Thursday, May 8, 2014

Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!!!


Από τη μια χαίρω διότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι αισιόδοξοι και αναφέρομαι σ' αυτούς που πιστεύουν ότι με τον Τσίπρα η Ελλάδα και η Ευρώπη θ' αναστηθούν!!
Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι δεν είναι και τόσο εύκολο στην εποχή μας ν α είναι κανείς... λογικός και ρεαλιστής. Έρχεται στο νου μου εκείνη η ανόητη έκφραση του Σημίτη περί... "ρεαλιστικής ουτοπίας"!!! 

Είναι προφανές λοιπόν ότι οι διανοούμενοι, οι εκατόν ογδόντα διανοούμενοι, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί, πολιτικά στελέχη και προσωπικότητες που συνυπογράφουν το κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας του Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν πιστεύουν στον Τσίπρα, τότε είναι εκτός τόπου και χρόνου!!!! Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν υπογράψει είναι μανιώδεις υπογραφάκηδες. Από τα χρόνια της μεταπολίτευσης και δώθε συνεχώς υπογράφουν. Έχω ένα φάκελο με απίθανα κείμενα και απίθανες υπογραφές, απίθανων καλλιτεχνών και διανοουμένων, πολλοί από τους οποίους στο πέρασμα των χρόνων υπέγραφαν πότε εδώ και πότε εκεί. Σήμερα προφανώς εκφράζονται με τις απιθανότητες του Τσίπρα.

Ο φίλτατος Κων/νος Τσουκαλάς [του οποίου δεν αμφισβητώ την εντιμότητα και τη σκέψη] είπε ότι «πρέπει να επαναδιατυπώσουμε ένα συνολικό σχέδιο για την πολιτική Ευρώπη, και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η Αριστερά» για να συμπληρώσει πως «η Ευρώπη είτε θα μετεξελιχτεί σε αριστερή, ή, φοβάμαι, θα πάψει να υπάρχει»!!!!

Κανείς δεν έχει αντίρρηση ότι πρέπει να υπάρξει μια άλλη Ευρώπη που ν' αγαπά πραγματικά τους λαούς της, αλλά τι νόημα έχει η μετεξέλιξή της "σε αριστερή";;; Για ποια ΑΡΙΣΤΕΡΑ μιλάει ο Τσουκαλάς;;;; 
  • Την "αριστερά" του Τσίπρα, του Λαφαζάνη, ή την "αριστερά" των διαφόρων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ;;;
Ας είμαστε ρεαλιστές. Η ΕΥΡΩΠΗ θα υπάρχει κι ας μην εκλεγεί [που ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ] ο Τσίπρας και δεν θα κυβερνήσει την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα θυμίσω ότι τον Μάρτιο του 2007 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει ότι υπάρχουν «σοβαρά προβλήματα θεσμικού και στρατηγικού προσανατολισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης» κι επιπλέον ότι «σήμερα γίνεται φανερό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται ένα νέο πολιτικό όραμα και σχέδιο, που θα εμπνέει και θα κινητοποιεί τους πολίτες» και η ενίσχυση της κοινωνικής και πολιτικής Ευρώπης, η δημοκρατία και η διαφάνεια, ο αναπτυξιακός προσανατολισμός της οικονομίας, απαιτούν νέους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «μπροστά σε αυτή τη στρατηγική πρόκληση, η Ελλάδα χρειάζεται το δικό της νέο πολιτικό όραμα και σχέδιο».
Λοιπόν, ο έξυπνος Τσίπρας και το κόμμα του τι καινούργιο λένε;;;; Απλώς, εξυπνάδες!!!!! Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε...

ΥΓ. Κι εκείνο το ανόητο "Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ" καλύτερα να το κόψει ο Τσίπρας, διότι δεν μπορεί να περνάει για ηλίθιους τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

No comments: