Thursday, December 29, 2011

Δημοσιογραφικός τεντιμποϊσμός. Με αφορμή την κυρία Ακριβοπούλου του "Σκάι"!!!




Κάποιοι δημοσιογράφοι νομίζουν πως μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, και να ασχημονούν ατελώνιστα από τον τηλεοπτικό "αέρα". Κι έχουν την εντύπωση ότι είναι αχτύπητη η δικτατορία του επιχειρηματικού και εκδοτικού κατεστημένου, που το έχει βάλει σκοπό να εξοντώσει τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι αυτονόητο πως αν ο Παπανδρέου ήταν ή είναι "μικρός", όπως τον θέλουν, δεν θα τον χτυπούσαν και θα τον άφηναν στο έλεος του Θεού. Αλλά ο Παπανδρέου, αφότου ανέλαβε και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αλλά και τη διακυβέρνηση της χώρας, έδειξε θάρρος και ήθος, που δυστυχώς απουσιάζει από τους περισσότερους πολιτικούς, και από μια μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Για τον Παπανδρέου έχουμε ακούσει πολλά και το έχουμε πάρει απόφαση ότι έτσι είναι το είδος της πολιτικής ζωής και στον τόπο μας. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι είναι... παράδεισος!

Ακουσα την δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου να εξαπολύει (πέρα από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία), από τον τηλεοπτικό σταθμό του "Σκάι", έναν λίβελλο κατά του Παπανδρέου, έναν χείμαρρο αθλιότητας, με φρασεολογία ακατονόμαστη και με ύφος που προσιδιάζει μόνον στους εκπροσώπους άλλων κομμάτων που αντιπολιτεύονται τον Παπανδρέου. Ξεστόμισε ευτελείς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς - μόνον χαρακτηρισμούς, δείχνοντας έτσι το δικό της ήθος.

Είναι λυπηρό και το συγκεκριμένο κανάλι που δείχνει κατά καιρούς μιαν επίφαση σοβαρότητας και τεκμηριωμένης κριτικής. Και είναι απορίας άξιον πώς επέτρεψε να ακουστούν όσα ειπώθηκαν από την κυρία Ακριβοπούλου! Και διαπιστώσαμε ότι η εμπάθειά της γλίστρησε πολύ εύκολα στην κακοήθεια. Δεν μπορείς να κάνεις δημοσιογραφία αξιοποιώντας την ευτέλεια και την ηθική των συμποσιαστών της ανωμαλίας. Η φρασεολογία που χρησιμοποίησε η κυρία Ακριβοπούλου που δεν προσπάθησε καν να διατηρήσει κάποιαν, έστω μικρή, πρόσοψη ευπρέπειας, ανταποκρίνεται στα σχέδια εκείνων που επιζητούν μετά μανίας να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη. Αυτό που χρειάζεται η κοινή γνώμη είναι ο υπεύθυνος λόγος, ο τεκμηριωμένος λόγος, η αληθινή είδηση και όχι η κατασκευασμένη!

No comments: