Sunday, June 15, 2014

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ... ΛΑΟΣ!!!!

Δεν κάνω τίποτε άλλο από το να καταγγέλλω θολές προθέσεις, συγκεχυμένους στόχους, υποκριτικές ιδέες και συμπεριφορές. Και μιλάω για όλες αυτές τις παγίδες που μεταβάλλουν την κάθε επαγγελία στο αντίθετό της. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό. Πάντοτε έτσι γινόταν, κι έτσι πορευόταν η ανθρωπότητα και γραφόταν η ιστορία του κόσμου. Και ποιος δεν έχει αποφανθεί ότι το ομούσιο "λαός" αποτελούσε το βάθρο κάθε αγυρτείας κι ο καημός μας ήταν πάντα να πάψει να συμβαίνει αυτό.

Αλλά πάντα έρχεται η στιγμή που στην οργή μας πάνω αναρωτιόμαστε τι είναι αυτός ο λαός που χειροκροτεί τους πάντες, που κολακεύεται σαν ελαφρόμυαλο γύναιο, που αποκοιμίζεται από τους βιαστές του, που εξαγοράζεται, αποθρασύνεται από τη μια,, για να πανικοβληθεί την άλλη!!!!

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες της ιστορίας θα δούμε ότι προσκυνάει χωρίς ειρμό τον Δαντόν και τον Ροβεσπιέρο, τον Βοναπάρτη, τον Στάλιν, τον Χίτλερ;;; Μπορεί ο καθένας να συμπληρώσει όποια και όσα ονόματα θέλει... Και τι παρατηρούμε σ' αυτό που λέγεται λαός;; Άπειρα χαρακτηριστικά: πολύμορφος, μυθικός δράκος, κράμα από φιλότιμο και αναισθησία, χίμαιρες και φτήνεια, σκοτεινές παρορμήσεις, χαζομάρα, αλλά συγχρόνως και μια μήτρα που ξεπετάει μεγαλοφυείς, ήρωες και αγίους.

Το θέμα μου είναι πώς αυτός ο λαός θα γίνει φορέας και όχι υποζύγιο της Ιστορίας! Ξέρουμε ότι η Ιστορία γράφεται πάνω στη ράχη των λαών... Και οι λαοί σήμερα είναι ανάστατοι επειδή οι ανταγωνισμοί έχουν οξυνθεί και μεγεθύνεται στα μάτια του κόσμου η μικροπρέπεια της παγκόσμιας πολιτικής. Εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα σε όλες τις ηπείρους περνάνε πολύ δύσκολα και γίνονται πόλεμοι, παρόλο που οι λαοί δεν θέλουν τους πολέμους. Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι στη μικρή μας Ελλάδα δεν βρέθηκε κανένας να μας γλιτώσει από την μειοψηφία που είναι οι θύτες. Το μέγα πρόβλημα είναι πώς θα πάρει νέα τροπή η Ιστορία!!!!

No comments: