Tuesday, February 3, 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ



Φαντάζομαι ότι κάθε σκεπτόμενος που παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις θα έχει διαπιστώσει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ασκούν εντονότατη γοητεία και μαγεία οι λέξεις και οι έννοιες των λέξεων. Δημιούργησε μερικά λεκτικά ταμπού τα οποία εκμεταλλεύτηκε για να εξαπατήσει τον λαό και τα αισθήματά του. Διαβάσαμε ότι ο υπουργός Οικονομικών είπε στους Financial Times: Εγκαταλείφθηκε και επίσημα η γραμμή περί διαγραφής του χρέους!!!!

Η τοποθέτηση του Βαρουφάκη για το χρέος δεν αποτελεί «κωλοτούμπα» είπε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Και επιπλέον, η στρατηγική της κυβέρνησης για «κούρεμα» δεν αλλάζει, καθώς στόχος είναι να καταστεί το χρέος βιώσιμο. «Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους, ένας από τους οποίους είναι αυτός που ακούστηκε χθες από τον κ. Βαρουφάκη» συμπλήρωσε ο Σακελλαρίδης.


Είναι φανερό ότι η λεκτική μεταμφίεση για τον ΣΥΡΙΖΑ προσφέρεται για να καταστήσει αποδεκτό ότι με τις πραγματικές λέξεις θα ήταν απαράδεκτο ή μισητό. Αυτή η λεκτική απάτη δεν ανάγεται πια στην αδυναμία των λεξιλογίων να προσφέρουν την ακριβή ορολογία με την ευθυβολία του προσδιορισμού, αλλά στην εσκεμμένη παραπλάνηση του λαού με την ευρεία χρησιμοποίηση του ευφημισμού. Είναι προφανής η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί κι ο λαός βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. Το μόνο που έχει καταλάβει, είναι αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή πρέπει να συμπαρασταθούμε στην «γιγάντια προσπάθεια» της κυβέρνησης που παλεύει στα μαρμαρένια αλώνια με τους μισητούς Ευρωπαίους και ιδιαίτερα με την Γερμανία.

Ποιος δεν θα ήθελε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να βγούμε από τον φαύλο της κρίσης;;; Όλοι θέλουμε ν’ ανασάνουμε και η Ελλάδα να βγει στο ξάγναντο, απελευθερωμένη από οικονομικές υποχρεώσεις. Όμως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρέπει να ξεκαθαρίζει τις θέσεις της και να κάνει σαφείς τις θέσεις της χώρας μας. Επειδή γνωρίζουν και οι δυο ότι είναι τρομακτική, σχεδόν δαιμονική, η επιβολή των λέξεων στις συνειδήσεις, ακόμη και στις πιο φωτισμένες, γι’ αυτό έχουν δυστυχώς καταφέρει να προκαλέσουν σύγχυση. Οι λεκτικές μεταμφιέσεις βρίσκουν πάντοτε τον τρόπο ν’ αυτοδικαιολογούνται με μια συστηματική, ας πούμε θεωρητική, προεργασία που έχει ως έργο της αφ’ ενός να νοθεύει το πραγματικό εννοιολογικό περιεχόμενο ενός όρου και αφ’ ετέρου να μεταθέτει την πρακτική του επαλήθευση στο αόριστο μέλλον.

No comments: