Saturday, June 14, 2014

ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ!!!!

Θα επανέλθω στο θέμα του γερμανικού "μιλιταρισμού", επειδή στις μέρες μας σκοτώνονται άνθρωποι σε όλη τη γη. Στην Αφρική, στην Ευρώπη, στην Ασία, στη Νότιο Αμερική, παντού. Είναι αλήθεια ότι θέλουμε να ξεχάσουμε όλα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν;;; Καλό θα ήταν, αλλά έλα όμως που η ζέουσα πραγματικότητα δεν μας αφήνει στην ησυχία μας! Διαβάζουμε σήμερα στα ΝΕΑ ότι οι Γερμανοί υποκλέπτουν ηλεκτρονικά τις επικοινωνίες των Ελλήνων!!!! Ρόλο Μεγάλου Αδελφού παίζει - τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες 195 χώρες - η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας...

Πριν λίγες μέρες είδαμε κατάπληκτοι χιλιάδες μουσουλμάνους έξω από την Αγία Σοφία να προσεύχονται και να ζητούν να μετατραπεί ο ιστορικός αυτός ναός σε τζαμί και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας να τους λέει ότι κι αυτό θα γίνει κάποια στιγμή. Πάντα λέγαμε ότι δεν φταίνε οι λαοί, αλλά οι πολιτικοί ηγέτες. Δεν θα διαφωνήσω, αλλά δεν πρέπει να μας εξαπατούν κάποιες περιπτώσεις που εμείς οι ίδιοι γνωρίσαμε  και τις έχουμε σαν «φωτεινά» παραδείγματα, ότι δεν είναι έτσι όπως νομίζαμε κ.λπ. Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Μπορεί κανείς να μας διαβεβαιώσει ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες των μουσουλμάνων που συγκεντρώθηκαν και ζητούσαν να γίνει τζαμί  το έκαναν μετά από εντολή του Ερντογάν;;; Προφανώς – έτσι πιστεύω εγώ – δεν τους δόθηκε τέτοια εντολή, αλλά είναι το Ισλάμ που δεν γνωρίζει γειτονίες και φιλίες και ειρήνη. Αλλά και να ήταν διατεταγμένη η συγκέντρωση, απλώς αποδεικνύεται ότι ο φανατισμός δεν γνωρίζει σύνορα…

Μπορεί λοιπόν να νικήθηκαν ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ, αλλά είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ΔΕΝ νικήθηκε ποτέ το ολοκληρωτικό πνεύμα!!!! Και για τον Στάλιν θα έλεγα το ίδιο, παρότι συμβολικά βρέθηκε στην παράταξη των νικητών. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε τα εκατομμύρια των σκοτωμένων στον πόλεμο με τους Γερμανούς. Και δεν πρέπει να ξεχνάνε οι Ρώσοι τα εκατομμύρια των σκοτωμένων από την σταλινική θηριωδία.

Παρατηρούμε κι αυτά που σήμερα συμβαίνουν στη χώρα μας μ’ εκείνους που δηλώνουν πίστη στο ναζισμό. Είναι μια ένδειξη ότι το πνεύμα του ολοκληρωτισμού μεταλαμπαδεύεται, το μόλυσμα διαιωνίζεται. Αλλά θα πάω ακόμη πιο πέρα για να παρατηρήσω ότι «δημοκρατίες» πολτοποιημένες, διαλυμένες, συνειδητά ή ασύνειδα είναι προπλάσματα δεσποτισμού. Φταίμε εμείς – για να προλάβω τους ευαίσθητους – κατά ένα μεγάλο ποσοστό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον κόσμο μας οι λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο και οι μικρές δυνάμεις, οι μικροί λαοί, παλεύουν απεγνωσμένα να πλασαριστούν για να επιβιώσουν.


Είναι φυσικό λοιπόν το ολοκληρωτικό πνεύμα να κυριαρχεί και στη Γερμανία που έκανε δυο παγκόσμιους πολέμους και τώρα να χρησιμοποιεί άλλα μέσα για να επιβάλει τη θέλησή της. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι λόγου χάρη ο Σόιμπλε λειτουργεί ως ένας υπερεθνικός υπουργός Οικονομικών. Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι η περιώνυμη πολιτική οντότητα που όλοι θέλουμε να συμπήξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σα να περνάει μέσω της γερμανικής ηγεμονίας.

No comments: