Friday, December 2, 2011

Το ΠΑΣΟΚ έχει Πρόεδρο - τον Γιώργο Παπανδρέου!



Άρμα Πολιτών, Ελεύθεροι Πολίτες, Κοινωνική Αριστερά, Ενωτική Κίνηση,  σε λίγο θα «γεννηθούν» κι άλλες κινήσεις, ομάδες, κομματίδια και κάποια πρόσωπα που δρουν ως ελεύθεροι σκοπευτές.  Όλες και όλοι θα διαπνέονται δήθεν από αντιμνημονιακή λογική, αλλά στην ουσία τους θα είναι οδοφράγματα  για να μην προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αλλαγή σελίδας στο ΠΑΣΟΚ, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ιδέες και πάντως πριν από τις εκλογές, ζητούν έξι βουλευτές σε άρθρο-παρέμβαση που δημοσιοποίησαν προχθές. Προσπαθούν να διατυπώσουν μία ιδεολογική πλατφόρμα κεντροαριστερής πολιτικής με ευρωπαϊκό προσανατολισμό!
«Το ΠΑΣΟΚ», προσθέτουν, «οφείλει να τολμήσει την ανανέωση ιδεών και προσώπων, γιατί η πολιτική χωρίς ανανέωση βαλτώνει».

Κατά την άποψή τους, αν όλα γίνουν «θεσμικά και συντεταγμένα», δεν κινδυνεύει ούτε η πορεία τής χώρας ούτε η ενότητα του ΠΑΣΟΚ! Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα ότι δεν θα υπάρξουν διαδικασίες θεσμικές και συντεταγμένες; Τι θέλουν να προλάβουν;

Απορρίπτουν δε κάθε σκέψη να καθυστερήσουν οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα: «Αρκετοί ισχυρίζονται ότι η συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ είναι μία εσωτερική κομματική υπόθεση για την οποία έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε στο μέλλον. Δεν συμφωνούμε. Η δημοκρατία έχει ανάγκη από ισχυρά κόμματα. Ιδίως σε περιόδους κρίσης» αναφέρουν χαρακτηριστικά. Μα ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι αυτός που απευθύνθηκε στο λαό, θέλοντας να σηματοδοτήσει το γεγονός ότι οι αποφάσεις παίρνονται από τον λαό και όχι από κλειστές ομάδες και μυστικά διαβούλια; Ποιος τον εξέλεξε στην προεδρία του Κινήματος – μα φυσικά ο λαός!

Γι' αυτό, και όπως σημειώνουν, αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποφύγει «ένα επώδυνο χωρισμό» θα πρέπει να μετασχηματιστεί σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα. Τι υπαινίσσονται; Ποιος μιλάει για χωρισμό και διασπάσεις και σαχλαμάρες;

Έχουν καταλάβει… λάθος ότι η κοινοβουλευτική ομάδα είναι εκείνη που μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις. Αλλά υπάρχει το μεγάλο λάθος που διατρέχει την όλη τοποθέτησή τους.

Δεν θέλουν να καθυστερήσουν οι διαδικασίες. Κανείς δεν θέλει να καθυστερήσουν. Καταρχήν θα πρέπει να ξέρουν ότι προηγείται ο προϋπολογισμός και μέχρι τότε δεν είναι δυνατό ν’ αφήσουμε το γάμο, να πάμε για πουρνάρια. Ποιος ο λόγος να βιάζονται; Μιλάνε για ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Είδαν πουθενά ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αφρικανικό ή ασιατικό προσανατολισμό; Πού κινείται τα δυο τελευταία χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου και με ποιες έγνοιες ασχολείται; Είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και συνεχώς μιλάει, λέγοντας ότι είναι ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη! Δείτε και αυτό: Γιώργος Παπανδρέου: Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και δικό μας μέλλον...

Κι όσο για το τροπάριο του Μνημονίου, ξεχνούν τα αίτια που οδήγησαν στην υιοθέτηση του Μνημονίου, ώστε να αποφευχθούν οι συνέπειες της πτώχευσης (αδυναμία πληρωμών, αδυναμία δανεισμού, ραγδαία πτώση του ΑΕΠ κλπ).

Ο Γιώργος Παπανδρέου τότε είχε καταγγείλει «αντιλήψεις συντηρητικές, αλλά και αντιλήψεις βολεμένων συμφερόντων», που υπηρετήθηκαν από τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης και μας οδήγησαν στα πρόθυρα της πτώχευσης. «Δεν διστάσαμε ούτε μια στιγμή να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες, να οδηγήσουμε την Ελλάδα έξω από την κρίση», τόνισε. 

«Πριν τις εκλογές του προηγούμενου Οκτωβρίου, ξέραμε ότι θα αναλαμβάναμε μια χώρα με πολλά προβλήματα και αδικίες και υποσχεθήκαμε και υποσχόμαστε να την αλλάξουμε. Αυτό όμως που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν χωρίς προηγούμενο. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την κατάρρευση, με το ενδεχόμενο της πτώχευσης, σε ένα κράτος απόλυτα διαβρωμένο, αναποτελεσματικό, σπάταλο και άδικο, αλλά και με την απαξίωση της χώρας μας στα μάτια των εταίρων μας και των διεθνών αγορών. Δεν διστάσαμε όμως ούτε μια στιγμή να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες, να οδηγήσουμε την Ελλάδα έξω από την κρίση. Αυτή ήταν η πρώτη μας προτεραιότητα. Δώσαμε μάχες παντού, μάχες για να κρατήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, μάχες για να πείσουμε τους εταίρους μας, να πείσουμε και τις αγορές, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα άξια, είναι μια χώρα που μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες της, είναι μια χώρα αξιόπιστη, είναι μια χώρα που μπορεί να διορθώσει και τα λάθη της.» 

Ας μην κάνουν τους "άγνωστους στρατιώτες" όλοι όσοι βγήκαν στο κουρμπέτι για να ζητήσουν με στεντόρεια φωνή την αλλαγή προσώπων και ιδεών. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν λάβει ουκ ολίγα αξιώματα. Και ζητούν τώρα την αλλαγή του Προέδρου. ΓΙΑΤΙ; Είναι στιγμές που οι σημερινές εξελίξεις παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι. Το ΠΑΣΟΚ έχει Πρόεδρο κι αυτός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου κι ο καημός μου είναι ότι όλοι αυτοί που τώρα διαμαρτύρονται ή με επιστολές, διακηρύξεις, δηλώσεις κ.λπ., δεν βρίσκουν λόγια για να υποστηρίξουν το έργο της κυβέρνησης αυτά τα δυο χρόνια που πέρασαν και τον Γιώργο που με απαράμιλλη αγωνιστικότητα, πατριωτισμό και υπευθυνότητα πάλεψε για να ορθοποδήσει η χώρα. κρίμα. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι ο Γιώργος θα δικαιωθεί.

No comments: