Tuesday, October 23, 2012

Δημοσιογράφοι… εισαγγελείς και γιατί «φυλάσσονται»;;;


Κύριε Δένδια, ακόμη δεν απέσυρες τους αστυνομικούς από τη "φύλαξη" των δημοσιογράφων που υποδύονται τους εισαγγελείς της δημόσιας ζωής;;; Άκουσα τον πάλαι ποτέ φίλο Γιώργο Τράγκα (στο Kontra) να λέει ότι «έμαθα ότι ο δείκτης προστασίας [sic] που μου είχε δοθεί γιατί δεν είχαν συλληφθεί οι επίδοξοι δολοφόνοι μου, ήμουνα στους δέκα πρώτους στόχους του Δημόσιας Τάξης, χθες ήρθη κατά 50% ο δείκτης προστασίας μου. Και το λέω γιατί αν αύριο πάθω κάτι, φυσικά ο κ. Δένδιας και ο αρχηγός της αστυνομίας και ενδέχεται και το Μαξίμου, δεν ξέρω, να είναι υπεύθυνοι γιατί σκότωσαν τον Τράγκα ή του επιτέθηκαν. Η Ελληνική πολιτεία δεν συνέλαβε τους δολοφόνους μου, τους άφησε ελεύθερους γιατί;»... Αυτό είναι μια άποψη.

Όμως κανείς δεν έχει επιβάλει είτε στον Τράγκα είτε σε οποιονδήποτε άλλο δημοσιογράφο να μιλάει με τον τρόπο που μιλάει και να προκαλεί όχι, ας πούμε, κάποιους "επίδοξους δολοφόνους", αλλά το κοινό αίσθημα. Οι δημοσιογράφοι που τα τελευταία χρόνια είναι προβεβλημένοι από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση, δημιούργησαν ένα "μύθο" γύρω από το όνομά τους, χρησιμοποιώντας τον δημόσιο λόγο κυριολεκτικά ως όργανο εκμαυλισμού προς άγραν... κοινού!
  • Όσο πιο πολύ φωνάζεις, και λαϊκίζεις, τόσο περισσότερους ακροατές και τηλεθεατές προσελκύεις κι αυτό φυσικά έχει σχέση άμεση με τη διαφήμιση.
  • Όσο πιο πολύ συνθηματολογείς και πιστεύεις ότι αυτό ανταποκρίνεται στη δυσαρέσκεια των πολλών από ανικανοποίητους πόθους ή επιδιώξεις, τόσο μιλάνε περισσότερο για σένα.
  • Όσο πιο πολύ προκαλείς με τις απόψεις σου, τόσο περισσότερο τραβάς σαν τον μαγνήτη εκείνους που χαρακτηρίζονται από συνειδησιακή νωθρότητα.
  • Όσο πιο πολύ κεντρίζεις τον εγωισμό του περιθωριακού, τόσο περισσότερο προσδοκάς την αντίδρασή του κ.λπ. κ.λπ.

Πώς φτάσαμε στο σημείο η πολιτεία να διαθέτει αστυνομικούς υπαλλήλους στην υπηρεσία κάποιων δημοσιογράφων;;;; Και μιλάμε για υπαλλήλους που τους πληρώνει ο ελληνικός λαός!! Κι αυτοί οι δημοσιογράφοι να απολαμβάνουν την ειδική μεταχείριση, την οποία φυσικά δεν έχει η γριούλα ή ο γεράκος συνταξιούχοι που τους κλέβουν τη μικρή σύνταξή τους, που τους δέρνουν ή τους φιμώνουν και τους σκοτώνουν πολλές φορές, κάποια κακοποιά στοιχεία...

Γιατί να "προστατεύεται" ο Χατζηνικολάου ή ο Τράγκας ή οποιοσδήποτε άλλος, τη στιγμή που ξέρουμε ότι δεν είναι τίποτε περισσότερο από επαγγελματίες που προσπαθούν να αυξήσουν τα εισοδήματά τους;;; Κανείς δεν τους διόρισε προστάτες ή εισαγγελείς!! Από μόνοι τους ανέλαβαν ρόλους που δεν τους ανήκουν. Και η ευαίσθητη πολιτεία έκανε ένα βήμα "κατανόησης" και τους παραχώρησε αστυνομικά όργανα για να τους... προστατεύουν!!! Από ποιους τάχα;
  • Ποιοι είναι οι "επίδοξοι δολοφόνοι";
  • Είναι κάποιοι αναρχικοί, κάποιοι περιθωριακοί, κάποιοι λαϊκοί αγωνιστές, κάποιοι που νιώθουν ότι οι "επώνυμοι" δημοσιογράφοι τους έφαγαν τις θέσεις;;;

Το μέγα λάθος της πολιτείας ήταν ακριβώς ότι "ευαισθητοποιήθηκε λανθασμένα. Κι αυτό εν πολλοίς οφειλόταν και οφείλεται στις σχέσεις πολιτικής και δημοσιογραφίας. Δεν χρειάζεται να τις αναπτύξει εδώ. Το θέμα έχει εξαντληθεί. Προσφάτως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε ανακοινώσει κάποια καινοφανή μέτρα και όλοι είπαμε ότι κάτι μπορεί ν' αλλάξει, και οι αστυνομικοί θα αποσυρθούν στις υπηρεσίες τους. Γελαστήκαμε! Από όσα είπε ο Τράγκας, αποδείχτηκε ότι απλώς περιορίστηκε kκατά το ήμισυ ο αριθμός των αστυνομικών που "προστατεύουν" κάποιους δημοσιογράφους, και δεν αποσύρθηκαν όλοι οι αστυνομικοί.

Κάποτε ένας ταξιτζής μου έλεγε ότι είχε δει να προστατεύουν το σπίτι του Χατζηνικολάου εκεί στην Πολιτεία ή στην Ερυθραία (δεν θυμάμαι που μένει) 3-4 αστυνομικοί, ενώ εγώ είχα δει να τον ακολουθούν και τη μέρα άλλοι αστυνομικοί. 
  • Για ποιο λόγο θα έπρεπε να φυλάσσεται ο Χατζηνικολάου;;
  • Ποιος του ανέθεσε να κάνει τον "εισαγγελέα" στη ζωή μας;;;
  • Είναι πολύ νωπό το περιστατικό με τον Μεϊμαράκη που το έκανε κατά το κοινώς λεγόμενο "γαργάρα", προσδοκώντας κάτι - δεν ξέρω τι ακριβώς, αλλά θα φανεί στην πορεία.
  • Ο Χατζηνικολάου είναι ένας επιχειρηματίας και γιατί εγώ κι ο καθένας θα πρέπει να τον πληρώνουμε;;
  • Ας βάλει όσους ιδιωτικούς αστυνομικούς θέλει να τον φυλάνε. Ας βάλει ένα λόχο ιδιωτικών αστυνομικών κι ας τους πληρώνει ο ίδιος...

Όσο, λοιπόν, θα συνεχίζεται αυτή η σχέση πολιτείας και κάποιων δημοσιογράφων, τόσο το πολιτικό τοπίο θα είναι θαμπό και θα επιτρέπει στους απλούς πολίτες να χαρακτηρίζουν απρεπώς τη μάζα των δημοσιογράφων εκείνων που τρέχουν κυριολεκτικά για το μεροκάματο, σε αντίθεση με τους δημοσιογράφους-εισαγγελείς που δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να μείνουν άνεργοι και να διακινούνται με περισσή ευκολία από το ένα (ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό) κανάλι στο άλλο!
Θα ήθελα να ξέρω αν "προστατεύονται" οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης, πέρα από αυτούς που προανέφερα, όπως οι Αυτιάς, Πρετεντέρης, Τσίμας, Ευαγγελάτος, Παπαδάκης, Τρέμη, οι διευθυντές των καναλιών κι άλλοι κι άλλοι που θέλουν να φροντίζουν για την ενημέρωσή μας και παλεύουν απεγνωσμένα καθημερινά να αναλύουν τα γεγονόταν και τις ειδήσεις (που τις περισσότερες φορές οι ίδιοι δημιουργούν), για να καταλάβουμε καλύτερα!!!
Και στο κάτω της γραφής, ας πάρουν κι ένα-δυο σκυλιά για να τους προστατεύουν, όπως έχω κι εγώ.
Στο σπίτι μου έχουν μπει τρεις (3) φορές κλέφτες και δεν με προστάτευσε κανένας αστυνομικός.
Γιατί λοιπόν να πληρώνω για τους άλλους;;;;

No comments: