Sunday, December 22, 2013

Ο νέος άνθρωπος αποζήτησε τη λύτρωση στην αφαίρεση και της δικής του ζωής.

ΕΝΑΣ 28χρονος ειδικός φρουρός, που ήταν εκτός υπηρεσίας, διατρέχοντας την οδό Παλαιολόγου στο Χαλάνδρι, με τη μηχανή του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε μια ηλικιωμένη γυναίκα 75 χρονών που διέσχιζε τον δρόμο και τη σκότωσε ακαριαία. Με το που διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε ξεψυχήσει, δεν άντεξε τις τύψεις. Τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, μπροστά στους περαστικούς!!!!
  • ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ Μ' ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ !!!!!
ΑΦΑΙΡΕΣΕ αθέλητα μια ανθρώπινη ζωή και τον συνέτριψε το βάρος της ενοχής. Τι σχολιασμό να χωρέσει αυτό το τραγικό περιστατικό;; Ο νέος άνθρωπος αποζήτησε τη λύτρωση στην αφαίρεση και της δικής του ζωής.
Το παλικάρι ήταν μια ανάσα του σύμπαντος, ένα φευγαλέο χαμόγελο στο πρόσωπό του.
Δεν ξέρουμε αν ήταν στο χέρι του ν' αποφύγει το κρίμα, αλλά ξέρουμε ότι ήταν στο χέρι του ν' αποφύγει και την επιβολή της ποινής στον εαυτό του. Όμως δεν την απέφυγε και η εξίσωση έγινε εκεί μπροστά στο θυσιαστήριο.
Τούτες τις μέρες της χαράς θα ζαρώσω κι εγώ στον ίσκιο της μάνας του νέου αυτού ανθρώπου και θα σταθώ ασάλευτος και μέσα στο σούρουπο του χρόνου και του τεφρού κι άλαμπου αυτού Δεκέμβρη, θα προσπαθήσω να συλλογιστώ την ανθρώπινη μοίρα, θα ξεφυλλίσω σελίδες από τα περασμένα, αναζητώντας τον Άνθρωπο!!!!
Αυτό το περιστατικό, ας μας δώσει την ευκαιρία να ξαναδούμε τη ζωή και την κοινωνία με διαφορετικό μάτι, να κάνουμε συγκρίσεις, αναγωγές και να βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν χρειάζονται βαρύγδουπες θεωρίες ούτε υποκριτικές συμπεριφορές.
Ο νέος που έδωσε τέλος στη ζωή του, θέλησε με την αυτοχειρία του ν' αποτυπώσει την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την ανάληψη ευθύνης για μια πράξη που δεν την επιδίωξε. Υπάρχει ένα πλάτος επικό σ' αυτή τη θυσία.
Αυτή η εμπειρία, είναι ό,τι χειρότερο για τους αγνούς, τους σκόρπιους μέσα στο ανθρωποφαγικό σύνολο, κι ό,τι πιο δραματικό αφήνει πίσω της η μεθυστική περιπέτεια του χρόνου που φεύγει...

No comments: