Tuesday, November 25, 2014

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ... ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;;;;


Νομίζω ότι ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε πολιτικό προσωπικό στη χώρα μας τόσο ανόητα φουσκωμένο από τον εαυτό του, τόσο στενοκέφαλα αύταρκες, που δεν σνομπάρισε τόσο πολύ τους πολιτικούς προηγούμενων εποχών, όσο το σημερινό. Και το πιο αξιοθρήνητο είναι ότι στην έπαρση τούτη οδηγεί μια ανεύθυνη πολιτική / κομματική ηγεσία: Σαμαράς [«Δεν μασάμε από απειλές, κύριε Τσίπρα»] , Βενιζέλος [«Βγήκατε πολύ νωρίς στην πιάτσα κύριε Τσίπρα»], Τσίπρας [«Δεν συμπεριφέρεστε ως πρωθυπουργός αλλά ως ψευτόμαγκας» στον Σαμαρά. «Πήγα στο Τέξας για να μάθω πως μονομαχούν στο Ελ Πάσο...» στον Βενιζέλο], Κουβέλης [τι να πει κανείς;;;;], Καμμένος [καμμένος από χέρι... «Τα φασιστοειδή τα οποία έχει μαζέψει ο κ. Σαμαράς αντί να κάνουν πολιτική την ώρα που εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό, επιλέγουν την λάσπη και μετά κρύβονται σαν τις χειρότερες κότες»], Μιχαλολιάκος [στη φυλακή], Θεοδωράκης [αχαρακτήριστος]...


Δεν αναρωτιέται κανείς γιατί οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ετών δείχνουν ποσοστά σχεδόν μοιρασμένα εδώ κι εκεί, χωρίς να μπορεί ουσιαστικά κάποιο κόμμα να είναι σε θέση να κυβερνήσει από μόνο του;;; Ωστόσο, όλοι δίνουν την κατ’ εμέ ανόητη εξήγηση ότι περάσαμε σε μια άλλη εποχή, στην εποχή των συμμαχικών κυβερνήσεων κι ότι πρέπει να συνηθίσουμε  σ’ αυτή την ιδέα. Αυτό δεν είναι κανόνας. Και βέβαια, δεν έχει μελετηθεί η ζημιά που προκαλείται από μια ανάξια και ναρκισσευόμενη κομματική ηγεσία.

Δεν ξεχωρίζω κανένα κόμμα. Όλα τα κόμματα είναι στο ίδιο τσουβάλι. Και θα τολμήσω επιπλέον να χαρακτηρίσω ένα μεγάλο μέρος της κοινή γνώμης ανώριμο, αχειραφέτητο και γι’ αυτό δημιουργείται φαύλος κύκλος. Φυσικά και εξ ορισμού ο άνθρωπος έχει πλαστεί ον υπεύθυνο, αφού ακόμα και τον Δεκάλογο μόνος του πρέπει να τον συντάξει. Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται; Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η εποχή μας είναι προχωρημένη, και ριζοσπαστική.

Όταν βλέπουμε σπουδαστές να ρίχνουν σκουπίδια πάνω στα γραφεία των καθηγητών, ή να κάνουν καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών, αυτό σημαίνει ότι μια ολέθρια αντίληψη για τη δημοκρατία εμφιλοχωρεί στο μυαλό τους. Αυτό ούτε υπό ορισμένες προϋποθέσεις δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μια γόνιμη νεανική ανταρσία. Και φυσικά δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι κομματικοί ηγέτες, που χειροκροτούν παρόμοιες συμπεριφορές. Και να σημειώσω ότι αυτού του είδους ο νεανικός αντικομφορμισμός δεν είναι τίποτε άλλο από τυφλή άρνηση, που δεν έχει ιδεολογική αφετηρία, κανένα δημιουργικό κίνητρο και ουσιαστικά κανένα στόχο.

Φυσικά δεν θα συμμεριστώ τη θέση εκείνων που χαϊδολογάνε αυτή τη νεολαία για να δείξουν ότι συμπορεύονται μαζί τους και δεν είναι συντηρητικοί ή έχουν αποστεωμένη αντίληψη για τη ζωή!!!! Αν προσέξουμε καλύτερα θα δούμε ότι αυτοί που κάνουν  την «επανάστασή» τους είναι μια ελάχιστη μειοψηφία κι όσοι πρωτοστατούν, απλώς παλεύουν για να κατοχυρώσουν μια ηγετική θέση στην επόμενη μέρα. Το παράδειγμα του Τσίπρα που πρωτοστατούσε στις καταλήψεις όταν ήταν μαθητής, είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα.


Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι να μην γίνουμε συνένοχοι ενός ξεπεσμού που δυστυχώς επιμηκύνει την κρίση στην ελληνική κοινωνία. Μπορεί να διαφωνούμε με τους νόμους, όμως πρέπει να τους σεβόμαστε!!! Και δεν είναι δυνατόν εκείνος που προκαλεί την ανυπακοή, να έχει μαζί του την πλειοψηφία και δεν θα την αποκτήσει ποτέ. Βέβαια, για να δώσω ένα τόνο αισιοδοξίας, μας σώζει – μας σώζει ως έθνος και ως φυλή – η υγιής αντίδραση του πλήθους, που έχει αρετές αλλά δεν πολυφαίνονται και ίσως χρειάζεται ένα γερό τράνταγμα. Ποιος είναι εκείνος που θα προκαλέσει... ΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία;;;;

No comments: