Saturday, December 24, 2011

Πώς ο Σαμαράς εξαπατά τους πάντες!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συνειδητά ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να εξαπατήσει και τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πάντες! Κι όλη αυτή η επιχείρηση απάτης που έχει στήσει αυτός και το κόμμα του έχει σχέση με την φιλοδοξία του να αναλάβει ο ίδιος τα ηνία της κυβερνητικής εξουσίας. Άλλα λέει στον ένα, άλλα στον άλλο, άλλα διακηρύσσει στους οπαδούς του και βέβαια έχει βάλει τα στελέχη του κόμματός του να λένε διαφορετικά πράγματα για να ικανοποιούνται όλα τα ακροατήρια! 

Μπορεί αυτό να δείχνει μια κάποια διαφοροποίηση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, στην ουσία όμως είναι η τακτική που ακολουθούσε πάντοτε η Δεξιά: Να θολώσει το πολιτικό τοπίο για να κερδίσει ψήφους! Είναι καιροσκοπισμός, είναι μια αηδής συναλλαγή, όπου μπλέοκονται η ανηθικότητα, το ψέμμα, το δήθεν ενδιαφέρον για τα λαϊκά συμφέροντα, η πατριδοκαπηλεία... Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι το κλίμα της αμφιβολίας που γενικώς δημιουργείται, ευνοεί τους ρυπαρούς καιροσκόπους.

Για να καταλάβει κανείς τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του Σαμαρά, αρκεί να παρακολουθήσει την τακτική του που τις τελευταίες μέρες είναι προφανέστατη: Προχθές την Παρασκευή συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον διαβεβαίωσε ότι «δεν άλλαξε κάτι», το Σάββατο ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ.Μαρκόπουλος χαρακτηρίζει τον Παπαδήμο «πρωταγωνιστή του τρόπου με τον οποίο μπήκε στην ΟΝΕ» η Ελλάδα, και ο βουλευτής Κ.Χατζηδάκης ζητάει «εθνικό μέτωπο» κατά της κρίσης. 

Κι ο ακραίος λαϊκιστής Γ. Μανώλης εξαπολύει συνεχώς λεκτικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι "ο κ. Παπαδήμος έχει μια ιστορία, δεν έχει έρθει από το πουθενά και μην ξεχνάμε ότι ήταν στενός συνεργάτης και σύμβουλος δυο πρωθυπουργών που απέτυχαν, δηλαδή έχουν καταδικαστεί από τον λαό"!!! Αλλά ο Γ.Μανώλης έχει πει κι άλλα και μάλιστα στο "πάρτι" (στο κέντρο "Το αντιμνημόνιο του Καραβάνα" στη Δάφνη) που οργανώθηκε από συνεργάτες του Σαμαρά και την λεγόμενη "Λαϊκή Δεξιά". Και βέβαια ότι θα γκρεμίσουν το "Μνημόνιο", τη στιγμή που επισήμως το κόμμα του συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, που εφαρμόζει το Μνημόνιο!!! Τραγέλαφος, δηλαδή. 

Αλλά, ενώ μπορεί για όλους εμάς να είναι τραγέλαφος, για τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της είναι μια συνήθης τακτική θόλωσης του πολιτικού τοπίου, τη στιγμή που βλέποντας τα δημοσκοπικά τους κεκτημένα, κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να περιορίσουν τον βίο της κυβέρνησης Παπαδήμου! Στην ουσία πρόκειται για υπονόμευση του έργου που έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα, είχε ήδη τυπωθεί συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Κ.Μαρκόπουλου στο Βήμα της Κυριακής, όπου οι χαρακτηρισμοί και τα υπονοούμενα για τον πρωθυπουργό είναι σκληρότατα: «Δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν μεταβατικό να διεκδικεί μονιμότητα. Δεν πιστεύω σε κανέναν "μεσσία" ή μάγο - που μάλιστα δεν πρόκειται ποτέ να λογοδοτήσει, αφού δεν είναι πολιτικός...», λέει ο Μαρκόπουλος, αλλά δεν σταματάει εκεί.
Χαρακτηρίζει τα εκτός πολιτικής σκηνής πρόσωπα που ήρθαν στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα «ομάδα τεχνοκρατών ημι-πολιτικών, που παριστάνουν τους αμέτοχους της πραγματικότητας, ξεχνώντας ότι ήταν πρωταγωνιστές του τρόπου με τον οποίο η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ, από θέσεις είτε εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, είτε διοικητών τραπεζών».
ΤΕΛΙΚΑ, είναι μια κακοστημένη επιχείρησης εξαπάτησης του ελληνικού λαού, αλλά συγχρόνως κι ένα σημάδι της πολιτικής ασθένειας της Δεξιάς που έχοντας απομακρυνθεί από την κυβερνητική εξουσία κάνει τα αδύνατα... δυνατά για να επανέλθει. Δεν νοιάζεται για τη χώρα, καταφεύγει σε γενικότητες και αοριστίες και δεν ξεκαθαρίζει τις θέσεις της. Όλα τα μετρά με το δικό της σύστημα αξιών ή καλύτερα με το συμφέρον της. Αυτό κι αν είναι το ευτελέστερο και χυδαιότερο είδος πολιτικής προσφοράς στον τόπο! Είναι, απλώς δείγμα ηθικής αχρειότητας και έλλειψης στοιχειώδους αυτοσεβασμού αλλά και σεβασμού στον ελληνικό λαό. Δεν είναι δυνατό να ισχυρίζεται ο Σαμαράς ότι υπηρετεί τον λαό όταν χρησιμοποιεί τέτοια μέσα ανυποληψίας. Μια ψύχραιμη παρατήρηση της πολιτικής συμπεριφοράς του Σαμαρά και των στελεχών του κόμματός του, θα δείξει ότι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο υπεύθυνο και το ανεύθυνο ολοένα θολώνεται και κινδυνεύει να εξαλειφθεί. 

No comments: