Wednesday, July 3, 2013

Είναι σοβαρή υπόθεση η ενημέρωση για να την έχουν στα χέρια τους ανίδεοι και αμόρφωτοι

ΚΥΡΙΩΣ ό,τι  έχει σχέση με την ειδησεογραφία ρίχνω ματιές στις εφημερίδες. Στα άρθρα και τις αναλύσεις των διαφόρων κονδυλοφόρων, έχω βαρεθεί να ρίχνω ματιές, διότι μπούχτισα με τις βλακείες τους. Όμως σήμερα το πρωί σκέφτηκα να διαβάσω μερικές "αναλύσεις" [της κακιάς ώρας] σε διάφορους ιστοχώρους και στο τέλος αποφάνθηκα ότι έχασα τον χρόνο μου. Αλλά μου είναι χρήσιμο αυτό για να μου κρατάνε τα νεύρα ζωηρά.

Διάφοροι δημοσιογράφοι και διάφορες δημοσιογραφίνες δήθεν αναλύουν και καταλαβαίνεις με την πρώτη ότι οι γνώσεις τους είναι εντελώς επιφανειακές και δεν υπάρχει βάθος. Και επιπλέον επαναλαμβάνουν "δημοσιογραφικά" κλισέ, στερεότυπα κάποιες φράσεις που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία και στις δημοσιογραφικές παρέες.

Αγνοούν την ελληνική ιστορία και κυρίως την πρόσφατη ιστορία και εννοώ από τον πόλεμο και δώθε. Ό,τι πιάνουν στον αέρα. Κάτι από δω και κάτι από κει, χωρίς να εμβαθύνουν. Το πιο στενάχωρο είναι ότι για να έχουν κάποιες "ειδήσεις" κωλοτρίβονται σε διαφόρους πολιτικούς και συμβουλάτορες κυβερνητικούς ή κομματικούς και έχουν την εντύπωση ότι επιτελούν το χρέος τους στην ενημέρωση του κοινού.

Εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι αναδεικνύουν από τις στήλες των εφημερίδων ή από τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ ό,τι τους προσφέρεται από τα πρακτορεία της παραπολιτικής και γι' αυτό βλέπουμε απίθανες μετριότητες να εξακοντίζονται στους θολούς ουρανούς της φήμης και πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Και βέβαια δεν πρέπει να παραλείψω να υπογραμμίσω τους ξετσίπωτους και εμετικούς λιβανωτούς μεταξύ δημοσιογράφων ή πολιτικών και δημοσιογράφων, που καίονται άφθονοι από τις τηλεοπτικές εκπομπές.

No comments: