαϊμούδες και δεν δίνουν σημασία. Οι άπειροι όμως επηρεάζονται…»

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Εάν είναι μάγκας [αφού λέει ότι ξέρει] ας κατονομάσει ποια κόμματα πληρώνουν και ποιους πληρώνουν!!! Ο τρόπος που «μιλάει» είναι παλαιοκομματικός. Έτσι μιλάνε και οι παλιοί. Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η αοριστολόγα κοκορομαχία στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο Θεοδωράκης βλέπει τώρα παντού εχθρούς και συνομωσίες. Αλλά εμείς βλέπουμε πλήρη αδυναμία του να πολιτευτεί με πολιτικούς όρους, να; παραθέσει το πρόγραμμά του.

Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ζωή να συμμετέχει στις ευρωεκλογές ένας σχηματισμός χωρίς να ξέρουμε το πρόγραμμά του. Το μόνο που έχει πει είναι ότι πρέπει να είμαστε στην Ευρώπη. Σιγά την είδηση!!! Μα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού εκεί θέλει να είναι. Οπότε τι καινούργιο κομίζει το ΠΟΤΑΜΙ του Θεοδωράκη;;; Κι εδώ πάλι αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να ξαναγυρίζουμε στο παρελθόν;;; Μόνος του βγήκε στο προσκήνιο, μόνος του μιλάει, μόνος του περιοδεύει, μόνος του ανακήρυξε τον εαυτό του ΗΓΕΤΗ και ΠΡΟΕΔΡΟ, μόνος του βάζει ερωτήσεις κι απαντάει. Δεν δίνει όμως απαντήσεις σε ερωτήσεις άλλων. Και συνεχώς ανακυκλώνει τα ίδια πράγματα, χωρίς να μπαίνει στην ουσία. 

Στην περίπτωση του Κυπριακού, το ΠΟΤΑΜΙ δηλώνει ότι «στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια των ηγετών της Κύπρου, τονίζει ότι το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να τεθεί στην κρίση των κατοίκων της» και προσθέτει ότι είναι αντίθετο «σε οποιαδήποτε “διευθέτηση” θα επιχειρούσαν να υπαγορεύσουν τρίτα κράτη ή οργανισμοί». Ποια είναι η διαφορά του από τις θέσεις των άλλων κομμάτων;;; Όλοι τα ίδια λένε.

Έχει πει για τους ανθρώπους που τυχόν εκλεγούν «θα γίνουν μέρος της ομάδας που σχεδιάζει τη νέα Ευρώπη» και θα προσθέσουν «αξία στις ευρωπαϊκές διεργασίες»!!! Ποιοι σχεδιάζουν τη νέα Ευρώπη και ποιες είναι αυτές οι ευρωπαϊκές διεργασίες;;; Επίσης έχει "να ενισχυθεί ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι"!!! Τι θέλει να πει;;; Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα...

Πριν άκουσα μια δημοσιογράφο από τις Βρυξέλλες να λέει ότι δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά -είπε η δημοσιογράφος- ότι μάλλον έδειξε να συμφωνεί!!!! Θεέ και Κύριε. Τι εννοεί ο ποιητής;;; Ο άνθρωπος μια δημοσιογραφική σχολή έχει τελειώσει και είναι αδύνατο να συζητήσει για οικονομικά θέματα. Οπότε κι εμείς γιατί να τον ρωτήσουμε;;; Δεν μου λέει και τίποτε το γεγονός ότι τον ακολουθούν κάποιοι που δεν ξέρουν σε ποιο Θεό πιστεύουν που δεν έχουν κι αυτοί ιεδολογία ή σταθερές πολιτικές αρχές, που ανήκουν στην κατηγορία των "απολιτίκ".

Όπως επίσης δεν μας είπε ποια είναι η θέση για την κατάργηση του Αγγελιοσήμου!!! Έχει θέση;;; Αλλά δεν είναι μονάχα αυτά τα ζητήματα που θα μπορούσε κανείς να τον ρωτήσει. Καθημερινά γεννιούνται προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με την ζωή του Έλληνα πολίτη κι ο Θεοδωράκης με την προσφιλή τακτική του μιλάει για... γαλότσες!!!
Κι ότι «οι πιτσιρικάδες» που συναντά τον ρωτάνε: «Τι θα κάνετε λοιπόν με αυτόν τον οχετό;», εννοώντας τους «κατσαπλιάδες του διαδικτύου»!!! Ο συναισθηματισμός στην υπηρεσία της παραπολιτικής...

Ο Θεοδωράκης μπορεί να είναι εντεταλμένος από κάποια οικονομικά συμφέροντα. Το ότι βρέθηκε κάποια οπαδός του [πότε άραγε βρέθηκε - πριν καν ανακοινώσει την πολιτική του κίνηση είχε βρεθεί η ανώνυμη δωροδόχος], δεν λέει τίποτε. Μπορεί το κατεστημένο να τον χρειάζεται -γι' αυτό και τα ΜΜΕ τον στηρίζουν- για να κόψει ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί κανείς να βρει πολλές εκδοχές. Μη μας λέει όμως ο Σταύρος Θεοδωράκης ότι ξύπνησε ένα πρωί επειδή άκουσε τη φωνή του Κυρίου στον ύπνο του και αποφάσισε να σώσει την Ελλάδα!!!! Αλλά καιροσκοπισμός και λαϊκισμός [με γαλότσες...] μπορεί πρόσκαιρα να έχουν επιτυχία, αλλά σε πολύ σύντομο χρόνο αποκαλύπτονται...

No comments: