Tuesday, October 8, 2013

ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ... ΚΥΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ!!!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ διαπιστώνω ότι ο κόσμος μας γίνεται ένα παλκοσένικο με ατελείωτη σειρά από κάθε λογής νούμερα - δεν ξέρω αν στο τέλος θα υπάρχουν και θεατές!!!!
Όλοι, λοιπόν, θα περιμένουν στην ουρά, να βγουν στο σανίδι!!!
Και δεν εννοώ του θεάτρου, αλλά της πολιτικής...
Όπως το Θέατρο έχει φτιαχτεί για να είναι πανηγυρισμός ψυχής, έτσι και η πολιτική έχει φτιαχτεί για να είναι πανηγυρισμός του εγωισμού, της ματαιοδοξίας, αλλά και της ικανοποίησης οικονομικών συμφερόντων.
Ρίξτε μια ματιά στα τηλεοπτικά κυρίως κανάλια για να διαπιστώσετε πόσοι πολιτικοί και πολιτευόμενοι διεκδικούν το αλάθητο και μάχονται και κραυγάζουν για τη δική τους μοναδική αλήθεια!!!
Μερικοί φοράνε και ξυλοπόδαρα και προσπαθούν να ξεγελάσουν το κοινό.
Εγώ βέβαια θα ήθελα να κολακεύουν μονάχα τον εαυτό τους, αλλά δυστυχώς εγκλωβίζουν κόσμο και κοσμάκη στις φαντασιώσεις τους.
Πάτε όμως σε μια ακρογιαλιά, όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος και η θάλασσα αγριωπή. Δείτε τα κύματα... Πάντοτε ένα νέο κύμα εκτοπίζει το παλιό.
Αλλά στην εποχή μας υπάρχει μια αντιστροφή των πάντων. Η εποχή τούτη, η τρελή και παλαβή, επιμένει υπερβολικά στην ανάποδη, όλα τ' αντιστρέφει, τα στήνει με το κεφάλι κάτω, σε όλα αποζητά το αρνητικό. Και γύρω μας σωριάζονται πλάκες ανεμφάνιστες...
Είχα διαβάσει παλιότερα μια δήλωση ενός επενδυτή της Wall Street, ο οποίος όταν ρωτήθηκε γιατί χτυπούν την Ελλάδα, είχε απαντήσει ψυχρά: «Δεν υπάρχει νόμος που απαγορεύει να εκμεταλλεύεσαι τον βλάκα»!!! 
Ποιοι απ' όλους αυτούς τους αγοραίους πολιτικούς νομίζουν ότι είναι έξυπνοι για να βάλουν στη θέση του τον ανώνυμο επενδυτή;;; 
Το 'τρίτο κύμα' του Τόφλερ δεν ξέρω αν έχει ακόμη τις δυνάμεις ν' αντισταθεί και να σκουπίσει την ακτή.
Δεν προσδοκώ κάτι, παρά μονάχα ένα κύμα, το τέταρτο κύμα που θα σαρώσει τα νούμερα και τους αγύρτες, τους τυχοδιώκτες και τους κάπηλους των εθνικών ιδανικών, εκείνους που κάνουν τους προστάτες του λαού κι εκείνους που τροφοδοτούν την αλυσίδα των πολιτικών και κομματικών φανατισμών.

No comments: