Thursday, July 18, 2013

ΟΧΙ στην διατεταγμένη ευαισθησία!! ΟΧΙ στη μεταφορά της λογικής του τσαμπουκά στον δημόσιο λόγο!!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΣΥΧΑΣΑ που ο πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε, λέγοντας ότι θα αποβάλλεται όποιος προσβάλλει το Κοινοβούλιο!!! Μεταξύ άλλων ο Μεϊμαράκης είπε ότι οι εκφράσεις που ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα της Βουλής "ξέφυγαν από κάθε όριο, προβλημάτισαν πάρα πολύ το Προεδρείο"!! Γι' αυτό σας λέω ότι τώρα νιώθω πιο ήσυχος αφού ο πρόεδρος... προβληματίστηκε. Ανάρτησα και τη φωτογραφία διότι στο πρόσωπό του απλώς συμπυκνώνεται η σημερινή καταβύθιση της ελληνικής πολιτικής ζωής. [Διαβάστε με τι κοσμητικά επίθετα είχε στολίσει ο Μεϊμαράκης τον τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντή: "Ο Μεϊμαράκης έβρισε τον Κοραντή μέσα στη Βουλή"]

Κι αν διαγραφούν -όπως πρότεινε- από τα πρακτικά αυτές οι "χυδαίες εκφράσεις", τι θ' αλλάξει;;; Το επίπεδο των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας δυστυχώς είναι πολύ χαμηλό και δεν μας περιποιεί τιμή. Υπήρξαν και καλύτερες εποχές. Πάντως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ό,τι τους περνάει για να έχουν το πάνω χέρι. Προκαλούν κατ' εξακολούθηση, και επιζητούν την άντληση κύρους από την κατάπτυστη συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που δεν ορρωδούν προ ουδενός.
  • Αλλά όλοι τους σήμερα ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ, ο καθένας για δικό του λογαριασμό.
Αφού έχουν κάνει μπάχαλο την πολιτική ζωή, τώρα ψάχνουν αντισταθμίσματα και ζητούν από τον ελληνικό λαό διατεταγμένη ευαισθησία. Μιλάει ο Μεϊμαράκης για χυδαίες εκφράσεις, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι το δικό του λεξιλόγιο βρίθει τέτοιων εκφράσεων και μάλιστα δεν είναι πολύ μακριά ο καιρός που τον ακούγαμε να... χυδαιολογεί κι αυτός στη Βουλή με λέξεις που δεν γράφονται. Και τώρα ξαφνικά όλοι έγιναν ευαίσθητοι, μελίρρυτοι, και περιφέρουν στο προσκήνιο την υποκρισία τους. 

Καλώς ή κακώς ο αντιπρόσωπος του λαού στο κοινοβούλιο πρέπει να μιλάει ελεύθερα. Αλλά αυτό το "ελεύθερα" το έχουν όλοι παρεξηγήσει και ο ιμπεριαλισμός του λόγου τους έχει καταντήσει βαναυσουργία. Είναι ανύπαρκτη η πυκνότητα του πνευματικού πολιτισμού των βουλευτών μας και απούσα η ανθεκτικότητα του "φιλοσοφικού" τους οπλισμού. Οι περισσότεροι είναι δημοκόποι και αυτή η δημοκοπία έχει καταντήσει να είναι το μοναδικό τους όπλο. Έχουν μεταφέρει τη λογική του τσαμπουκά στο δημόσιο λόγο και κλασαυχενίζονται ότι υπερασπίζονται τη δημοκρατία, υπερασπίζονται την πατρίδα, υπερασπίζονται τα δικαιώματα του λαού!

Η φράση της Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι «θα στήσουμε κρεμάλες», προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Ν.Δ. Ιορδάνη Τζαμτζή [άλλο "φρούτο" κι αυτός], που φώναξε ότι «θα μας κλ…ε τα αρ…α». Ακούστηκαν κι άλλες λέξεις και φράσεις που πια παραείναι πεζοδρομιακές. Είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει λόγος να επιχειρηματολογήσει κανείς περισσότερο για το "ποιόν" των βουλευτών και των κομμάτων. Η χαμηλή στάθμη δεν επιτρέπει πλέον την αντιπαράθεση ιδεών και πολιτικών επιχειρημάτων. Και το αστείο [ή θλιβερό;;;] είναι ότι οι ίδιοι βγαίνουν μετά να υπερασπιστούν τη συμπεριφορά τους.

Το ήθος της πολιτικής έχει πάει περίπατο κι ενώ η πολιτική και οι πολιτικοί καλούνται να διδάξουν, να καθοδηγήσουν ή να διαμορφώσουν χαρακτήρες, αντιθέτως, πελαγωμένοι μέσα στη σύγχυση που οι ίδιοι προκαλούν, αναλώνονται στη δημιουργία κλίματος νοσηρότητας και αδειάζουν στην αίθουσα του κοινοβουλίου τον αποταμιευτήρα με τις αχρειότητές τους.

No comments: