Sunday, May 18, 2014

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....

Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει!!!!
Δεν θα τα βάψουμε και μαύρα.
Παρακολουθώντας όλο αυτό το [ας μου συγχωρεθεί αυτή η κοινότοπη λέξη] "τζέρτζελο" χθες στα τηλεοπτικά κανάλια, ένιωσα μια απέχθεια για την κοινωνία που ζούμε.
  • Πολιτικοί και μέσα μαζικής ενημέρωσης σέρνουν το κάρο με τα πρόβατα...
Σα να έβλεπα ένα έργο κινηματογραφικό κι απορούσα αν αυτό σχετίζεται με ό,τι ονειρεύτηκα κι εγώ και πολλοί άλλοι, που σήμερα αισθάνονται μια απέραντη μοναξιά.
Χθες είδαμε κάποιους πολιτικούς και κάποια κόμματα που ξεκίνησαν τον πολιτικό τους αγώνα από μιαν ανεπίγνωστη ουτοπία και μόλις είδαν τα νούμερα των αποτελεσμάτων προσγειώθηκαν ανωμάλως.

Μερικοί κοντόφθαλμοι είχαν ονειρευτεί "ανατροπές". Αλλά για να ονειρεύεται κανείς ανατροπές πρέπει να έχεις προθέσεις δημιουργικές. Απλούστατα, αυτές οι δυνάμεις της "ανατροπής" έχουν καταλυτική και μόνο καταλυτική πρόθεση. Μηδενιστική. Και είμαι βέβαιος ότι η σημαία τους δεν θα είναι πια κόκκινη, αλλά μαύρη.
  • Επαναλαμβάνω ότι μ' ενοχλεί πια ο φανατισμός - και ο πολιτικός και οποιοσδήποτε άλλος...
Παρότι η εξέλιξη μπορεί ν' ανοίξει πόρτες για κάτι καινούργιο, εντούτοις φοβάμαι που οδηγούμαστε σε πολιτικό χάος, σ' έναν ακατονόμαστο συμφυρμό, που τελικά θα τον εκμεταλλευθούν οι ίδιες αποσυνθετικές δυνάμεις, οργανωμένες γύρω από επιχειρηματικά συμφέροντα και με εξαγορασμένη και υποδουλωμένη, έτσι που να μην μπορεί να υπηρετήσει την καλύτερη, την εσωτερική απελευθερωτική πλευρά του πολίτη.

Ζητάμε μια χαρούμενη κοινωνία χωρίς προβλήματα επιβίωσης και μας δίνουν τον αποσυνθετικό συναγελασμό, έτσι που ο απλός πολίτης να βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να συλλάβει την πραγματικότητα.

Οι κομματικές σκοπιμότητες υπερακοντίζουν κάθε άλλη σημασία ή αξία στον καιρό μας. 
Κάποτε νόμιζα ότι η διαπαιδαγώγηση του πολίτη μπορεί να γίνεται και με μια σωστή κομματική πολιτική, αλλά τελικά γίνεται με το ήθος μιας Πολιτείας που όμως απέχει παρασάγγας από το να είναι εντολοδόχος του πολίτη, διότι απλώς παραμένει [κι αυτό φυσικά σε όλο τον κόσμο] όργανο για επιδιώξεις αλλότριες, υπονομευτικές.

No comments: