Tuesday, July 2, 2013

Χρύσανθος Λαζαρίδης: Ο καιροσκοπισμός και ο τυχοδιωκτισμός πάνε μαζί - από το ΚΚΕεσωτ στη Δεξιά!!!!

  • ΚΙ Ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ "ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ" ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ...
Υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα που τον δείχνουν σε μια συνέντευξη τύπου ως ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ Β΄ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ... Δεν είναι η στιγμή για να του θυμίσουμε το παρελθόν του, που αμφιβάλλω αν τον απασχολεί, διότι αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν αυτές τις μεγάλες πολιτικές "μεταναστεύσεις" χρειάζονται μια ειδική ψυχιατρική μελέτη. Διότι δεν είναι δυνατό να μιλάς για κομμουνιστική ανανέωση και μετά να γίνεσαι διαπρύσιος κήρυκας της Δεξιάς και της πρακτικής της. 

Θα πει κανείς ότι στα νιάτα του ο καθένας μπορεί να είναι επαναστάτης!!! Σωστά, αλλά όχι όμως στην ωριμότητά του να λέει μαλακίες... Όπως αυτή που είπε σήμερα, στην πρωϊνή εκπομπή του Mega, ότι οι εργαζόμενοι ΦΤΑΙΝΕ για το «μαύρο» που έπεσε στην ΕΡΤ. Το «μαύρο» -είπε- δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης, αλλά οφείλεται στο πειρατικό σήμα που εξέπεμπε η ΕΡΤ, καθώς και στην κατάληψη του ραδιομεγάρου. Την ίδια ώρα, πάντως, έκανε λόγο για «ένα ταμπού που σπάσαμε· κάτι που ήθελε η κοινωνία και που το εγκρίνει».
 
Το θέμα είναι ότι αυτή η κυβερνητική πρακτική, μας παραπέμπει σε μεθόδους σταλινικές και γι' αυτό λέω ότι ήταν πρόταση του Λαζαρίδη στον Σαμαρά. Δεν είναι παράξενο να αξιοποιούνται και από δεξιές κυβερνήσεις σταλινικές μέθοδοι. Τώρα ξέρουν ότι όσο και να φωνάξουν οι εργαζόμενοι, θα γίνει αυτό που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση της Δεξιάς. Ομως ο Λαζαρίδης φαίνεται πως δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ! Εχει αναλάβει να διαπαιδαγωγήσει τον πρωθυπουργό κι αυτός, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, το μάθημα το έχει χωνέψει. Ο Σαμαράς και οι σύμβουλοί του θέλουν να υποτάξουν τη δικαιοσύνη στην κομματική σκοπιμότητα. Αυτό που έγινε με την ΕΡΤ δεν έχει σχέση ούτε με τη δικαιοσύνη ούτε με τη δημοκρατία ούτε με το Σύνταγμα. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα γι' αυτούς. 

Ο ολοκληρωτισμός της νεότητας του Λαζαρίδη έχει μεταφυτευτεί στην κυβερνητική πρακτική της σαμαρικής Δεξιάς. Καλούν τους [άλλοτε] εργαζόμενους στην ΕΡΤ ν' απαρνηθούν τον εαυτό τους και τα δικαιώματά τους και να δηλώσουν τυφλή υποταγή  στις στεγνές ντιρεκτίβες κάποιων που θέλουν όχι να κτίσουν ένα καινούργιο κράτος αλλά κάποιων που θέλουν να το υποδουλώσουν. Ο Λαζαρίδης παίζει το παιχνίδι της Δεξιάς. Δικαίωμά του. Η δυσκαμψία της δημοκρατικής του συνείδησης τον εμποδίζει να δει καθαρά. Κι εμείς πλέον εκλαμβάνουμε τις κυβερνητικές παρμεβάσεις ως επιδρομή βαρβάρων με περιορισμένη παιδεία και ανώριμο πολιτισμό. Εάν ανακαλέσουμε στη μνήμη τις δημόσιες ομιλίες του Σαμαρά και τις αναφορές του σε ό,τι είχε σχέση με την ΕΡΤ, θα καταγράψουμε ότι το ύφος και οι τρόποι του Σαμαρά ανήκουν πλέον στην περιοχή του κουτσαβακισμού. Αφού, λοιπόν, έχει μυστικοσύμβουλο τον Λαζαρίδη, ο Σαμαράς θα μπορεί κι αυτός να λέει ότι έλαβε μέρος στους αγώνες κατά της απριλιανής χούντας...

No comments: