Sunday, October 28, 2012

Η Λίστα Λαγκάρντ και οι αμαρτωλοί πολιτικοί....


Είναι μέγα σκάνδαλο το γεγονός ότι επί τόσο καιρό διακινείται στα μέσα ενημέρωσης η υπόθεση με την γνωστή ως "Λίστα Λαγκάρντ" που περιέχει εκατοντάδες ονόματα Ελλήνων καταθετών σε ξένες τράπεζες, και η κυβέρνηση καθεύδει μακαρίως ή θέλει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ή κρυπτόμενη πίσω από νομικίστικες δικαιολογίες ολιγωρεί άνευ λόγου. Ολοι περιμέναμε να δοθούν επισήμως στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν καταθέσεις μεγάλες ΚΑΙ φοροδιαφεύγουν! 

Η δημοσιοποίηση της φερόμενης ως "λίστας Λαγκάρντ" από τον δημοσιογράφο Βαξεβάνη (ο οποίος έκανε σίριαλ τη σύλληψή του και μόνο που δεν μας κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα), μας δίνει την ευκαιρία να καταλάβουμε για άλλη μια φορά ότι το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας είναι βουτηγμένο στη διαπλοκή. 
Ο πρωθυπουργός που τις τελευταίες μέρες πλασάρει μια εικόνα θελκτική για τους ξένους αλλά και για τις μάζες, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων, και ανίκανος να διαχειριστεί καταστάσεις που ίσως να έδιναν μια άλλη προοπτική στην κρίση που βιώνει βασανιστικά η ελληνική κοινωνία.
ΕΙΝΑΙ αναγκαίο και άμεσο να πάρει θέση και ο πρωθυπουργός και η Βουλή και μέσα σε χρόνο μηδέν να δημοσιοποιηθούν επισήμως όλα τα ονόματα, όποια κι αν είναι αυτά.  Προφανώς, ο καθένας θα έχει μια δικαιολογία. ΟΜΩΣ, πρέπει να υπάρξει κάθαρση, γιατί όλος ο κόσμος που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τον βάλει ξανά στην κλίνη του Προκρούστη, θέλει να μάθει και να ικανοποιηθεί. 
  • Αυτοί οι πολιτικοί θα τολμήσουν να κάνουν την υπέρβαση ή θα βουλιάξουν μέσα στα ανομήματά τους;;;

No comments: