Monday, December 5, 2011

Το συγκρότημα επιτίθεται ξανά στον Παπανδρέου με τον "μοιραίο" κ. Καρακούση!


Πρώτος σήμερα στην επίθεση ο "μοιραίος κ. Καρακούσης". Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι εχθροί του λαού βλέπουν πως κάτι δεν πάει καλά στα σχέδια του κατεστημένου και αμολάνε τα τσιράκια τους να λερώσουν τον Παπανδρέου και να υλοποιήσουν ό,τι έχουν σχεδιάσει. Ποιο είναι το πρόβλημα του ευγενούς κ. Καρακούση; Επαναφέρει στην επιχειρηματολογία το [μη-] δημοψήφισμα, επειδή έκανε χθες στις δηλώσεις της η Μέρκελ αναφορά (καθαρά για δικούς της λόγους) στον Παπανδρέου γι' αυτό, ότι δηλ. ανησύχησαν οι αγορές! Κι εμείς έπρεπε να κατεβάσουμε το κεφάλι και τα παντελόνια για να ικανοποιηθούν οι αγορές και η Μέρκελ;;;; Δεν πάτε στο διάολο όλοι σας;;; Είναι ξεκάθαρο και στον πλέον άσχετο ότι εδώ παίζονται παιχνίδια στα οποία ο Παπανδρέου δεν ήθελε να συμμετέχει και καλά έκανε. Ας μας πει ο Καρακούσης και ο κάθε Καρακούσης του συγκροτήματος και όποιου άλλου συγκροτήατος τι θέλουν! Ας αφήσουν τα ανόητα άλλοθι. Είναι τόση η μανία κατά του Παπανδρέου που γίνεται αντιληπτό ότι κάποιοι που διψάνε για ανεξέλεγκτη δύναμη, δεν ορρωδούν προ ουδενός! Δεν ξέρω πού βρισκόταν την περίοδο της Αποστασίας το '65 ο Καρακούσης κι αν θυμάται τον οργισμένο λαό που πήγαινε έξω από τα γραφεία του συγκροτήμαστος στη Χρήστου Λαδά κι έκαιγε τις εφημερίδες του, αλλά να είναι βέβαιος ότι αναλόγως και σήμερα ο λαός που καταλαβαίνει περισσότερο απ' όσο νομίζουν, θα πράξει τα δέοντα. Βέβαια, το διαδίκτυο δεν "καίγεται", αλλά οι "κυκλοφορίες" μπορούν να πέσουν κατακόρυφα και τότε θα γελάει το κάθε παρδαλό κατσίκι. Βέβαια τώρα που ο γιος του ισχυρού κυρίου Ψυχάρη προαλείφεται για υποψήφιος βουλευτής στην Α΄Αθηνών στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν όλοι τους εκεί στη Μιχαλακοπούλου πεδίον δόξης λαμπρόν...
Δείτε και το αισχρό δημοσίευμα. Το αναδημοσιεύω για να το έχω "πρόχειρο";

Ο μοιραίος κ. Παπανδρέου


Αν επιστρέψει κανείς στις αρχές του Νοέμβρη και αξιολογήσει με την απόσταση του χρόνου εκείνες τις θλιβερές μέρες θα διαπιστώσει ότι η χώρα δεν κατρακύλησε απλώς στην άβυσσο, αλλά παρ' ολίγον να παρασύρει ολόκληρη την Ευρώπη στην καταστροφή.
Ήταν η κίνηση του κ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα τόσο προβληματική, που ακόμη δεν έχει αναιρεθεί η επικινδυνότητά της.


Η κρίση αξιοπιστίας που προκλήθηκε τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, από την επιλεγείσα με όρους εσωστρεφείς, σχεδόν καθαρά κομματικούς, απόφασή του, ήταν πρωτοφανής και θα καταδιώκει για πολλά χρόνια την Ελλάδα.


Υπό το βάρος της κατακραυγής τα πήρε όλα πίσω και επιστρέφοντας από τη Νίκαια βρέθηκε αντιμέτωπος με απόλυτο αδιέδοδο, που τον ανάγκασε να παραιτηθεί και να αποδεχθεί τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, την οποία μέχρι την τελευταία στιγμή ήθελε ποδηγετημένη και ελεγχόμενη.


Το δυστύχημα είναι ότι ο εμπνευστής της επιμένει να την υπερασπίζεται, μη αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε.


Και το χειρότερο είναι ότι διαστρέφει απολύτως την πραγματικότητα. Εχει βάλει τους υποτακτικούς του να φωνάζουν δεξιά - αριστερά ότι δήθεν τον ρίξανε τα συμφέροντα, ότι δεν το ήθελαν οι εκδότες, οι τραπεζίτες και όλοι οι κακοί του κόσμου τούτου.


Τα όσα έπραξε, τα αποτελέσματα που μπορεί να είχαν οι επιλογές του για την Ελλάδα, ότι ο κόσμος, οι ψηφοφόροι του κόμματός του τον έχουν εγκαταλείψει, ότι το μέχρι πριν ένα μήνα κυβερνών κόμμα έρχεται πέμπτο στις δημοσκοπήσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής και ότι από τα καμώματά του κινδυνεύει να διαλυθεί η δημοκρατική παράταξη, όλα αυτά δεν τα συλλογίζεται, ούτε τα συζητάει.
Κακά τα ψέματα, ο κ. Παπανδρέου αποδεικνύεται το μοιραίο πρόσωπο της παρούσης περιόδου.


Από την αρχή είχε προβλήματα κατανόησης και αντίληψης των συνθηκών. Ουδέποτε κατανόησε το βάθος της κρίσης, ούτε συνέλαβε το μέγεθος της απειλής για την οικονομία και τη χώρα.


Προσέγγισε κατά απόλυτα ελλειμματικό τρόπο το πρόβλημα της χώρας, ουδέποτε ασχολήθηκε συστηματικά μαζί του, μας πήγε από κρίση σε κρίση, πριν από ένα μήνα μάς έστειλε στα Τάρταρα και τώρα δυστυχώς επιμένει να συμπεριφέρεται σαν το πριγκιπόπουλο που του πήραν το παιγνίδι από τα χέρια.


Ο κ. Παπανδρέου απέτυχε παταγωδώς και οφείλει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του, όπως θα συνέβαινε σε κάθε δημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη και στην Αμερική. Όπου αλλού, ένας ηγέτης με τέτοια επίδοση δεν θα στεκόταν ούτε μέρα.


Ο κ. Παπανδρέου επιμένοντας στης Ανατολής τα ήθη, στις αντιδημοκρατικές οικογενειοκρατικές και ιδιοκτησιακές δομές, βασανίζει και βασανίζεται.


Στη συνείδηση των πολιτών έχει αποτύχει και όσο ταχύτερα το αντιληφθεί τόσο καλύτερα για τον ίδιο, το κόμμα του και την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη.

1 comment:

OOO said...

Ο ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ,ΠΑΙΔΙ ΑΝΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ.ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΔΩ.ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.