Saturday, October 6, 2012

Τι θέλει η Μέρκελ στην Αθήνα - μας αγάπησε; Θα την περιφρονήσουμε!

Καταφθάνει την Τρίτη στην Αθήνα η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Κι όπως είναι φανερό οι αντιδράσεις είναι ποικίλες. Η κυβέρνηση με πρώτον και καλύτερο τον πρωθυπουργό επιχαίρει  για την επίσκεψή της και είναι φυσικό λόγω πολιτικής και ιδεολογικής συγγένειας να προσδοκά κάποια κομματικά οφέλη Δεν είμαι βέβαιος εάν ο Σαμαράς πιστεύει πράγματι ότι ο ερχομός της Μέρκελ θ' αλλάξει τη ροή των εξελίξεων. Ακουσα χθες τον ανταποκριτή του Mega στο Βερολίνο ότι αφού η Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα δεν θα διώξει τη χώρα μας από την Ευρωζώνη
  • ..........................
Ομολογώ ότι εξοργίστηκα που το άκουσα. Δηλαδή πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι η παραμονή μας στην Ευρωζώνη εξαρτάται από τις ορέξεις της γερμανίδας καγκελαρίου! Αυτό κι αν είναι ραγιαδισμός. Δεν είμαι πολιτικός αλλά θέλω να σκέφτομαι πολιτικά. Και είναι ν' απορεί κανείς για την συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτικών απέναντι στη Μέρκελ και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες ή γενικώς απέναντι στην πολιτική όλων αυτών που μας εχθρεύονται.
  • ..........................
Η "φαιά πανούκλα" έχει διαφορετικά χρώματα στις μέρες μας και δυστυχώς δεν έπαψε να απειλεί τους λαούς. Και δεν μπορώ να καταλάβω πώς τα κέρδη των οικονομικών κολοσσών και των πολυποίκιλων "αγορών" ταυτίζονται με αυτά των κρατών! Πάντα ο φασισμός περιφρονούσε τις μάζες και τις χαρακτήριζε "θηλυκές" (Ντανιέλ Γκερέν) και ευχαριστιέται να δηλώνει ότι θα τις "βιάσει", χρησιμοποιώντας ένα σωρό βλακοπαγίδες. Και είναι αστείο να ζούμε εμείς, οι γενιές ενός ταραγμένου αιώνα που ένιωσε τη βία και τους σκοτωμούς, την πείνα και την αδικία, να φοβόμαστε μια Μέρκελ ή έναν Σόιμπλε!
  • ..........................
Από την άλλη υπάρχει κι ένα δεδομένο που πρέπει να λάβω υπόψη μου και είναι η αντίδραση του κόσμου. Θα κατέβαινα κι εγώ στους δρόμους για να φωνάξω, να βρίσω, να δείξω την οργή μου για την Μέρκελ και την πολιτική που αυτή ακολουθεί. Όμως δεν θα το κάνω γιατί δεν θέλω κάποιοι κύριοι να εκμεταλλευτούν τη δική μου οργή. Δεν θα επιτρέψω στον ΣΥΡΙΖΑ που πρόλαβε κιόλας να ανακοινώσει ότι υποστηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις υποδοχής της Μέρκελ και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και στο συλλαλητήριο της Τρίτης (9 Οκτ.) στο Σύνταγμα, ενώ στηρίζει και το συλλαλητήριο των συνδικάτων της προηγούμενης μέρας, επίσης στο Σύνταγμα.
  • ..........................
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι η περιπέτεια της χώρας μας συνεχίζεται, ότι τα βάσανα των Ελλήνων δεν έχουν τελειωμό κι ότι είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε να πολεμάμε. Μπορεί κάποιες καταστάσεις ν' αλλάζουν, οι άνθρωποι να εξελίσσονται, οι ιδέες να υφίστανται απρόβλεπτες διαβρώσεις ή τα πολιτικά και κοινωνικά σχήματα να κερδίζουν νέες μορφές, οι Γερμανοί μένουν  οι ίδιοι! Εντάξει, δεν πρέπει να είμαι ισοπεδωτικός, αλλά όσα τραβάμε σήμερα, πέρα από τις δικές μας κύριες ευθύνες, τα υφιστάμεθα γιατί οι Γερμανοί ηγέτες με την πολιτική τους επιζητούν να εγκαθιδρύσουν τη δική τους -γερμανική- μονοκρατορία κι αυτό δεν πρέπει να γίνει. Δυο παγκόσμιοι πόλεμοι προκλήθηκαν από τους Γερμανούς και η Ευρώπη διαλύθηκε, κατακερματίστηκε, έπεσε στη φωτιά και πνίγηκε στο αίμα. Τώρα θα δεχτούμε μια πολιτική που θα επιβάλει το θλιβερό αυτό ντουέτο; Από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε δεν περιμένουμε και δεν θέλουμε ν' ακούσουμε λόγια παρηγοριάς. Και είναι βέβαιο ότι η Μέρκελ θα επιχειρήσει με τον ερχομό της να λειάνει τις εντυπώσεις από τη σκληρή και ανάλγητη πολιτική της. Οι Γερμανοί να την αγαπούν. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ!!!

No comments: