Saturday, February 28, 2015

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ!!!!!


Πέρα από την κατάργηση ή το σκίσιμο του Μνημονίου που φώναζαν κάθε μέρα από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια και το διώξιμο της Τρόικας, οι Συριζαίοι πιπίλιζαν καθημερινά την ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!!! Αυτά ήσαν τρία βασικά "όπλα" στην αντιπολιτευτική τους φαρέτρα. Και στα τρία έπεσαν έξω ή συμπεριφέρθηκαν με τρόπο που συνάδει μονάχα σε απατεώνες!!!!
Κανείς, μα απολύτως κανείς δεν περιέγραψε τι είναι αυτή η ανθρωπιστική κρίση, τι εννοούν όταν αναφέρονται σ’ αυτήν, ποιοι πολίτες εντάσσονται σ’ αυτή την κατηγορία και το κυριότερο με ποιο τρόπο θα την αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και προχτές που μίλησε ο πρωθυπουργίσκος, αναφέρθηκε στην αντιμετώπισή της. Δεν μας είπε όμως ποια νοείται ως ανθρωπιστική κρίση.

Το αν πεινάνε κάποιοι άνθρωποι είναι ένα τραυματικό γεγονός. Υπήρξαν όμως πράξεις αλληλεγγύης από την μεριά της Εκκλησίας την οποία οι Συριζαίοι αποστρέφονται και από την μεριά των δήμων της χώρας. Και πραγματικά οργανώθηκαν συσσίτια και αντιμετωπίζονται προσωρινά κάποια προβλήματα.
Όταν λέει ο Τσίπρας ότι θ’ αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση, τι θα κάνει;;;; Θα βρει άλλους τρόπους για να ταΐζει τους πεινασμένους;;;; Αλλά παραβλέπει ένα σημαντικό παράγοντα κι αυτός είναι η ΑΝΕΡΓΙΑ. Όταν υπάρχουν ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι, τι έχει κατά νου να κάνει - θα τους δώσει δουλειά;;; Ή δεν θα πληρώνουν το ρεύμα της ΔΕΗ;;; Αυτά είναι ανοησίες. Η οποιαδήποτε κρίση αντιμετωπίζεται με την ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Έχει πρόγραμμα για την ανάπτυξη;;; Εάν έχει, καλώς. Εάν δεν έχει, κακώς.

Θυμίζει λίγο τον Σαμαρά που κάποια στιγμή μοίρασε το πλεόνασμα, δίνοντας από ένα πεντακοσάρικο σε νέους ανέργους. Και τι απέγινε;;;; Τίποτα. Φαγώθηκε το πεντακοσάρικο και η κατάσταση παραμένει ίδια!!!!! 

Και για να δώσουμε και μια εξήγηση ακόμη. Όταν εμείς μιλάμε για ανθρωπιστική κρίση, εννοούμε τις εκατόμβες νεκρών στα μέτωπα της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Σομαλίας, της Νιγηρίας, της Ουκρανίας και αλλού. Αυτό, ναι, λέγεται ανθρωπιστική κρίση. Αλλά με αυτή την καραμέλα ο Τσίπρας και οι άλλοι Συριζαίοι κατάφεραν να στραβώσουν τον κοσμάκη. 

Εγώ δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει πρόβλημα στη χώρα μας. Κάθε άλλο. Αλλά δεν αντιμετωπίζουμε ανθρωπιστική κρίση. Υπάρχει ανεργία, υπάρχουν άστεγοι και πεινασμένοι, υπάρχει οικονομική δυσπραγία, αλλά γι’ αυτά μια κυβέρνηση πρέπει να έχει πρόγραμμα, και είναι υποχρεωμένη να τα αντιμετωπίσει με σχέδιο, και όχι με συνθηματολογία, όπως αυτοί οι κύριοι. Κι επειδή είναι σε πλήρη αδυναμία να δώσει λύσεις, φωνάζει καταφεύγοντας στην πατριδολατρεία, και πουλώντας δήθεν αξιοπρέπεια και πατριωτισμό.

Ας πει καθαρά και ξάστερα η κυβέρνηση αν θα δώσει δουλειά στους άνεργους, αν θα ταϊζει τους πεινασμένους, αν θα στεγάσει τους άστεγους κι ακόμη αν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν πλημμυρίσει τη χώρα κι έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτικά επικίνδυνη απ' όλες τις πλευρές κατάσταση που είναι σε βάρος μας.

No comments: