Monday, October 8, 2012

Για τον κύριο Λούκο ξαναχτυπά η καμπάνα!!!!


Τον Πέτερ Στάιν, λόγου χάρη, τον γνωρίζαμε πολύ πριν εμφανιστεί ο κ. Λούκος. Είχαμε δει τις παραστάσεις του

Γράφτηκαν κάποια κείμενα, από δω κι από κει για την υπεράσπιση του κυρίου Λούκου, αλλά γράφτηκαν και κάποια άλλα για την απαλλαγή του Φεστιβάλ από την παρουσία του υμνηθέντα και ως σωτήρα προβεβλημένου! Έγραψε ένα σημείωμα στα "Νέα" ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, του οποίου η γνώμη έσχει ασφαλώς βαρύτητα, ότι κάποτε "στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου υπήρχε γνωμοδοτική επιτροπή που επέλεγε βάσει φακέλων τις προτάσεις των θιάσων ή των χορευτικών συγκροτημάτων κ.τ.λ." Και παραθέτει ορισμένα ονόματα από κορυφαίους ανθρώπους του θεάτρου που συμμετείχαν στην επιτροπή επιλογής. Και σημειώνει: "Αυτοί έφεραν στην Ελλάδα τον Στρέλερ, τον Μπέργκμαν, τον Μακ Κέλεν, τον Πίτερ Μπρουκ της «Μπαχαβαράτα», τον Στάιν της «Ορέστειας». Αυτές οι θυμικές επισκέψεις που τώρα χαρακτηρίζονται πανηγυράκι και σκουπίδια...". 
  • ...............................
Και καταλήγει ο Κ. Γεωργουσόπουλος: "Τώρα, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη επιλέγοντας και πληρώνοντας παραγωγές στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου; Ποιος λογοδοτεί; Ποιος, π.χ., εγκρίνει να πάει στη Μικρή Επίδαυρο σκηνοθέτης να παρουσιάσει κολοβή την «Αντιγόνη» με μοναδικό βιογραφικό του μια παράσταση στην τουαλέτα του χώρου «Bios» όπου οι θεατές μπαίνανε δύο δύο; Ποιος αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μια παράσταση Ιψεν με την τεχνική της βωβής κωμωδίας των Αδελφών Μαρξ και τα καρτούν; Ασφαλώς κάποιος αποφάσισε, αλλά ποιος; Και πώς αναλαμβάνει τις ευθύνες του για κάθε φιάσκο που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος;" Όπως αντιλαμβάνεται κανείς στο Ελληνικό Φεστιβάλ αποκλειστικός κυρίαρχος και αφέντης και κριτής είναι ο ίδιος ο Λούκος, ο οποίος φαίνεται ότι μάλλον αγνοούσε την ιστορία του Φεστιβάλ και δεν φρόντισε ποτέ να μάθει πόσοι σπουδαίοι καλλιτέχνες και πόσα σημαντικά καλλιτεχνικά σχήματα ήρθαν και παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. 
  • ...............................
Τα θέλει όλα δικά του ή εκείνοι που τον στηρίζουν δεν γνωρίζουν ιστορία, δεν θέλουν να ξέρουν την ιστορία, δεν τους ενδιαφέρει η προϊστορία και το μόνο που διακινούν είναι η "μοναδικότητα" ενός ανθρώπου που τυχαίνει να είναι και διευθυντής του Μπαλέτου στην Όπερα της Λιών στη Γαλλία. Όχι διευθυντής της Όπερας, αλλά διευθυντής του Μπαλέτου της Όπερας!!! Και το υπογραμμίζω αυτό γιατί πολλά δημοσιεύματα και μάλιστα δημοσιογράφων που τον υπερασπίστηκαν με πάθος, τον παρουσίαζαν διαφορετικά. Τέλος πάντων, είναι τοις πάσι γνωστό ότι ουδείς αναντικατάστατος. Συνεπώς και η υπόθεση του κ. Λούκου πρέπει να πάρει ένα τέλος. Ας αποφασίσει μόνος του να φύγει και η κυβέρνηση ας βάλει όποιον θέλει. Δηλαδή, θα διαλυθεί το Φεστιβάλ με το φευγιό του Λούκου; Ας είμαστε και λίγο σοβαροί. Κι ας πάψουν κάποιοι κονδυλοφόροι να ανεμίζουν "μοντέρνες" και "πρωτοποριακές" αντιλήψεις που δήθεν δίνουν και παίρνουν στο εξωτερικό και ευτυχώς που ήρθε ο Λούκος και μας έκανε... κοινωνούς! ΕΛΕΟΣ.

No comments: