Thursday, December 8, 2011

Κοίτα ποια μιλάει; Α, η κυρία Αποστολάκη!!!


Ηγεσία στιβαρή και αξιόπιστη που θα εμπνεύσει τους πολίτες και θα αναλάβει το έργο της αποκατάστασης του κύρους της χώρας στο εξωτερικό, ζητεί η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη με άρθρο της στα Νέα αναφορικά με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι «το μέγεθος των προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, το εύρος και το βάθος των αλλαγών που απαιτούνται, καθώς και η ανύπαρκτη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και στο πολιτικό σύστημα προϋποθέτουν ευρείες κοινωνικές συναινέσεις για την υπέρβαση της κρίσης». 

«Απαιτούνται συμμαχίες και συνεργασίες, και η Κεντροαριστερά με τις ιδεολογικές ταυτίσεις που παρουσιάζει αποτελεί τον πιο ώριμο και πρόσφορο χώρο για να εγκαινιαστεί η νέα αυτή περίοδος» αναφέρει. «Η επιστροφή των πολιτών στο ΠΑΣΟΚ θα διασφαλιστεί μόνο εάν αυτό καταφέρει να τους πείσει ότι είναι ένα χρήσιμο κόμμα, που έχει τη βούληση και τη δύναμη να επηρεάσει και να αλλάξει τις αποφάσεις εκείνες που σήμερα έχουν μετατρέψει την καθημερινότητά τους σε εφιάλτη» σημειώνει, τονίζοντας ότι «δεν αναφέρομαι σε παλαιάς κοπής επιχειρήσεις επικοινωνιακής 'επαναπροώθησης' του ΠΑΣΟΚ με όρους πολιτικού marketing. Θα ήταν χαμένος κόπος». 

Η κ. Αποστολάκη ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου για το πώς διαπραγματεύτηκε την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο αλλά και στο πώς εργάστηκε για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της χώρας.

Για τελευταία φορά ασχολούμαι και με την εν λόγω βουλευτίνα, που ασχολείται αρκετά χρόνια με την πολιτική και μάλιστα από καίριες κυβερνητικές θέσεις και που απ' ό,τι έχω διαβάσει είναι συνταξιούχος, κι αλλού ότι δεν είναι! Δεν θα μπω σ' αυτές τις λεπτομέρειες. Πάνε, είναι παρελθόν. Ομως δεν θα ξεχάσω ότι όταν ζητήθηκε η άρση της ασυλίας της στη Βουλή, διότι είχε μια διένεξη με τον άλλοτε σύζυγό της, η ασυλία δεν ήρθη κι εκείνος προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που τον δικαίωσε και υποχρέωσε το Ελληνικό Δημόσιο σε αποζημίωση. Δηλαδή, ο ελληνικός λαός, εμείς, πληρώσαμε για τις παπαριές της Βουλής και τα νάζια της κυρίας Αποστολάκη. Η κυρία Αποστολάκη, πάντως, βρήκε την ευκαιρία να κάνει αισθητή την ύπαρξή της, όταν κατά τις πρόσφατες μέρες της "κρίσης" βρέθηκε απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου

Ανεξαρτητοποιήθηκε η κυρία Αποστολάκη γιατί διαφώνησε με βασικές επιλογές της κυβέρνησης και του ίδιου του τότε πρωθυπουργού: Είχε πει ότι "το δημοψήφισμα αποτελεί μια βαθειά διχαστική διαδικασία"!!! Και σήμερα,  με άρθρο της στα Νέα αναφορικά με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, ζητεί ηγεσία στιβαρή και αξιόπιστη που θα εμπνεύσει τους πολίτες και θα αναλάβει το έργο της αποκατάστασης του κύρους της χώρας στο εξωτερικό!!!

Η κυρία Αποστολάκη ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου για το πώς διαπραγματεύτηκε την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο αλλά και στο πώς εργάστηκε για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της χώρας. 

«Οι αστοχίες, οι καθυστερήσεις, η αμφιθυμία και οι εσωτερικοί καβγάδες είχαν ως συνέπεια οδυνηρές για τους πολίτες αναθεωρήσεις προβλέψεων και αλλεπάλληλα πρόσθετα μέτρα. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς την ανυπαρξία ενός αναπτυξιακού σχεδιασμού ως αντίδοτου στην τρελή κούρσα της ύφεσης και της παρεπόμενης ανεργίας, έχει ίσως μια μερική απάντηση στο γιατί σήμερα δοκιμάζονται η αντοχή και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας» υπογραμμίζει. 

Λοιπόν, η κυρία Αποστολάκη, αφού είναι "ανεξάρτητη", τι "τρώγεται" με το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του; Δεν της αρέσει ο Παπανδρέου; Ε, και; Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα της αρέσει - για αρχηγός!

No comments: