Tuesday, December 20, 2011

"Εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς..."


Πριν μιλήσουν και εκφράσουν τους μύχιους ή ήδη εκπεφρασμένους πόθους τους οι πολιτικοί που αξιοποιήθηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου στα υπουργικά αξιώματα, θα έπρεπε να κάνουν την αυτοκριτική τους, να μας πουν τι έκαναν, ποιο είναι το έργο που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της υπουργικής θητείας τους.

Και μόνο το γεγονός ότι τα βιβλία των μαθητών δεν έφτασαν ακόμη στα χέρια τους, ενώ έχουμε φτάσει στα Χριστούγεννα, η Αννα Διαμαντοπούλου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί για να πάει οριστικά και δια παντός στο σπίτι της. Αλλωστε βρίσκεται πάρα πολλά χρόνια στο κουρμπέτι, θα πρέπει να έχει χορτάσει από αξιώματα και φυσικά έχει στερέψει από ιδέες. Το προχθεσινό "μανιφέστο" της είναι αφελές και κοινότοπο.

Και μόνο το γεγονός ότι ο τομέας της Υγείας εξακολουθεί να είναι ο μεγάλος "ασθενής", ο Ανδρέας Λοβέρδος που δείχνει να νοιάζεται περισσότερο για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας της οποίας είναι φανατικός οπαδός, θα έπρεπε ήδη να έχει πάει σπίτι του.

Και μόνο το γεγονός ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης βγήκε, όπως βγήκε, και μίλησε με τον αήθη τρόπο που μίλησε για τον Γιώργο Παπανδρέου, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί για να πάει στο σπίτι του.

Και μόνο ότι στην κρίσιμη ώρα ο Γιάννης Ραγκούσης άρχισε τους υπαινιγμούς, τις ασάφειες, και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει την πισώπλατη μαχαιριά στον άνθρωπο που τον ανέσυρε από τον μικρόκοσμό του και τον έκανε νοματαίο. Θα τον κρίνουμε κι αυτόν στην ώρα του.

Το έργο όλων είναι ανύπαρκτο. Είναι [καταχρηστικά το λέω] "μεγάλα" στελέχη στα οποία έπρεπε να βασιστεί ο Παπανδρέου όταν ξεκίνησε τη διακυβέρνηση της χώρας πριν δυόμισι περίπου χρόνια. Και βασίστηκε και σ' αυτά τα στελέχη. Είναι σήμερα σε θέση να παρουσιάσουν το έργο τους για να χαρεί και ο Παπανδρέου και να βουλώσει τα στόματα των αντιπάλων;;;

Δυστυχώς δεν έχουν έργο. Κι όχι μόνο δεν έχουν έργο, αλλά έχουν το θράσος σήμερα να βγαίνουν και να κρίνουν τον Γιώργο Παπανδρέου, να ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι, και αντί να δουλεύουν στο πλαίσιο της κυβέρνησης Παπαδήμου όπου συμμετέχουν, δίνουν συνεχώς συνεντεύξεις και βυσσοδομούν για το μέλλον του ίδιου του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. Και τελικά μάλλον δεν εργάζονται για να πετύχει στο έργο της αυτή η κυβέρνηση. 

Τους θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να σπαταλάνε περισσότερο χρόνο στα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, με ατέρμονες συνεντεύξεις, δηλώσεις, σχολιασμούς κ.λπ. Πιο πολύ καιρό περνούσαν στα διάφορα δημοσιογραφικά "πάνελ", παρέα με τον Πρετεντέρη, τον Χατζηνικολάου, τους Χασαπόπουλο-Αναγνωστάκη, τον Παπαδάκη, τον Αυτιά και, τέλος πάντων, με όλο αυτό τον εσμό της ραδιοτηλεοπτικής κουλτούρας που ασχημονεί σε βάρος του τόπου. Αποδείχτηκε ότι ενδιαφέρονταν πιο πολύ για το προφίλ τους, παρά για την ουσία του έργου που έπρεπε να επιτελέσουν. Να μη μιλήσω για τον Παπανδρέου ως πρωθυπουργό, που ποτέ δεν τον υποστήριξαν πέρα από κάποιες γραφειοκρατικές, τυπικές αναφορές. Και αποδείχτηκε τις δύσκολες μέρες που τελικά παραιτήθηκε ο Παπανδρέου ότι δεν του έτρεφε κανείς τους όχι αγάπη αλλά και την τυπική εκτίμηση που αρμόζει στον πρόεδρο του κόμματος στο οποίο ανήκουν.
Σήμερα βγήκε και η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που κάνει τον θλιβερό απολογισμό, κάνοντας επίθεση στο ΠΑΣΟΚ με όπλα που παρέλαβαν από τους επίδοξους αρχηγούς. Και τι έχουν πει; Ιδού:

  • Ο κ. Σαχινίδης ομολογεί ότι, άλλη μια φορά, έπεσαν έξω σε όλα. Ενώ ο κ. Χρυσοχοϊδης, ανάμεσα στ’ άλλα, είπε χθες, ότι:
  • Έχουμε μεγάλη ευθύνη ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
  • Έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο.
  • Έπρεπε να εξασφαλίσουμε γρήγορο δανεισμό.
  • Δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά.
  • Αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει.
  • Όχι απλώς καθυστερήσαμε, αλλά κάναμε χειρότερα πράγματα, μοιράζοντας ως επιδόματα λεφτά που δεν είχαμε.
  • O κ. Χρυσοχοΐδης αναγνωρίζει ότι δυσφημούσαν τη χώρα με αποτέλεσμα 'να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα', 'να μας επιτεθούν οι αγορές' και 'να έρθει η καταστροφή'.
  • Λέει ακόμη ότι 'δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό που έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια'. 

Τι έχουν να πουν τώρα; Θα πρέπει να βγει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ή ο ίδιος ο Παπανδρέου να πει ότι... κύριοι κάνετε λάθος, δεν είναι έτσι, αλλά είναι αλλιώς;;; Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Λοβέρδος έλεγε χθες ότι οι κομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου θα πρέπει να είναι (άκουσον, άκουσον) "καθαρές"! Δηλαδή τι υπαινίσσεται ο Λοβέρδος; Του είπε κανείς ότι θα είναι βρόμικες για να μην εκλεγεί ο ίδιος επειδή οι διατεταγμένες δημοσκοπήσεις τον βγάζουν να προηγείται;;; Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα τους μετρήσει, θα τους ζυγίσει και τότε θ' αποφασίσει. 


2 comments:

Justine's Blog said...

Αγαπημένε,
Γιατί με προκαλείς; Συμφωνω πως οι δελφίνοι είναι απλά δελφινάρια. Αλλά κι εσύ θα πρέπει να συμφωνήσεις ότι ο ΓΑΠ δεν διοίκησε, δεν κυβέρνησε και χρησιμοποίησε την ευνοιοκρατία στο έπακρον. Θα σου δώσω το παράδειγμα των 100 τυπάκων που εισέβαλαν στα πρωθυπουργικά γραφεία να φτιάξουν το ιντερνετικό ιματζ του Παπανδρέου και της ομάδας του, την ώρα που οι συντάξεις κοβόνταν στα μισά. Θα σου πώ για την ακτιβίστρια του ΥΠΕΧΩΔΕ Μπιρμπιλιτσα, που πήγε να καταστρέψει κάθε ελπίδα ανοικοδόμησης στους τυριστικούς προορισμούς.
Μα δεν βλέπεις σε ποιά κατρακύλα μα έσπρωξε το παρεάκι του ΓΑΠ;
Σε θέλω λιγότερο συναισθηματικό τώρα που οι συνθήκες το παιρο΄τν.
Φιλί απ΄το Μεγάλο Μήλο!

Unknown said...

Το πρωθυπουργικό γραφείο και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ διέψευσαν δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου το είχαν προσληφθεί 100 άτομα για να διαχειρίζονται την παρουσία της κυβέρνησης στο διαδίκτυο και στα social media.
"Οι πληροφορίες που αναφέρονται σε ορισμένα δημοσιεύματα, ότι στο Μέγαρο Μαξίμου και στον τομέα των social media απασχολούνταν 100 άτομα, είναι απολύτως ανακριβείς", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου.
"Η αλήθεια είναι ότι απασχολούνταν τρία άτομα εκ των οποίων έχουν μείνει δύο", καταλήγει.
Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ.
"το τμήμα που είχε την ευθύνη, μεταξύ άλλων, και για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για όλες τις ιστοσελίδες του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, εργάζονταν τρία (3) άτομα", δήλωσε ο Π. Μπεγλίτης.
"Κάθε άλλη πληροφορία που βλέπει το φως της δημοσιότητας δεν έχει σχέση με την αλήθεια. Αδιάψευστος μάρτυς των στοιχείων είναι τα Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης", τόνισε.