Friday, May 9, 2014

Οι 180 υπογραφές που ήσαν... 179!!!!!

Αυτή η γνωστή τακτική των Συριζαίων με τις υπογραφές έχει καταντήσει μια καθαρή εργολαβία προσεταιρισμού των αφελών πολιτών που πιθανολογείται ότι θα θαμπωθούν από τα "σπουδαία" ονόματα των πνευματικών ανθρώπων και των καλλιτεχνών που συχνά-πυκνά αλλάζουν στρατόπεδο αναλόγως της συγκυρίας. Έτσι κι αυτή τη φορά ο Τσίπρας μίλησε ενώπιον κάποιων που θεωρούν τους εαυτούς τους πνευματική και καλλιτεχνική προτωπορία στον τόπο μας. Δεν θα ονοματίσω εκείνους που  με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν ωφεληθεί από τις προηγούμενες πασοκικές κυβερνήσεις και τώρα βλέπουν ότι ίσως νιώσουν το χάδι μιας άλλης εξουσίας.Είναι αστείο όμως να βλέπουμε να υπογράφει κάποια κυρία Ακριβούλη Ζωή, και δίπλα στ' όνομά της να γράφει "υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ το 2009"!!! Και αυτή αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για γέλια. Τι να σχολιάσω;;; Παραθέτω κι ένα ενδιαφέρον σχόλιο του παλιού μου φίλου Κωστή Λίθινου σχετικό με τις υπογραφές:

Στην αριθμητική είναι μετεξεταστέοι


Ανακοινώθηκε χθες, ότι εκατόν ογδόντα ακαδημαϊκοί, διανοούμενοι και καλλιτέχνες συνυπογράφουν κείμενο, με το οποίο στηρίζουν την υποψηφιότητα του επικεφαλής του πολιτικού συνονθυλεύματος που επιθυμεί να κυβερνήσει για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αφήνω ασχολίαστο το γεγονός ότι καταδικάζουν τη νοσηρή κατάσταση που επικρατεί. Σχεδόν όλοι, τα προηγούμενα χρόνια, συμμετείχαν στη διαμόρφωσή της, από τις θέσεις που κατά καιρούς κατείχαν.

Ένα άλλο ζήτημα προκαλεί θυμηδία. Στην εργώδη προσπάθειά τους οι συλλογείς των υπογραφών να προσεγγίσουν το μαγικό αριθμό 180 έκαναν το λάθος. Οι υπ’ αριθμόν 72 και 105 υπογράφοντες είναι, προφανώς, το ίδιο πρόσωπο. Κι ύστερα, περιμένουν, να τους λάβουμε σοβαρά...

Ο πατέρας μου, παλιός εαμίτης, χαρακτήριζε με μια λέξη αυτήν την πρακτική. Δεν επιθυμώ να τη γράψω επειδή σέβομαι τους αναγνώστες.


Κωστής Λίθινος

No comments: