Wednesday, October 30, 2013

Οι σαλταδόροι της πρόκλησης, της σύγχυσης και του χαβαλέ!!!!!

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ για πολλοστή φορά ότι το πολιτικό σύστημα είναι άρρωστο. Δεν είμαι γιατρός αλλά ένας απλός παρατηρητής. Και φυσικά το πολιτικό προσωπικό του πολιτικού συστήματος είναι για τα... μπάζα. Απαξάπαντες είναι για τα μπάζα. Ο καθένας αμολάει την μπαρούφα του κι αμέσως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ αναπαράγουν την μπαρούφα και την βάζουν στην ημερήσια διάταξη κι όλοι δημοσιογράφοι και καλεσμένοι [πολιτικοί, καθηγητές, πολιτευόμενοι, δικηγόροι, οικονομολόγοι κ.ά.] αρχίζουν να μεγαληγορούν και να ωρύονται διότι θέλουν ν' ακουστούν πιο δυνατά και να μείνει στ' αυτιά των τηλεθεατών η δική τους μπαρούφα. 

Τελικά, είμαι πεπεισμένος ότι οι τηλε-δημοσιογράφοι είναι τα χέρια του κατεστημένου. Βάζουν την ημερήσια διάταξη, ξέρουν πολύ καλά ποιοι από τους καλεσμένους είναι σύμφωνοι με τον χαβαλέ, ποιοι φωνάζουν δυνατά, ποιοι κουτσομπολεύουν, ποιοι βρίζουν, ποιοι δεν ενδιαφέρονται για το τελικό αποτέλεσμα μιας οποιασδήποτε συζήτησης. Διότι ούτε οι δημοσιογράφοι ενδιαφέρονται για το συμπέρασμα. Είναι αρκετός ο τζερτζελές. Περιμένει κανείς απ' όλους αυτούς τους τηλε-εισαγγελείς δημοσιογραφική δουλειά;;; Η παραπολιτική στο απόγειό της. Όλα είναι παραπολιτική. Και οι ειδήσεις ακόμα, διότι εκεί όπως έχω ξαναγράψει γίνεται το πρωτοφανές: ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και επόμενο είναι να προκαταλαμβάνουν την κοινή γνώμη.

Κάποτε ο Πρετεντέρης έβγαλε στο τηλεοπτικό προσκήνιο και στο φως για πρώτη φορά τον Μιχαλολιάκο. Του έδωσε βήμα κι έβγαλε τ' απωθημένα του ο Μιχαλολιάκος. Αυτό πέρασε στην ιστορία σα να μη συνέβη ποτέ. Το ίδιο έκανε και ο Σταύρος Θεοδωράκης που πήγε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και συνεντευξιαζόταν με τον Μιχαλολιάκο, πίνοντας καφεδάκι με την κούπα της Χρυσής Αυγής, και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συνεντευξιαζόταν με την τραγική μάνα. Τον Μιχαλολιάκο τον πλασάρανε τηλεοπτικά πάρα πολλοί δημοσιογράφοι και μετά τα γεγονότα όλοι μάζεψαν την ουρά τους. Το πρόσχημα πάντα είναι ότι ο δημοσιογράφος κάνει τη δουλειά του. Προχτές ο Χατζηνικολάου έδωσε "βήμα" στον Πάνο Καμμένο για να πει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Τις απόψεις του Καμμένου τις ξέρουμε πολύ καλά. Όπως ξέρουμε ότι τις προάλλες φώναζε στον κόσμο να λιντσάρει τον Πάχτα - πάει, ξεχάστηκε κι αυτό.

Είπε ο Πάγκαλος αυτά τα περί παρακολουθήσεων κι όλοι εξανέστησαν. Και τα κόμματα έβγαλαν  ανακοινώσεις και στις διάφορες σαχλοεκπομπές συζητήσεις επί συζητήσεων, εάν έπρεπε ή δεν έπρεπε, έαν στεναχωρήθηκαν οι Αμερικανοί ή εάν με τις δηλώσεις του ο Πάγκαλος έβαλε πλάτη στον Σαμαρά ή εάν άλλαξε την καθημερινή ατζέντα κ.λπ. Ο Πάγκαλος είναι ένας απόμαχος της ζωής και της πολιτικής [για να μην πω και κανένα μακάβριο...] κι όλοι ασχολούνται με όσα λέει. Πώς τα λέει ο Πάγκαλος;;; Βγαίνει στην πλατεία Συντάγματος; ΟΧΙ. Σε αγαστή συνεργασία με τα μέσα ενημέρωσης. Με τα ραδιόφωνα, με τα τηλεοπτικά κανάλια, με τις εφημερίδες, με τους δημοσιογράφους. ΟΛΟΙ συμμετέχουν στη δημιουργία της πρόκλησης, της σύγχυσης και του χαβαλέ. Εχουμε δει άπειρες φορές δημοσιογράφους να χαριεντίζονται με πολιτικούς και την άλλη μέρα να κάνουν ότι δεν τους ξέρουν...

Ανοίγεις ένα κανάλι και πριν προλάβεις να καταλάβεις πού βρίσκεσαι, βλέπεις τον παρουσιαστή ν' αρχίζει την εκπομπή του μ' ένα πανηγυρικό για τη δημοκρατία και μ' έναν φιλιππικό κατά του Παπανδρέου γιατί πήγε να κάνει διαλέξεις, για το ΠΑΣΟΚ επειδή μας έφερε τα μνημόνια, για τους πολιτικούς γενικώς και αορίστως, για την δικομματική κυβέρνηση, για την Τρόικα και τους Ευρωπαίους - καλά απόψε ο Πάγκαλος θα έχει πάλι την τιμητική του. 

ΥΓ. Ι Πάντως την απάντηση για τα λεγόμενα του Πάγκαλου περί παρακολουθήσεων την έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργέι Λαβρόφ: Δεν κάνουμε τίποτα που δεν μας κάνουν οι άλλοι!!!

ΥΓ. 2 Για τον Κωστάκη Καραμανλή που πληρώνεται από τον ελληνικό λαό ανελλιπώς χωρίς να έχει ανοίξει το στόμα του από τότε που αποχώρησε από την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!! Οι κατά τ' άλλα λαλίστατοι τηλε-εισαγγελείς δεν βλέπουν, δεν ακούνε, δεν διαβάζουν, δεν ξέρουν τίποτα...

No comments: