Sunday, December 11, 2011

Γιώργο, σε παρακαλώ ενημέρωσε τον κ. Πρετεντέρη αν θα είσαι εσύ ο αρχηγός!



  • Πρετεντέρης: "Είµαστε ήδη δύο µήνες πριν από την προεκλογική περίοδο και ακόµη δεν ξέρουµε ούτε µε ποιον, ούτε πώς θα πάει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές..."
Ολοι γνωρίζουμε το θλιβερό ρόλο που έχει διαδραματίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης στην αντιμετώπιση της πολιτικής αλλά και του ίδιου, προσωπικά, του Γιώργου Παπανδρέου. Αποτέλεσε ίσως την αιχμή της πολεμικής όλων εκείνων που θέλουν τον Παπανδρέου ΕΞΩ από την πολιτική ζωή της χώρας. Δεν μ' ενδιαφέρει αν εκφράζει τις απόψεις του ή τις απόψεις κάποιων άλλων ή ακόμη και αν ασκεί τη συγκεκριμένη "δημοσιογραφική" τακτική εκτελώντας τις επιθυμίες του θείου του ή της θείας του. 

Είναι μια περίπτωση που μόνον ο Εμμανουήλ Ροϊδης θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει. Δεν θα τολμήσω να παραθέσω συγκεκριμένο ροϊδειο απόσπασμα. Ο ίδιος ο Πρετεντέρης είναι πολύ... διαβασμένος και προφανώς θα έχει διαβάσει και τον Ροϊδη, οπότε ξέρει καλά τι θέλω να πω. Γράφει, λοιπόν, ότι  "δεν ξέρουµε ούτε µε ποιον, ούτε πώς θα πάει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές...". Και γιατί να ξέρετε;;; 

Όποτε γουστάρει ο Παπανδρέου θα μας πει τι θέλει να κάνει. Δεν θα δώσει λογαριασμό στον κάθε Πρετεντέρη! Αυτό το "ενδιαφέρον για το μέλλον του τόπου, από την πλευρά του Πρετεντέρη, έχει καταντήσει μονότονο τροπάριο. Αφότου ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου, δέχεται σε μόνιμη βάση τα πυρά και τη μανιοκαταθλιπτική έξαρση του εν λόγω δημοσιογράφου, ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει το κοινό του ότι σκέφτεται "απλά", "λογικά", "εθνικά", "κομματικά" κι ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου. 

Οπως στο σημερινό άρθρο στο Βήμα που χρησιμοποιεί τη "λογική" των αριθμών για να παραδώσει στην πυρά τον Παπανδρέου, υπερασπιζόμενος υποτίθεται την αγωνία του λαού και των καθημερινών ανθρώπων. Η μόνιμη επωδός του Πρετεντέρη και κάποιων άλλων δημοσιογράφων και αναλυτών έχει ως αναφορά το [μη-] δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα που δεν έγινε ποτέ! Το δημοψήφισμα που ήταν μια απόφαση του ίδιου του Παπανδρέου που την υπερασπίστηκε με επιχειρήματα αρκετές φορές και προσφάτως στη Βουλή κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό. 

Είναι δυνατόν ο λαός να αρνείται μια απόφαση του πρωθυπουργού που ανέθετε στον ίδιο τον λαό τη λήψη μιας τόσο σοβαρής απόφασης, όπως ήταν τα μέτρα και το μέλλον του, που αφορούν στον ίδιον;;; Μήπως στεναχωρήθηκαν οι ντόπιοι "κονδυλοφόροι" επειδή ενοχλήθηκαν η Μέρκελ και το κατάμαυρο Δεξιό κογκλάβιο που κουλαντρίζει την Ευρώπη και οι περίφημες "αγορές";;; 

Ομως ο Πρετεντέρης και η Όλγα... Τρέμει [sic] μαζί με την παρέα τους έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, δηλαδή το κανάλι τους το Mega, να απαξιώσουν τον Παπανδρέου, την απόφασή του, και να διαμορφώνουν ένα κλίμα σήψης και κρίσης, μεγαλύτερης ακόμη και από την οικονομική κρίση που μαστίζει ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαι βέβαιος ότι στα γραφεία τους, σε κάποιον τοίχο θα έχουν κάποια φωτογραφία του Παπανδρέου και θα τον σημαδεύουν με τα βελάκια!!! 

Στο σημερινό υπονομευτικό άρθρο του επικαλείται τους αριθμούς των δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν την αρνητική στάση και διάθεση των ερωτηθέντων απέναντι στον Παπανδρέου. Απλώς να υπενθυμίσω τα τεράστια νούμερα που έβγαζε ο Πρετεντέρης στην εκπομπή του υπέρ του Βενιζέλου και τα χαμηλά του Παπανδρέου (τότε που θα γίνονταν εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ). Τα θυμάται άραγε ή τα έχει καταχωνιάσει στα άδυτα της μνήμης του; 

Αυτή η επιχειρηματολογία που βασίζεται στο "ακατανίκητο" των αριθμών είναι έωλη και μαχητή. Αυτό φυσικά το παραβλέπει ο δημοσιογράφος που νοιάζεται μονάχα για την εντύπωση. Κάτι τα άρθρα, κάτι η καθεβραδινή του παράσταση από τα τηλεοπτικά παράθυρα του Mega, κάνουν τον Πρετεντέρη ημίθεο στα μάτια του κοινού του και των εργοδοτών του. Διότι αν δεν έφερναν νούμερα στην τηλεθέαση τα αφεντικά του στον συγκεκριμένο σταθμό, δεν θα τον έβγαζαν στα δεξιά της Τρέμει! Ξέρει πολύ καλά ο Πρετεντέρης όπως άλλωστε και ο κάθε νοήμων άνθρωπος ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διαμορφώνουν "κλίμα". 

Λοιπόν, είναι γνωστό τοις πάσι ότι αυτός ειδικά είναι εξπέρ και γνωρίζει άριστα τον μηχανισμό της διαχείρισης των μαζών. Αλλά ΔΕΝ μπορεί πάντα να γνωρίζει πώς μπορεί ν' αντιδράσει κάποια στιγμή ο λαός. Θα του υπενθυμίσω για άλλη μια φορά το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στην οποία εργάζεται, που καλούσε τον Παπανδρέου να παραιτηθεί. Αλλά επιπλέον θα του υπενθυμίσω και την αντίδραση του λαού στα χρόνια της Αποστασίας που έκαιγε τις εφημερίδες του συγκροτήματος όταν ο Λαμπράκης θέλησε να κάνει στροφή και να χτυπήσει τον Γεώργιο Παπανδρέου. 

Τα ξέρει αυτά ο Πρετεντέρης, αλλά σου λέει, ότι τώρα βρισκόμαστε σε άλλες εποχές, έχουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά μέσα για να χτυπήσουμε τον εχθρό και στην περίπτωσή μας τώρα, εχθρός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Το έχει η μοίρα των Παπανδρέου να δέχονται τα απανωτά χτυπήματα του κατεστημένου. Κι εδώ θα πρέπει να πω ότι και ο Πρετεντέρης "κατεστημένο" είναι κι ας μην κάνει τον ανίδεο. Στην εφημερίδα που εργάζεται είναι ακούνητος, όπως επίσης και στον τηλεοπτικό σταθμό. Τα αφεντικά του τον θεωρούν "κολόνα" των επιχειρήσεών τους και συνεπώς είναι απέναντί μας. Ας μάθει ότι η πολιτική δεν τελειώνει με τα νουμεράκια που επικαλείται ούτε με τις λεκτικές ακροβασίες του κάθε δημοσκόπου που καλεί στην εκπομπή του. Θα επανέλθω...

No comments: