Saturday, August 8, 2015

ΤΟ ΠΕΝΘΙΜΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



  • [Με αφορμή κάτι που έγραψε ο φίλος Μ.Ξ.]

Είναι βέβαιο ότι η λεγόμενη ΑΡΙΣΤΕΡΑ του κυβερνώντος κόμματος περνάει κρίση ή πιο σωστά θα έλεγα ότι βρίσκεται σ' ένα λυκόφως πένθιμο, δραματικό!!! Μια ΑΡΙΣΤΕΡΑ που διχάζει δεν έχει μέλλον. Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν έναν εσωτερικό κλονισμό, κάτι σαν τρόμο ανεπίγνωστο για την κατάρρευση του κόσμου που είχαν ονειρευτεί ή δημιουργήσει στη φαντασία τους. Υπάρχει έλλειψη σημείων προσανατολισμού και οι οπαδοί του Τσίπρα δεν θ' αργήσουν ν' απομείνουν ορφανοί δίχως ερείσματα, αφού ο ίδιος τους οδήγησε σε μια ζωή δίχως αντίκρισμα, δίχως κύρος. Οι περισσότεροι από αυτούς; είναι αλήθεια ότι χρόνια τώρα περιφέρονται εδώ κι εκεί, ψάχνοντας[;;;] παραζαλισμένοι για κάποια πίστη. Έπεσαν στην αγκαλιά του Τσίπρα που κουβαλάει δοξασίες εξωτικές,, παράδοξες, μυστικισμούς αδιακρίβωτους κι ακαταστάλαχτους, που έχει το ψέμα στην κωλότσεπη και είναι ανεξάντλητος σε γλωσσικές κουταμάρες.

Έγραψε σ’ ένα σχόλιό του ο φίλος Μ.Ξ.: «Αριστερά δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ. Είναι μια ιδέα στα μυαλά μας που αγωνιζόμαστε να την κάνουμε πράξη…»!!! Το είπε καλύτερα από μένα. Έτσι είναι. Άντε τώρα να κουβεντιάσεις με τους Συριζαίους και να επιχειρηματολογήσεις για να καταρρίψεις τις ιδεοληψίες τους.. Δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη. Οι άνθρωποι αυτοί δεν αμφιβάλλουν ποτέ για τις μεθόδους τους, για τ’ αξιώματά τους, για το ήθος που ρυθμίζει τον βηματισμό τους.

Πέσαμε στα δίχτυα τους χωρίς να βλέπουμε πλέον πού πάμε και πισωπλατίζοντας βρεθήκαμε κολλημένοι στον τοίχο, μέσα σ’ ένα τεράστιο οίκημα, με δυσθεώρητους θόλους, εκκλησία [;;;], αφιερωμένη σε άγνωστη θεότητα. Κι ενώ ζητάμε απόκριση, όλα γύρω μας σωπαίνουν, και το χάος βουίζει. Σιωπή και χάος… Ο «αριστερός» κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας κόσμος αδιέξοδος. Δεν έχουν καταλάβει όλοι εκείνοι που επιμένουν στην «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτή η ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει αποσυρθεί ομαλά στο μουσείο της Ιστορίας και δεν είναι δυνατόν να παράγει συνταγές για το μέλλον και φυσικά οι ηγέτες της δεν έχουν τίποτε από τους πολιτικούς θαυματοποιούς. Η μεγαλοστομία και οι ψευδαισθήσεις τους  έχουν ξεπεράσει τις προσωπικές τους δυνατότητες – φυσικά και τις δυνατότητες της ζωής.

Ο Τσίπρας που σέρνει τον χορό σήμερα δεν έχει καταλάβει ότι οι άνθρωποι ζητούν λύσεις κι αν δεν τους συστήσει έστω και μία [1] τουλάχιστον, δεν τον θεωρούν χρήσιμο και θα τον πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων. Δεν είναι δυνατόν στο διηνεκές οι πολίτες να πέφτουν θύματα του κάθε αγύρτη και είναι φυσικό πλέον ν’ αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις πρακτικά. Ο φίλος Μ.Ξ. μου έγραψε: «Προτιμώ όποιον επαγγελματία που μπορεί να κάνει τη δουλειά…». Αυτό είναι το ζητούμενο… 

Ο Τσίπρας δυστυχώς είναι εγκλωβισμένος σε ιδεοληψίες και δίχως να το καταλαβαίνει μας οδηγεί σε μια φαυλοκρατία με διαφορετικό πρόσχημα. Και κατάφερε ώστε οι πολίτες που τον στήριξαν να πάρει την κυβερνητική εξουσία να περάσουν τη στιγμιαία ανακούφιση της αλλαγής για απαλλαγή!!!! Έδιωξαν τους «σαμαροβενιζέλους»!!! Και είδαμε, και βλέπουμε πού μας έχει οδηγήσει ο ολοκληρωτισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Μην προτρέξει κανείς. Δεν δικαιώνω κανέναν και πολύ περισσότερο τους «σαμαροβενιζέλους», όπως ονομάτισαν δυο πολιτικούς που ίσως πέρασαν στο περιθώριο.
Και ποιο είναι το πολιτικό μας μέλλον; θα ρωτήσει κανείς. Δεν ξέρω. Όμως βλέπω το πένθιμο λυκόφως της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και των ανθρώπων που τον συγκροτούν.

No comments: