Sunday, October 14, 2012

Επανέρχομαι στον καφενόβιο ΜΙΜΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, επειδή μ' αρέσει ν' ασχολούμαι με την ιστορία!!!

Έχω πει κατ' επανάληψη ότι ο άνθρωπος είναι (τουλάχιστον) ανυπόφορος. Η εμφάνισή του στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ουδέποτε έχει να κάνει γι' αυτό που τον ψήφισαν οι πολίτες. Εμφανίζεται (όπως καλή ώρα σήμερα στο Mega, στους Χασαπόπουλο και Αναγνωστάκη) πάντα όταν έχει γράψει ένα βιβλίο και θέλει να το διαφημίσει και να το προωθήσει. Απορώ και ερωτώ να μάθω, ποια είναι η συνεισφορά του στο κόμμα κάτω από τη σημαία του οποίου εξελέγη βουλευτής;;;; Με ποιο τρόπο εργάζεται υπέρ του κόμματος και του λαού; Δεν πιστεύω ότι ο ίδιος θα μου απαντήσει... Δεν καταδέχεται. Mόνο με τα ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ ασχολείται - μ' εκείνα δηλαδή που θα του προσπορίσουν ψήφους. Άλλωστε, όσες φορές κατά το παρελθόν έγραψα σχόλια για την αφεντιά του, δεν εδέησε ν' απαντήσει. [Να δείτε που αύριο, μεθαύριο, θα πάει στην  εκπομπή των Καμπουράκη - Οικονομέα, στους οποίους είναι επίσης μόνιμος θαμώνας].
  • .............................
Μιλάει λοιπόν για το βιβλίο του και, παρεμπιπτόντως, λέει και κάποια ανέκδοτα για την πολιτική, την ιστορία και το ΠΑΣΟΚ. Πληρώνεται από τον ελληνικό λαό για να είναι "συγγραφέας" κάποιων βιβλίων, τα οποία αμφιβάλλω αν ο μελλοντικός γραμματολόγος θα τα συμπεριλάβει στην ιστορία της λογοτεχνίας! ΑΛΛΑ, θα το πω κι ας στεναχωρήσω κάποιους φίλους... Κι αυτόν, τον Ανδρουλάκη ποιος τον έμπασε στο ΠΑΣΟΚ; Ο Γιώργος Παπανδρέου! Κι αυτό το λάθος δεν θα του το συγχωρήσω. Γιατί η πονηριά του Ανδρουλάκη δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη σοφία για να την διακρίνει κανείς. 
  • .............................
Στην κατάλληλη χρονική συγκυρία ο Ανδρουλάκης είδε ότι θα μπορούσε να επιβιώσει πολιτικά μονάχα στο ΠΑΣΟΚ. Και επιβίωσε και ο ελληνικός λαός τον πληρώνει κανονικότατα. Κι ανάμεσα σε τόσες μπαρούφες, αν πει και κάποιες "αλήθειες", αυτό δεν τον σώζει. Όλος ο κόσμος λέει αλήθειες και χωρίς να είναι στη Βουλή. Φυσικά δεν θα ξεχάσω και την προϊστορία του στη διάρκεια του "βρόμικου '89". Εγώ είμαι ελέφαντας και δεν ξεχνώ. Επαναλαμβάνω ότι όλο το τότε σκυλολόι της λεγόμενης παραδοσιακής αριστεράς, όταν είχε πέσει με νύχια και με δόντια να ξεπαστρέψει το ΠΑΣΟΚ και κυρίως τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, όλοι εμείς βρισκόμασταν στη... γωνία και οι διάφοροι Ανδρουλάκηδες και λοιποί "αριστεροί" του γλυκού νερού πυροβολούσαν αδιακρίτως. Τι κλέφτες μας ανέβαζαν, τι λωποδύτες μας κατέβαζαν, τι κρεμάλες έστηναν και εκτελεστικά αποσπάσματα! 
  • .............................
Κι εδώ πρέπει να πω ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ και δεν ξεχνώ επιλεκτικά, όπως θέλουν όλοι όσοι είναι βουτηγμένοι στη λάσπη. Η μνήμη είναι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας και φυσικά ένας λαός που ξεχνά, είναι βέβαιο ότι θα χαθεί κάποια στιγμή. Αυτό δηλαδή, που συμβαίνει σήμερα με το ΠΑΣΟΚ. Όσοι το κουλαντρίζουν, έχουν ξεχάσει την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, τις αρχές του, τους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκε και φυσικά έχουν ξεχάσει τους αγώνες των απλών οπαδών, φίλων και μελών του. Ο Ανδρουλάκης δεν έχει σχέση με όλα αυτά που αναφέρω για το ΠΑΣΟΚ. Ουδέποτε ήταν ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ απλώς ήταν γι' αυτόν ένα αποκούμπι, ώστε να συνεχίσει να ψωμίζεται από τον κρατικό κορβανά.

No comments: