Sunday, October 14, 2012

Στη χώρα των ιπποπόδων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!

Έχω κάνει πολλές προσπάθειες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας αυτό το συνονθύλευμα των τριών κομμάτων, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, να δεχθώ την αναγκαιότητά του και να στηρίξω με την συμπεριφορά μου, στην καθημερινότητά μου ό,τι αποφασίσουν όλοι αυτοί για τη σωτηρία της χώρας. Όμως η αλλοπρόσαλλη τακτική του Σαμαρά, η κρυψίνοια και ο τσαρλατανισμός του έχουν επηρεάσει τη στάση μου. Πριν τις εκλογές ήταν εκείνος (εννοείται μαζί με τα άλλα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης) που ζητούσε την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και την προσφυγή σε εκλογές και που είχε επίμονα υψώσει τη σημαία της άρνησης, και συστηματικά και απαξιωτικά δεν θέλησε να υποστηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου και την πολιτική του για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Μια πολιτική που δεν ήταν κομματική, αλλά εθνική.
  • ...................................
Αφότου ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός, με την υποστήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, που θεώρησαν ότι πρέπει να ομονοήσουν για το καλό της πατρίδας, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει αργά αλλά σταθερά να πριονίζει τους άλλους δυο εταίρους και να παρουσιάζεται ως ο σωτήρας της χώρας. Η συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή", στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, ο οποίος είναι αβανταδόρος του, ξεδιπλώνει το αληθινό πρόσωπο του Σαμαρά και βγάζει στη φόρα όλα όσα έκρυβε. Τη διάβασα τη συνέντευξη και αναφώνησα: ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ! Πότε πρόλαβε και άλλαξε το πρόσωπο της χώρας;;;
  • ...................................
Σα να μην ζούσε την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Παπανδρέου, σα να βρισκόταν σε διακοπές στη Σελήνη, σα να μη γνώριζε τις προσπάθειες που γίνονταν για να μπορέσουμε να πάρουμε ανάσες. Και πού δεν είχε ταξιδέψει ο Παπανδρέου, και με πόσους ξένους ηγέτες δεν είχε συναντηθεί με μόνη έγνοια να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης. Τώρα ο Σαμαράς, δείχνοντας την θλιότητα της πολιτικής του, μας λέει ότι  πάμε καλά και "περνάμε τον τελευταίο κάβο" γιατί αυτός δούλεψε. 
  • ...................................
Λέει: "Πρώτα αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας"!!! Δεν μας λέει πώς την άλλαξε. Θεωρεί ότι οι επισκέψεις του σε ξένες πρωτεύουσες και οι συναντήσεις του με ξένους ηγέτες, "άλλαξε με σωστές δόσεις, την εικόνα της Ελλάδας"! Μόνο που οι "δόσεις" του είναι θανατηφόρες στην κυριολεξία: ΑΝΕΡΓΙΑ, ΚΟΨΙΜΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, και λοιπές συμφορές, ων ουκ έστιν αριθμός!
  • ...................................
Πότε χάσαμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας; Την χάσαμε; Όχι, δεν την είχαμε χάσει ποτέ. Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Οι ξένοι (κυρίως οι Γερμανοί) κανονίζουν πότε θα την χάσουν και πότε θα την κερδίσουν! Λέει: "Αλλαγή εικόνας και ανάκτηση εμπιστοσύνης είναι αυτό που λέμε Αξιοπιστία"! Ο ίδιος αναρωτήθηκε ποτέ τι έκανε όταν χρειαζόταν να σταθεί στο πλάι του τότε πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης;;; Αλλά, ήθελε άλλα "μείγματα πολιτικής", ήθελε "Ζάππεια 1, 2, 3..." και η Δεξιά να αρπάξει την εξουσία για να κάνει σύμβουλο στο υπουργείο Δικαιοσύνης [άκουσον, άκουσον] την Τάνια Ιακωβίδου! Γι' αυτό ο καημένος ο Ρουπακιώτης τρέχει συνεχώς αναμαλλιασμένος!
  • ...................................
Κανονικά δεν θα έπρεπε κανείς να απαντήσει στις ανοησίες του. Σε πόσες πρωτεύουσες πήγε ο Σαμαράς; Στο Βερολίνο, στη Μαδρίτη, στη Ρώμη, και στο Παρίσι. ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ! Ποιους ξένους είδε; Τον Μόντι, τον Ραχόι, τον Ολάντ και την Μέρκελ, την οποία κάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα. Αυτούς τους έβλεπε κάθε μέρα ο Παπανδρέου. Όμως δεν μας είπε κάτι που τα κυβερνητικά και άλλα μέσα ενημέρωσης το έκαναν "γαργάρα"; Έγινε προσφάτως μια συνάντηση των ηγετών των χωρών της νοτίου Ευρώπης και ο Σαμαράς ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ!!! Μήπως μπορεί να μας εξηγήσει ΓΙΑΤΙ δεν συμμετείχε;;; Απλώς το μυαλό του ήταν στην πολιτικά ομογάλακτη Άνγκελα Μέρκελ, την υποδοχή της οποίας προετοίμασε και η οποία όπως αποδείχτηκε ήταν για μας τους Έλληνες μια τρύπα στο νερό. Ήρθε η Μέρκελ διότι απλώς ήθελε να διεκπεραιώσει κάποιες δικές της, γερμανικές επιχειρηματικές δουλειές και απήλθε. Ούτε μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης δεν πήγε!
  • ...................................
Λέει: "Τώρα κορυφαίοι ηγέτες την επισκέπτονται και εκφράζουν τη στήριξή τους"!!! Εδώ προφανώς εννοεί τον Αχμέτ Νταβούτογλου που ήρθε και μπέρδεψε και τον Μεϊμαράκη. Γιατί αν θεωρεί αυτά που είπε η Μέρκελ έκφραση στήριξης, καλό θα είναι να ξαναπάει στο σχολείο για να μάθει να σκέφτεται. Τι είπε η Μέρκελ; Κάτι που επανέλαβε άπειρες φορές στο παρελθόν. Θα περιμένει την έκθεση της Τρόικας και εύχεται η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη! Είπε κάτι άλλο καινούργιο και δεν το καταλάβαμε;; Προφανώς ο Σαμαράς ζει ακόμα τον έρωτά του με την Μέρκελ και δεν κατάλαβε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος σχεδόν τον ενέπλεξε, αφού απλούστατα ήρθε για τις γερμανικές κρατικές δουλειές και όχι για τα συμφέροντα της χώρας μας. Γιατί δεν ανακοίνωσαν ποτέ την ημερήσια διάταξη της επίσκεψης;;; Και γιατί δεν συμμετείχαν στις συναντήσεις  οι άλλοι δυο κυβερνητικοί εταίροι;
  • ...................................
Και το τελευταίο: "Σκέπτομαι συνεχώς τον πόνο του κόσμου και είμαι μαζί του"!! Πώς είναι μαζί με τον κόσμο; Έχει καταλάβει τι συμβαίνει στη χώρα; Ένιωσε τον πόνο των απλών ανθρώπων, την αγωνία των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων, την αγανάκτηση και την απελπισία των συνταξιούχων; Φοβάμαι ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καταλάβει την αγωνία των πολιτών και συνεπώς δεν είναι σε θέση να βοηθήσει αυτή τη χώρα να βγει από το αδιέξοδο. Δεν θα μιλήσω άλλο για τα οικονομικά μέτρα. Αυτά τα παίρνει κι ένας μανάβης από τη Λαϊκή της γειτονιάς μας. Ας καταλάβει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ότι αυτός μπορεί να θεωρεί ότι ζει και πρωθυπουργεύει σε μια χώρα ιπποπόδων, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μη σιωπήσουμε και να παλέψουμε. Δεν μας ενδιαφέρει παρά μονάχα το συμφέρον της πατρίδας! Πάντως, θεωρώ ότι οι αναγνώστες της "Καθημερινής" δεν τρώνε κουτόχορτο για να καταπίνουν αμάσητη την τροφή που σήμερα τους έδωσε με τη συνέντευξή του Σαμαράς...

No comments: